YÜZÜ NEDEN BUZ GİBİ SUYLA YIKAMAK GEREKİYOR? Bu rutini evde hazırlamak çok basit. Biraz buz küpleri ile birlikte soğutulmuş suyla dolu büyük bir su kabına ihtiyacınız var. Yüzünüzü 30 saniye o suya batırın.
Ortalama 15-20 dk soğuk uygulaması sonrası 1 veya 2 saat ara verilmelidir. Cilt üzerine ince bir tülbent veya havlu konularak, buzun cilde direk temas etmesi engellenmelidir.
Soğuk su cildin kendini yenilemesini hızlandırıp gözenekleri küçülterek siyah nokta oluşumunu azaltır. Gece yatmadan önce soğuk su ile yüz yıkamak, sivilcelerin oluşmasını engeller. Eğer kuru bir cilt tipiniz varsa soğuk su ile yüzünüzü yıkadıktan sonra mutlaka hafif bir nemlendirici uygulayın.
Yüz yıkamada yapılan en büyük yanlış, suyun sıcaklığının ayarlanmamasıdır. Soğuk su ve sıcak su kullanmak cildin yapısına zarar verebilirken, ılık su, cilde daha nazik davranarak herhangi bir tahrişe neden olmaz.
Soğuk duşta belli bir disiplin yakalandığında dolaşım sistemi daha verimli çalışır. Kahverengi yağların yakılmasını kolaylaştırır. Soğuk su cilde taze ve canlı bir görünüm kazanır, derinin nemini korur ve gözenekleri sıkılaştırır. Soğuk su, saç derisindeki kan dolaşımını güçlendirir.
İlgili 36 soru bulundu
Soğuk hava cildin dış katmanını etkileyerek cildi daha kalın ve kırılgan hale getirir. Kış aylarında daha hassas hale gelen, dayanıksızlaşan deri, soğuk havalarda kan dolaşımının da yavaşlaması sonucunda kuruyabilir.
Buzu Yüze Sürmek Cildi Anında Canlandırır!
Soğuğun gençleştirici ve suyun canlandırıcı özelliğinin bir araya geldiği yüze buz uygulaması ile cildinizi kısa sürede yenileyebilirsiniz. Yorgun ya da uykulu olduğunuz zamanlarda cildinizin daha canlı ve aydınlık görünmesi için yüzünüze buz uygulayabilirsiniz.
1- Cildi Güzelleştirir:
Soğuk su ile alınan duş, kan dolaşımının anında hızlanmasına yardımcı olarak yüzün canlanmasını sağlar. Özellikle egzersizlerden sonra alınan soğuk duş, yüzdeki kırışıklıkların oluşmasını engeller. Soğuk duş, cilde doğal bir parlaklık ve canlılık kazandırır.
Cildinizi soğuk suyla yıkadığınız zaman daha çabuk yenilendiğini görerek, siyah nokta oluşumunun en aza indiğine şahit olacaksınız. Gece uyumadan önce cildinizi soğuk su ile yıkadığınızda cildinizde sivilcelerin oluşumunu engelleyeceksiniz.
Yüzünüze buzu doğrudan sürmemeli, buzları temiz bir beze sararak yüzünüze uygulamalısınız. Sivilcelerinize uygulayacaksanız hazırladığınız buzlu bezi 5-10 saniye kadar sivilcelerin üzerine tutup ardından kaldırmalı, sivilcelerinize bastırmamaya özen göstermelisiniz.
Soğuk su, kan dolaşımını iyileştirdiği için saç derisinin de sağlığını olumlu yönde etkilemekte. Böylece saçların uzaması da hızlanmış olur fakat eksilerinden bahsedecek olursak soğuk suyun saç hacmini azalttığını söyleyebiliriz.
Buzlu suyun gözeneklerinizi sıkılaştırdığı bilinmektedir. Açık gözeneklerin görünümünü azaltarak cildinize sıkı ve şekilli bir görünüm kazandırır. İnce çizgiler ve kırışıklıklar gibi erken yaşlanma belirtilerini önlemek istiyorsanız, buz gibi su denemek için harika bir tüyodur.
Eğer akne problemin varsa, bu durumda sıcak suyla duş almaktan kaçınman gerekiyor. Sıcak su, bir yandan gözeneklerde sivilceye neden olan sebum isimli yağı temizlerken, diğer yandan daha fazla sebum üretimine neden oluyor. Bu nedenle derindeki sebum miktarını kontrol altına almak için soğuk duşu tercih etmelisin.
Bir inceleme buz banyosu yapmanın en iyi yolunun 11-15 derece suda 11-15 dakika durmak olduğunu söylüyor. Bu teoriye göre buzlu su, egzersizin neden olduğu inflamasyonu tıpkı ibuprofen gibi engelleyerek ağrıları azaltır.
Dudaklarımız kış soğuğunda da yaz sıcağında da bir şekilde zarar görüyor ve çatlıyor. Çatlayan dudaklarınıza buz küpü uygulayın. Ardından doğal bir dudak nemlendiricisi sürün. Bu işlemi düzenli olarak yaparsanız birkaç gün içinde dudaklarınızın yumuşadığını göreceksiniz.
Spor yaralanmaları: Buz kompres, burkulma, çekişme ve kas spazmlarının tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Yaralanma bölgesine uygulandığında, kan damarları daralır ve şişlik ve ağrı azalır.
Daha Sağlıklı ve Daha Parlak Bir Cilt İçin
Yardımcı Doç. Dr. Gordon Bae, sıcak suyun aksine soğuk su ile duş almanın ciltteki faydalı yağların korunması açısından daha etkili olduğunu söylüyor.
Dermatologlar, yüzünüzü yıkamak için soğuk veya ılık suyun sıcak sudan daha iyi seçim olduğunu söylüyorlar. Aşırı sıcak sudan uzak durmanın bir başka nedeni, sıcaklığın doğal nemlendirici özelliğini ciltten uzaklaştırarak, cildi zamanla kuru ve iltihaplı hale getirmesi.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir
Vücudun ihtiyaç duyduğu suyu tüketmemenin kuru bir cilde neden olabileceğini belirttik. Peki, kuru cildin sivilce oluşumuna neden olabileceğini biliyor muydunuz?
Duştan çıkmadan önce bitişi soğuk su ile yaparak hem saçlarınızın daha parlak olmasını hem de daha hızlı uzamasını sağlayabilirsiniz. Saç şekillendirici ürünler ve fön makineleri saçlarınızın ısıya maruz kalmasına neden oldukları için yıpranmaya ve güçsüzleşmeye neden olur.
Ne Sıklıkla Duş Alınmalı? Duş alma sıklığı ile ilgili aslında genel geçer bir kural yoktur. Ancak uzmanlar ideal aralığın ortalama 3 gün olduğunu belirtir.
Soğuk bir duş sizi anında ayıltır veya dinç bir hale getirir. Soğuk su derin nefes almanıza neden olur ve bu oksijen alımını artırır.
Soğukları daha fazla hissettiğimiz şu günlerde cildimizi bekleyen birçok sorun ya kapıda ya da yaşıyoruz. Cildi koruyan ve kış aylarında doğal bariyer görevi gören yağ ve su oranı soğuk havalarla birlikte bozuluyor. Cilt kurumaya ve matlaşmaya başlıyor, donuk, gri beyaz bir renge dönüşüyor.
Cildi Güzelleştirir
Böbreklerin daha verimli çalışması toksinlerin atılmasını sağlayarak genel sağlığa olduğu kadar cilt güzelliğine da pozitif bir yansıma sunuyor. Gün içerisinde yeterli oranda su içen kişilerin vücutlarından daha fazla toksin atılıyor ve bu durum cilt tonunun dengelenmesine yardımcı oluyor.
Cildinizi Güzelleştirmek İçin Öneriler
Bol su için: Bol su içmenin, cildi içeriden nemlendirdiği bir gerçek. Sağlık açısından bir engel yoksa günde 2 litre su içilmesinde fayda var. Ancak çay ve kahve yerine su içilmeli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri