Özellikle, canlı olmayan yem kullanımlarında, oltayı atıp beklemek yerine sürekli hareket ettirmek, oltayı at çek tekniğiyle kullanmak gerekir. Zargana avı için önerilen iğne türü 10 veya 12 numara çapraz sinek iğnedir. Özel şamandıralı olta takımları kullanmak da, zargana avcılığı için önerilen bir avlanma tekniğidir.
Oltamızın misinası fazla kalın olmamalıdır, zargana azda olsa mücadeleci bir balıktır ancak buna rağmen misinanıza kolay kolay zarar veremeyecektir, bu nedenle misina kalınlığı normalde 0.20mm olmakla beraber en fazla 0.30mm'yi geçmemesi gerekmektedir.
Zargana balığı fosfor açısından çok zengin bir türdür. Zargana balığını yemli veya ipekle sürtme yaparak yakalayabilirsiniz. Yemli avlarda sinek kanca kullanılır. Balığın kendisini ya da hamsiyi yem olarak kullanabilirsiniz.
09-00 Gece olmuyor,sabah saat'i oluyor,gece 21-00 demek istedin sanırım. Gece Zargana avı çok zor,ama imkansız değil,bazı üç kağıtcılar gece Lüx ışığı yakarak av yapmaktadırlar,bu av şekli etik değildir. Gündüz çok verim alabileceğin av zamanıdır,bu aylarda ve Ekim-Kasım aylarına kadar devam eder.
EFFE Renkli Zargana Avı İpeği Zargana İpek Turuncu İncecik iplerin yan yana getirilerek, 7 cm çapında O şeklinde dairesel bir yapı oluşturmasıdır.
İlgili 36 soru bulundu
EFFE Renkli Zargana Avı İpeği Zargana İpek Turuncu
İncecik iplerin yan yana getirilerek, 7 cm çapında O şeklinde dairesel bir yapı oluşturmasıdır. Adeta bir ip yumağı gibidir. En önemli özelliği incecik iplerin bir araya gelmesinden oluşmasıdır. Bu ipler ince olması sebebiyle çabuk pörsüyebilir.
Zargana Topu Beyaz ,su üstü avları için özellikle zargana balığı avlamaya yardımcı
Canlı Yem Kullanarak;Gümüş(Aterina),Çaça,Papalin,Kraça balıkları ile Zargana avlamak mümkün iken,şerit şeklinde kesilmiş kuyruk altı yem,midye kenarları,sardalye bağırsağı,sülünez ile de avı mümkündür.
Zargana avına yeni başlıyor iseniz zargana topu 30 gr olan ürünü tercih etmeniz gerekir. Eğer bu alanda ilerleme kaydetmişseniz zargana topu 60 gr olan ürün ile devam etmeniz önerilir.
Işık Kullanımının Gece Balık Avcılığında Faydaları Nelerdir? Işık kullanılarak çinekop, hamsi, sardalya, istavrit, zarğana, kalamar, sübye, kolyoz, tirsi, istavrit türü balıklar ışığa çekilerek toplanır eğer amaç bu tür balıkları avlamak ise olta veya ağ gibi çeşitli malzemeler ile zevkli şekilde kolayca avlanabilir.
Zargana Mevsimi ve Yer: Zargana avı için en uygun zaman sonbahar aylarıdır. Karadeniz ve Marmara Denizi kıyıları, zargana avı için ideal bölgelerdir. Deniz Koşulları: Denizin dingin olduğu saatler, zargana avı için en uygun zamanlardır. Dalgalı denizlerde, zargana yemi görmekte zorlanır ve av başarısı düşer.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
zargana deniz yüzeyine çok yakın yaşayan bir balık olduğu ve karanlık ortamda ışık karşısında aptallaşttığı için gece 100 metre açıkta ışıkla kepçeyle de rahatlıkla avlanabilir.
Boyları 2.10 / 2.40 / 2.70 cm, aksiyonları ise 7-28 / 15-40 / 10-30 gr olan olta kamışları spin balık avcılığında tercih edilmelidir. Olta makinesinde ise 2500 ile 4000 arası makineler tercih edilmelidir.
8 Kat Yeşil Renk 1000 Metre Örgü Misina 0.20 mm 17.4 kg ÇEKER,1000 M.
Detaylı Ürün Bilgisi : Tüm sularimizda yasayan zarganalarin agirliklari ortalama 200-300 g, boylari ise 40-60 cm arasindadir. Ancak 80-100 cm arasinda ve 1 kiloya yakin olanlarina da rastlanir.
Bu iki balık, genellikle birbirlerine karşı saldırgan olurlar. Bazı cinsleri ise, 3,5 kilo ağırlığa kadar çıkabilir.
Zargana (Belone belone), Belonidae familyasına ait uzun ve ince vücutlu bir deniz balığı türüdür. 60-70 cm, hatta bazen 1 m uzunluğa varır ve ortalama 18 yıl yaşar. Çaça, hamsi, kıraça ve çamuka gibi küçük balıklarla beslenir.
Kaşık yemiyle somon, alabalık,turna gibi balıkları rahatlıkla avlayabilirsiniz.
Sargan ya da Zargana (Belone belone), Belonidae familyasına ait uzun ve ince vücutlu bir deniz balığı türü. 60–70 cm, hatta bazen 1 m uzunluğa varır ve ortalama 18 yıl yaşar. Çaça, hamsi, kıraça ve çamuka gibi küçük balıklarla beslenir. Ilıman denizlerimizin yerli balıklarındandır.
Levrek balıkları, canlı yemler veya yapay yemler ile donatılmış oltalarla avlanabilir. Canlı yemler arasında küçük balıklar, karides veya yengeç gibi deniz canlıları bulunabilir. Yapay yemler arasında ise jigler, yemler ve jerkbaitler gibi çeşitli seçenekler vardır.
Küçük şamandıranın esas işlevi, balıkçılara olta iğnesinde bulunduğu yeri belirtmektir. Yüzen şamandıralar ise, sığ ve derin sularda rahatlıkla kullanılabilir.
Albastar olta stoperi, olta takımınızı kurarken, gerek avcı balıkların yemli takımlarınızı hazırlamada gerekse de mantarı veya şamandırayı sabitlemede kullanılır. Stoper olta makinesine sarılabilir ve olta kamışının halkalarından takılmadan geçebilir.
Şamandıra genellikle tatlı su avlarında kullanılmaktadır. Ancak çeşitli denizlerde de kullanılabilmektedir. Genel olarak şamandıraların görevi, balık yemini istenilen derinlikte ve bedeni dik tutmaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri