Ceviz, fındık, kaju, badem, yer fıstığı, ay çekirdeği, susam, keten tohumu gibi E vitamini bakımından zengin olan kuru yemişler, içerdiği yağ asitleri sayesinde unutkanlıkla savaşan kahramanlar arasında. Önerilen miktar ise her gün bir avuç kadar.
Kuruyemiş ve tohumlar: Protein, vitamin, mineraller ile dolu fındık ve tohumlar zekayı geliştiren yiyecekler arasındadır. Bu besinler çocuğun sinir sistemine iyi geliyor. Yulaf ezmesi: Protein ve lif bakımından oldukça zengindir.
C vitamini içeren çilek, kivi, portakal gibi meyveler ve E vitamini içeriği yüksek badem, ceviz, fındık gibi besinler, enerji vererek zihni açarlar. Enerji değeri yüksek besinler yerine besin değeri yüksek besinler tercih edilmelidir.
İlgili 16 soru bulundu
B12 vitamini
Kemik gelişimi, saç, tırnak, bağışıklık sistemi ve zekâ gelişimi için oldukça önemli bir vitamindir. Süt, yumurta, et, balık gibi besinlerde bulunuyor.
Özellikle sabahları kahvaltıda protein ve karbonhidrat karışımı bir öğün tüketmek beynin çalışmasını kolaylaştıracaktır. Bu nedenle sabahları kahvaltıda, tam buğday veya çavdar ekmeği, peynir veya yumurta, süt tüketilmelidir.
Sınava girmeden önce zihin açıcı yiyecekler fırınlanmış veya ızgara balık tüketebilirsiniz. Balık ve balık yağı dikkati ve konsantrasyonu artırır. Bol su tüketmeyi ihmal etmeyin. Uzun süre su içmemek, beynin hacminde daralma ve konsantrasyon yeteneğinde körelmeye sebep olmaktadır.
Uzmanların çalışmalarına göre 3 besin çocuklarda zeka geriliğine neden olyuor. Uzmanlar şeker, tuz, işlenmiş gıdalar gibi besinler sağlığa zararlarını her fırsatta dile getiriyor.
Cevizin yapısındaki bazı biyoaktif bileşiklerin, beyin hücrelerine koruyucu etki gösterir. Hafızayı güçlendirici özelliği vardır. Zeka gelişimine katkıda bulunur. İçinde yüksek oranda çoklu doymamış yağ asidi bulunduran ceviz, çocukların beyin gelişimini destekler.
Antep fıstığı badem, ceviz, fındık gibi yağlı tohumlara göre karbonhidrat, protein, B1, B6, E vitaminleri, demir, potasyum, beta-karoten, toplam fitosterol ve lutein içeriği bakımından zirvede yerini almaktadır .
Doğal yağ tohumu olan fındık, sinir hücrelerini uyarır ve odaklanma sorununu çözer. Düzenli ve ölçülü miktarda tüketmeniz, zeka gelişimi için iyi olacaktır.
İçinde 1,8 sineol olan okaliptus, nioli, biberiye, defne gibi yağlar hafızayı açar. Ancak burada hafıza açıcıların şahı olan gül yağını da unutmamak gerek. Özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarda özellikle etkili bulunmuş.
Limon, içerisinde bulunduğu bol miktarda C vitamini ile zekâyı artırıyor, farkındalık kazandırıyor. Beş duyu organının aktif olarak çalışmasını sağlayan limonun algılama yeteneğini artırdığı gözlenmiştir. Özellikle okul çağındaki çocuklar ve gençler için ezber yeteneğini destekliyor, hafızayı güçlü tutuyor.
Kırmızı soğanın hafıza üzerinde güçlü etkileri mevcuttur. Beyin fonksiyonlarını destekleyen kırmızı soğan, unutkanlığı azaltır. Potasyum kaynağı olarak bilinen muz, düzenli tüketildiğinde zeka gelişimini destekler.
Fındık, fıstık, badem ve çok daha fazla kuru yemiş ruh hali üzerinde olumlu etkilerinin yanı sıra zihin açıcı olmaları ile tercih edilebilir. İçeriğinde bol miktarda vitamin, mineral ve protein barındıran kuru yemişleri sınava hazırlık sürecinde bol bol tüketmelisiniz.
Yaban mersini yüksek miktarda antioksidan içerir ve antosiyanin vardır. Bunlar sayesinde yaban mersini beyni strese ve yaşlanma etkilerine karşı korur. Düzenli olarak yaban mersini tüketmek beyin sağlığına ciddi oranda katkı sağlar.
8. Cevizden daha yüksek demir alabilmek için... Omega-3 ve demir açısından zengin olan cevizi, akşam saatlerinde tüketmeye özen gösterin.
Çok yağlı, ağır gıdalar yerine protein, karbonhidrat, yağ dengeli hafif gıdalar tercih ediniz. Mümkünse sınav öncesi dışarda yemek yerine evde pişen yemekleri tercih ediniz. Dışarıda yemeye mecbur kalınırsa çabuk bozulabilen açık yiyecekler ve mayonezli, soslu, tavuk içeren riskli gıdalardan kaçınınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri