Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynakları da içerir. Bu nedenle dondurma kasların düzenli şekilde kasılıp çalışmasına destek verir ve böylece doku kaybına engel olur.
Sade dondurma, çok zengin ve kaliteli kalsiyum kaynağıdır, özellikle çocuklar için çok faydalıdır. Doğal sütten yapılmış, sade dondurma gönül rahatlığıyla tüketilebilir. Diğer çeşitlere oranla renklendirici içermemesi daha çok tercih edilmesine neden oluyor.
Dondurma genel özellikleri ele alındığında kilo aldıran bir besindir. Çünkü krema, süt tozu, meyve şurupları, rafine şeker eklenerek hazırlanır. Bu özellikler piyasada sınırsız şekilde bulunan dondurmalara aittir.
Dondurma yağ içeriğine sahip olduğundan fazla tüketilmesi kandaki kolestrolün yükselmesine neden olur. Kan basıncının yükselmesine neden olabilir. Yüksek miktarda şeker içerdiğinden kan şekerinin yükselmesine, hormon dengesinin bozulmasına ve kilo almaya sebep olabilir.
Diyetteyken sabah ya da gece Maraş, külah ya da twister dondurma tüketilebilir. Fakat tükettiğiniz dondurmanın gerçek sütten ve gerçek meyvelerden yapılmasına dikkat etmeniz gerekir. Aynı zamanda dondurma tüketirken aşırıya kaçmamanız gerekir. Dondurma, besin değeri oldukça yüksek olan bir tatlıdır.
İlgili 34 soru bulundu
Eğer yeterli ve dengeli beslenip, egzersize gereken önemi veriyorsanız dondurma tüketiminde hiçbir sorun yoktur. Dondurma haftada 2-3 kez günlük diyete eklenebilir.
Eğer yeterli ve dengeli beslenip, egzersize gereken önemi veriyorsanız dondurma tüketiminde hiçbir sorun yoktur. Haftada 2-3 kez günlük diyete eklenebilir.
Dondurmanın kışın yenmesinin hastalığa neden olacağı veya soğuk havada kaldığımızda, üşüdüğümüzde hasta olacağımız düşüncesi yanlıştır. Enfeksiyonlara neden olan bakteri, virüs, mantar gibi enfeksiyon etkenleridir. Dondurmanın boğaz enfeksiyonlarına yol açtığına dair bilimsel bir kanıt yoktur.
Şimdi hepiniz 'gündüz yiyin aman geç yemeyin, içerisindeki şeker nedeniyle göbek ve kalça olarak geri dönmesin' diye düşündünüz bile. Çok yanılıyorsunuz. Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00'den sonradır.
Soğuk havaları geride bırakmaya başladığımız şu dönemde dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin! Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00'den sonradır.” dedi. Özellikle yaz mevsiminin baş tacı dondurma,vitamin ve mineraller bakımından zengindir.
1 Top Sütlü Dondurma (Vanilyalı) 80,00 kaloridir. Sütlü Dondurma (Vanilyalı) içeriğinde 10,25 Karbonhidrat(g), 3,00 Protein(g), 3,00 yağ(g), 17,50 Sodyum(mg), 52,00 potasyum(mg), 42,00 Kalsiyum(mg), 11,50 A Vitamini(ui), 0,59 C Vitamini(mg), 0,03 ve Demir barındırır.
Dondurma aynı zamanda bir protein kaynağı olarak karşımıza çıkar. Proteinler vücutta yağ olarak depolanmadığı için dondurmanın kilo aldırmadığı söylenebilir. Fakat bilinçsizce ve fazla şekilde tüketilen her şeyde olduğu gibi kalori fazlalığı oluşturacak şekilde dondurma yemek kilo alımına sebep olabilir.
Fazla glikoz ise yağa dönüşür ve istenmeyen kilo artışının yolunu açar. Dondurma yedikten sonra, bir sonraki ara öğünü iptal etmelisiniz. Ara öğün programınızda yer alan meyve, yoğurt, süt, ayran, yulaf, mısır gevreği, peynir ve tereyağı gibi gıdaları diğer bir ara öğüne ertelemeniz en doğrusudur.
Şekere dikkat! Tercih dondurmadan yana bile olsa içerisindeki şekere dikkat etmek çok önemli. Bu kapsamda dondurmanın haftada 2 gün ile ve miktarının da 2-3 top arasında sınırlı tutulması, sossuz hatta külahsız tüketilmesi önemli.
Sütten elde edilen bir tatlı çeşidi olan dondurmada protein kalitesi oldukça yüksek. Ayrıca A vitamini, B vitaminleri, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve potasyum gibi kaynakları da içeriyor. Bu nedenle dondurma kasların düzenli şekilde kasılıp çalışmasına destek veriyor ve böylece doku kaybına engel oluyor.
Fevzi Özgönül, “Dondurma yemek istiyorsanız sakın gündüz yemeyin. Dondurmanın içindeki şekerin zararlı olmaması için, yenme zamanı gece saat 22.00'den sonradır.” dedi. A, B, C, D ve E grubu vitaminlerle birlikte kalsiyum, fosfor, magnezyum, sodyum, potasyum, demir ve çinko gibi mineraller vücudumuz için çok önemlidir.
Dondurmayı yedikten sonra üzerine soğuk su içmeyin. Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık sıcağımsı su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur. Dondurmayı yedikten sonra diş sağlığınızı korumak için ağzınızı ılık su ile çalkalamak faydalıdır.”
Dondurmanın yaz kış tüketilmesinde bir sakınca yoktur. Dondurma her gün yenebilir. Ancak dondurma kalori içeriği yüksek bir besin olduğu için fazla tüketilmesi şişmanlığa neden olabilir. Fazla dondurma yiyen çocuklar diğer besinlere karşı isteksizlik gösterebilirler.
Dünyanın En İyi Dondurması: Kahramanmaras Mado, Kahramanmaraş, Türkiye - Tripadvisor.
Genelde dondurma tüketiminin haftada 1-2 defa olması önerilir. Tüketilen dondurmanın kaliteli olması da önemli bir detaydır.
Bunun da sebebi, soğuk etkisi ile boğazınızdaki kılcal damarlar büzüşür ve o bölgeye bağışıklık hücreleri (lenfositler) ve maddeleri(antikorlar) gelemez, mikrop lehine bir durum oluşur. Hasta iken, boğazınızı sıcak tutun.
- Dondurmayı yedikten sonra üzerine soğuk su içmeyin. - Boğazınızın hassasiyetini korumak için dondurma yedikten sonra üzerine 1 fincan ılık sıcağımsı su veya 1 fincan nane çayı içmek uygun olur. - Dondurmayı yedikten sonra diş sağlığınızı korumak için ağzınızı ılık su ile çalkalamak faydalıdır.
Çok soğuk, hızlı ve aç karnına yenin dondurmanın başta boğaz iltihabına, yemek borusu hareketi düzensizliğine, yutma bozukluklarına, alerjiye ve mide rahatsızlıklarına yol açtığını vurgulayan Opr. Dr. İzmirli, şu tavsiyelerde bulundu: "Dondurma, tok karnına tüketilmeli.
Proteinler vücutta yağ olarak depolanmadığı için dondurmanın kilo aldırmadığı söylenebilir. Fakat bilinçsizce ve fazla şekilde tüketilen her şeyde olduğu gibi kalori fazlalığı oluşturacak şekilde dondurma yemek kilo alımına sebep olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri