Patlıcan sevenlerin favorisi olacak zade kebabı, Çanakkale ve çevresinde sık sık tüketilir. Zade kebabı kırmızı et, patlıcan, patates ve domates ile hazırlanır. Genellikle küçük güveç kaplarına yerleştirilerek fırında pişirilir.
Zade kebabı yanına ne gider? Zade kebabınızın yanına ilk olarak pirinç pilavı yapabilirsiniz. Zade kebabınızın yanına patates püresi yapabilirsiniz.
İslim kebabı, Gaziantep'in meşhur yemekleri arasında olmakla birlikte hemen hemen her bölgede severek yapılan ve sunulan bir yemektir.
Şanlıurfalı ustaların el becerisi ile yapılan Urfa Haşhaş Kebabının üretiminde, Şanlıurfa İli Karacadağ ile Harran Ovasındaki meralarda yetişen ivesi türü kuzu etinden elde edilen etin zırhta çekilmiş olması gerekmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
Zengin mutfağıyla öne çıkan gastronomi kenti Hatay'da, etin zırh bıçak yardımıyla kıyılmasının ardından odun ateşinde pişirilerek servis edilen tepsi kebabı, kentin en önemli yöresel lezzetleri listesinde ilk sıralarda bulunuyor.
Tepsi kebabı, namıdiğer lahm-ı sini ya da sini kebabı, Antakya'ya ait olan lezzetli yemeklerden sadece biri. Tepsinin içerisinde dev bir sebzeli köfte olarak gözükse de aslında o her şeyiyle özel bir kebap.
Adana ve Urfa Kebap Farkları Nelerdir? Kuzu eti ve kuyruk yağından yapılan, içine ekstra olarak yalnız tuz ve biber katılan Adana kebap, acı bir tada sahip olmasıyla biliniyor. Urfa kebabı yapılış itibariyle Adana'ya benzese de, acısız tadıyla farklılaşıyor.
Bilinmelidir ki orijinal Adana kebap tarifi tuz, biber ve kuyruk yağı dışında başka bir ekstra içermez. Yani Adana kebaba; sarımsak, soğan, herhangi bir sos koyulmaz. Aynı şekilde bu kebaba ekmek içi, nane, salça, maydanoz da girmez. Biber olarak ise pul biber, toz biber yahut kapya biber kullanılabilir.
Antalya'ya özgü yörük kebabı, erişte, sebze ve etin birleşimi ile hazırlanan oldukça lezzetli ve biraz sulu bir yemektir. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifin malzemeleri aşağıda. Malzemeleriniz hazırsa yörük kebabının yapım detayları aşağıda.
Yörük Kebabı: Antalya'nın Eşsiz Tarifi - YouTube.
Kürdan Kebabı - Denizli
Patlıcanlarda kızartılır ve fazla yağı kağıt havlu ile alınır. İki dilim patlıcan artı şeklinde üst üste konulur ve ortasına köfte koyulup kenarları kapatılır. Üzerine bir dilim halka domates ve biber de koyularak kürdan batırılır. Salça sulandırılıp üzerine dökülür ve tepsi fırına verilir.
Pates püresi lezzetli ve pratik bir ana yemek yancısıdır. Kolayca hazırlanabilen patates püresini sultan kebabı yanında servis edebilirsiniz. Pilav yerine makarna türevleri ile servis etmek isterseniz mantarlı ve kremalı makarnayı tercih edebilirsiniz. Sultan kebabı ile mükemmel bir uyum sağlayacaklardır.
Tepsi kebabı yanına ne gider? Kebabınızın yanına çorba olarak domates çorbası, yayla çorbası yapabilirsiniz. Fırında baharatlı patates de kebabınız ile güzel bir uyum yakalayacaktır.
Macar kebabı beşamel sos, et ve sebzenin bir arada olduğu bir lezzet. Yanına tereyağlı erişte çok yakışır. Arzu ederseniz arpa şehriye pilavı yapabilirsiniz. Menünüzü ayran ve mevsim salata ile tamamlayabilirsiniz.
Kebap hazırlarken dikkat edilmesi gereken en önemli şeylerden birisi etin şişten kaymamasını sağlamaktır. Bunun için bazı teknikler bulunuyor. Bunlardan birisi karbonatlı su kullanmaktır. Eti şişe dizerken ellerinizi karbonatlı su ile ıslatıp dizerek etin şişten kaymasını engelleyebilirsiniz.
Urfa kebabı, genellikle kuzu veya dana etinden yapılan bir kebap çeşididir. Et, ince doğranarak ya da kıyma haline getirilerek hazırlanır. İçerisine soğan, sarımsak, baharatlar ve diğer özel malzemeler eklenerek yoğrulur. Bu karışım, özel şekillendirme teknikleriyle şişlere veya düz bir tabana yayılarak pişirilir.
Et yatık biçimde odun ateşinin kızgın közüne 10–15 cm yüksekte pişirilir ve döner bıçağı ile kesilip cağ/bico üzerinde ızgaraya konulur. Burada biraz daha pişirilir. Cağ Kebabı yanında soğan, mevsim salata, acılı ezme,süzme yoğurt ve lavaş ile birlikte servis edilir.
ADANA MI ACI URFA MI? Sevilerek tüketilen yemeklerden olan Adana ve Urfa kebabından Adana kebabı acı olanıdır. Urfa kebabına göre Adana kebabı daha fazla acılı olur. Acı seven kişilerin kebap yerken tercih etmesi gereken kebap türü Adana kebaptır.
Adana kebabı, Adana'ya özgü, "zırh" adı verilen, satıra benzer bir bıçak ile elde kıyılan parça etten yapılan Türk mutfağında bir kebap veya şiş köfte çeşidi.
Adana Kebap Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz ızgaraya soğan, domates, biber veya ince dilimlenmiş patlıcan dilimleri dizebilir ve yemeğinizi zenginleştirebilirsiniz. Etler pişmeye yakın üzerine lavaş ekmeği koyarsanız yağını çekecek ve lezzeti güçlendirecektir.
Zırh kebabı; “Adana”-“Urfa”'ya benzesede, bu yemeği diğerlerinden ayıran önemli bir ayrıntı etin kıyma haline getirilinceye kadar zırh denilen özel bıçak yardımı ile sabırla ve itinayla küçültülmesindedir.
Türkiye'nin önemli gastronomi kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden patlıcanlı kebabın Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillenmesi sevinç yaşattı. Türkiye'nin yemek kültürüyle öne çıkan kentlerinden Şanlıurfa'da, yöresel lezzetlerden "patlıcanlı kebap" Türk Patent ve Marka Kurumunca tescillendi.
Çökertme kebabı, Türk mutfağından bir et yemeği. Kızarmış kibrit inceliğinde patateslerin üzerine bonfile et yerleştirilir. Sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis edilir. Özellikle Bodrum civarında bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri