Haftada 2 – 3 kez uygulanan yoğurt maskesi, yumuşak bir cilde sahip olmanızı sağlayacaktır. Yoğurdun cilde faydaları İbrahim Saraçoğlu görüşlerine göre laktik asit içeriği daha yüksek olan ekşi yoğurtlarda daha etkilidir.
Yoğurt, ölü deri hücrelerini çözen bir alfa-hidroksi asit olan laktik asit içerir. Yoğurdun soyucu etkisi, sadece cildinize doğal bir ışıltı katmaya değil aynı zamanda sivilce parlamalarının önlenmesine de yardımcı olur. Hepsinin de yanında, lekelerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltmaya çalışır.
Yoğurtta bol miktarda bulunan bu asit, yaşlanmaya bağlı kırışıklık ve lekelenmeleri ortadan kaldırır. Antifungal özelliği sayesinde yoğurt, haftada 4 veya 5 kez cilde uygulanması durumunda mantar ve diğer deri rahatsızlıklarının giderilmesine önemli bir katkı sağlar.
Cildinizin yağlandığı durumlarda kısa süre içinde temizlenmesi için bir fincan yoğurdu maske olarak cildinize sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın ve cilt tipinize göre nemlendirici sürün. Bu maske her an her şekilde uygulanması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir.
Yoğurt, Bal ve Muz ile Sıkı Ciltler;
Bir yemek kaşığı yoğurdun içerisine, bir tatlı kaşığı bal ve bir iki dilim muz atın iyice ezip macun kıvamına getirin. Karışımı cildinize uyguladıktan sonra 20 dakika bekleyin ve ılık suyla yıkayın. Bu maske cildinizin sıkılaşmasını sağlayacaktır.
İlgili 24 soru bulundu
Yoğurt suyunun cilde faydaları nelerdir? Yoğurt suyu cilde aydınlık bir görünüm verir. Cildi beyazlatır. Ciltteki kahverengi lekelerden kurtulmanızı sağlar.
Yoğurt ciltteki gözenekleri küçültür ve cildi sıkılaştırır. Limon ise yüzdeki sivilce, tahriş, kızarıklık ve iltihap gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur. Maskeyi cildinize uygulamadan önce küçük bir noktaya uygulayarak cildinizde alerjik etki gösterip göstermediğini test etmelisiniz.
Yoğurt karbonat maskesi genel olarak yüzün derinlemesine temizlenmesini sağlar. Bu maske cildin rengini açarak cilde de parlaklık verir. Bu şekilde maske doğal bir peeling etkisi göstermektedir. Cilt lekelerinin giderilmesinde de yoğurt karbonat maskesi kullanılır.
Antioksidan olması nedeniyle ciltteki kızarıklık, kaşıntı problemlerinde kurtulmanızı sağlar. Yoğurt sayesinde güzel bir cilde sahip olmak oldukça kolaydır.
Yoğurt vücutta yağ yakımını sağlayarak zayıflamaya ve karın yağlarını eritmeye yardımcı olan bir besin. Bununla beraber yağlı ciltler için de yoğurt maskeleri oldukça faydalıdır. Yağlı ciltlere uygulanan yoğurt maskeleri cildin yağ seviyesini dengeler ve bakım yapar.
Ciltte yer alan tirozinaz adı verilen enzim melanin üretiminden sorumludur ve melanin, cildinizin tonunun kararmasına sebep olur. Yoğurt yüze sürülürse bulundurduğu besin maddeleri sayesinde bunları engeller ve daha parlak ten tonu elde edersiniz.
Saf Yoğurt Maskesi İle Cilt Beyazlatma
Yoğurdun sağlığa birçok faydası olduğu gibi cilde olan faydaları da saymakla bitmez. Yoğurt laktik asit içerir. Laktik asit cilt renginin açılmasına destek sağlar.
Uygulama için güneş kararması olan bölgeye bir miktar limon suyu sürüp 20 dakika bekletmeniz ve ılık suyla yıkamanız gerekir. Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bir maske de yoğurtla yapılır. Tarif için 1 yemek kaşığı yoğurt, 1 çay kaşığı karbonat ve yarım çay kaşığı taze limon suyu yeterlidir.
Süzme yoğurt yoğurdun süzülerek suyunun çıkarılması sonucu oluşan yoğurda verilen addır. Yapılan araştırmalara göre süzme yoğurt normal yoğurttan daha sağlıklı ve yararlıdır.
Yoğurt yüzünüzü nemlendirmede etkili bir besindir. Yapısında bulunan laktik asitler, ölü deriyi soyar ve hücre yenilenmesini sağlar. En doğal ve katkısız bir peeling görevine sahiptir.
Yağlı ciltlerin en büyük problemlerinin başında sivilceler ve yüzdeki parlama geliyor. Limonun yüze faydası ise hem yüzdeki fazla yağı emiyor hem de yağlanmaya bağlı oluşan sivilceleri kurutuyor. Limon suyunu bakım maskelerinize uygulayabileceğiniz gibi tonik olarak da kullanabilirsiniz.
Yoğurt suyu maskesi nasıl hazırlanır? Nasıl uygulanır? Yoğurt suyunun içine doğal maden suyu ekleyerek bu karışımı beş dakika kadar bekletin. Ardından karışımı bir pamuk yardımıyla cildinizdeki sorunlu bölgelere sürün.
Ham bal, sivilceye neden olan bakterileri öldürmekle kalmayıp aynı zamanda cildi doğal olarak nemlendiren ve yumuşatan güçlü bir antimikrobiyal, antibakteriyel ve antienflamatuvar üründür. Balda bulunan şekerler doğal bir nemlendirici görevi görür yani cildin nemini korumasına yardım eder.
Yoğurtlu maya maskesi için bir tatlı kaşığı yaş maya içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt eklemeniz gerekmektedir. İyice karıştırdıktan sonra maskenizi cildinize uygulayın ve 15 dakika bekletin. Soğuk suyla durulayın. Bu sayede cildiniz yağ dengesini bulacak ve aşırı yağlanmanın önüne geçecektir.
Karbonat Maskesi
Her gün, bir pamuk yardımıyla uygulayacağınız karbonat maskesini göz çevrenizde 10-15 dakika bekletmeniz yeterlidir. Karbonat, hem cilt rengini açmada hem cildi yumuşatmada etkili olduğu için, göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandırır ve göz altı morluklarını azaltır.
Lekeleri Yok Eder
Cildinizde ufak tefek lekelerden şikâyetçiyseniz onlardan kurtulmak için bir de maden suyundan yararlanmayı deneyin. Maden suyunun renk açıcı, leke giderici özellikleri sayesinde cildinizdeki lekelerden kurtulabilir kusursuz bir görünüm elde edebilirsiniz.
Yoğurt tek başına uygulandığında ciltteki lekeleri giderir ve ciltteki çukurların kapatılmasına yardımcı olur. Karbonat ise içerisinde zararlı madde olmadığı için mikropları temizliyor. Bu ikisinin karışımı ise ölü hücreleri temizleyerek, cildin rengini açarak parlaklık verir.
Bu maskeyi haftada 1 defa olacak şekilde uyguladığınızda, cildinizdeki ölü hücreler temizlenecek ve cildiniz nem kazanacaktır. Yoğurt kuru ciltleri besler ve canlılık katar. Suna Dumankaya tarafından önerilen bu salatalık maskesi her cilt tipine uygundur. Güvenle uygulayabilirsiniz.
Limon suyunun cilt lekeleri üzerinde renk açıcı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Limon suyu ile yulaf unu karıştırarak maske olarak uygulamak bunlar arasında en popüler olanı. Fakat limon suyunun çok asidik olduğunu ve ciltte tahrişlere neden olabileceğini hatıratalım.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri