Yoğun ve şartlarına uygun yapılan yüzme sporu sonucunda, “yüzücü vücudu” gelişmektedir. Geniş omuz, gelişmiş kol kasları, güçlü karın, kalça ve bacak kasları yanında son derece esnek, bu tip bir vücudun sadece yüzme ile oluşabilmektedir.
Bir yüzücü adalesi ince, uzun bir yapıya sahiptir ve adale kalınlığı azdır. için yanlız suyun içinde çalışmak değil, dışarıda da çalışmak gereklidir (Kilolu halter, lastik çekme, stretching, masaj). Kuvvet için yapılan tüm hareketler simetrik olmalıdır ve vücut yatay pozisyonda olmalıdır.
Vücut geliştirme noktasında yüzme çok iyi bir vücut şekillendiricidir. Özellikle sporcular, kaslarını geliştirmek ve şekillendirmek için sık sık yüzerler. Yüzerken vücuttaki yağlar eriyince kasların oluşumu başlar. Yüzme birçok spor dalına kıyasla daha çabuk etki eden ve vücudu çabuk geliştirir.
Yüzerek yüksek tansiyonun düşürülebildiğine yönelik araştırmalar vardır. Yüzme vücutta birçok kas grubunu çalıştırır. Omuz, göğüs, bacak, sırt, karın, kalça bölgelerindeki birçok kası çalıştırır. Omuz bölgesinde deltoid middle head, deltoid posterior head ve deltoid anterior head kaslarını çalıştırır.
Birkaç ay boyunca düzenli olarak yapılacak yüzme ile beraber belirgin oranda kasların şekillendiğini görmek mümkün. Bu konuda vücudun belli bölgelerindeki kaslar yüzme ile çalışır.
İlgili 27 soru bulundu
Her gün yüzülebilir
Serbest, kurbağalama, sırtüstü veya kelebek gibi tercih edilen stillerde yüzülebilir. Mesafe kişinin kondisyon seviyesine göre değişebilmektedir.
Yürümek, kalça, bacak ve baldırdaki adale yükünü en çok çalıştıran kardiyo antrenmanıdır. Yürümekle yüzmeden daha çok kas kullanır, daha fazla kalori yakar, insülini daha çok baskılarsınız. İnsülin direncini kırma konusunda (bana göre) yürümek kulaç atmaktan daha iyi sonuç verir.
Her halükarda yüzerken tüm kas grupları istemli ve / veya istemsiz bir biçimde çalıştırılır. Haftada Kaç Gün Yüzmek Gerekir? Haftalık yüzme sayısı çoğu havuz programında haftada 2 gün 1'er saatlik periyotları içerir. Haftada 2 gün ya da 3 gün yüzmek ve ardından kasların dinlenmesi için gereken zamanı vermek önemlidir.
Evet, yüzerek kilo verebilirsiniz. Ancak yağ yakmak için doğru yönergelere uymanız gerekir. Yüzme, aerobik bir egzersizdir ve yağ yakmak için maksimum kalp atış hızınızın % 60-80'i arasında yüzmeniz gerekir. Bunu yapmazsanız, yeterince kalori yakamazsınız.
1 saat yüzmek kaç kalori diye soracak olursak 59 kiloluk bir kişinin 1 saatlik yüzme ile yakacağı kalori miktarı yüzme hızına bağlı olarak 413 ile 590 arasında olacaktır. 70 kiloluk bir kişinin 1 saatlik yüzme ile yakacağı kalori miktarı 493 ile 740 arasında bir değerdedir.
Yüzmenin insan sağlığına olan pozitif etkileri, aynı zamanda zihinsel olarak dinlenmeye imkan veriyor olması, spor salonları yerine yüzme havuzlarını tercih etmenin daha mantıklı olduğunu gösteriyor. Fitness salonlarında ağır spor seanslarının omurga üzerine ciddi tehlikelere neden olduğu biliniyor.
Yüzme, yağ yakımına yardımcı olabilir ve dolayısıyla vücuttaki yağ miktarını azaltabilir. Ancak, yalnızca yüzme yaparak göbek bölgesindeki yağların erimesini sağlamak mümkün değildir. Vücut yağının kaybedilmesi, genellikle vücuttaki genel yağ oranının azaltılmasına bağlıdır.
Aslında yüzmenin boy uzattığına dair bir bilimsel kanıt bulunmasa da, bu tezin yanlış olduğunu kanıtlayan herhangi bir kanıt da bulunmamaktadır. Diğer kardiyo egzersizleri gibi yüzme sporu da enerjinizi yüksek, bedeninizi formda tutmak için isabetli bir spor tercihidir.
Yüzücülerin boyları uzun, genelde 1,90 ile 2 metre arasında değişiyor. Ortalama kilo 90, ama boy avantajı önemli.
Yüzmek, vücuttaki tüm kasları güçlendirir. Bacaklar, kollar, sırt, karın vücudunuzun her yeri çalışır, sıkılaşır ve güzelleşir. Eğer ilhama ihtiyacınız varsa, meşhur yüzücülerin vücuduna bir göz atabilirsiniz.
Buna ek olarak yüzme, vücudu şekle sokmaya yardımcı olan bir spor olarak görülür. Spor yaparken farklı kas grupları çalıştığı için kol, bacak, bel ve sırt bölgelerinde incelme sağlanabilir. Özellikle bel ağrısına sahip kişilerde fazla kilolar bu ağrılara olumsuz yönde katkıda bulunur.
Gövde, kalça, bacak, kol ve omuzlar çalışır. Yüzerken sadece kalori yakmakla kalmaz aynı zamanda kaslarını da geliştirirsin. Böylece hızlanan metabolizman sayesinde duşunu alıp dinlenirken bile kalori yakmaya devam edersin. Yüzmek seni inceltip kaslarını geliştirirken aynı zamanda bedene ve ruha da iyi gelir.
Bu yağ yakma sürecinizi hızlandıracaktır. Her zaman sabahları kahvaltıdan önce yüzmeye çalışın. Sabahları yüzmek vücudunuzu aç bırakacak ve depolanan yağları daha verimli kullanabilecektir. Vücut yağı enerji olarak kullanacak ve daha fazla kilo verebileceksiniz.
Yüzme sporu doğru olarak uygulandığında vücuttaki omuz, sırt, göğüs, bacak, kalça ve karın bölgesindeki pek çok kası çalıştırır.
Bilim insanı Alberto Minetti bilgisayar simülasyonu kullanarak, yüzerken parmaklar arasındaki en uygun mesafenin 3-8 mm. arasında olması gerektiğini yani parmakların doğal duruşunun en uygun teknik olduğunu keşfetti. Parmaklar arasında hafif bir yayılım sağlayarak, suyu çekme esnasında elimizin yüzey alanı artmaktadır.
Yüzme ile sırt, omuz ve kol kaslarının çalışmasıyla beraber duruşu etkileyecek kaslar güçlenir. Bu sayede yüzme sporu duruş bozukluğunun giderilmesinde önemli bir yere sahiptir. Yüzmenin fizyolojik faydalarından bir diğeri ise solunum sistemi üzerindeki olumlu etkileridir.
Yüz suyun içinde ve su alın hizası yada saç hizasında olmalıdır. Yüzücüler nefes alırken kafayı kaldırmak yerine sadece çevirmelidirler. Bu çevirme kafanın yarısı suyun içinde kalacak kadar olmalarıdır.
Günde kaç dakika yüzmeli? Yüzmenin süresi 30 dakikadan az olmamalıdır. Çünkü suyun içerisine girildiğinde vücudun sıcaklık dengesini kurması ve kasların çalışması için bu süre gereklidir. Yüzmeye başlamadan önce birtakım ısınma hareketleri yapmak da yüzmenin daha verimli olmasını sağlar.
Profesyonel anlamda yüzme öğrenme ve yüzme tekniklerini geliştirmek için mutlaka profesyonel bir havuzda eğitim almalısınız. Denizde mi yoksa havuzda mı su üstünde durmak daha kolaydır? Sorusuna cevap tabi ki denizdir. Bunun nedeni ise suyun kaldırma gücü tatlı ve tuzlu su faktörüdür.
Yüzmenin mucizevi etkisi, yüzme stilleri ile katlanarak size ulaşır. Kalça, kollar ve bacakların oldukça güçlü olması gereken yüzme stillerinde, bu bölgelerde yağ yakımı artar ve pürüzsüz bir görüntü oluşur. Buna ek olarak, kasların çalışma gücü arttığından beden sıkılaşır ve güçlenir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri