Değerli kardeşimiz, Zemzem'in bir ismi de "La tünzefü vela tüzem" olduğu belirtilmiştir. Bunun manası o kadar çekilmesine ve çıkarılmasına rağmen asla suyu bitmez ve eksilmez demektir. Bu Allah'ın zemzeme verdiği bir özelliktir.
Üzerinde yapılan onca araştırmaya rağmen içinde birçok sırrı barındıran zemzem suyu, Müslümanların kutsal şehri olan Mekke'deki bir kuyudan çıkartılmaktadır. Türkçedeki karşılığı “bol” kelimesine denk gelen zemzem, bilindiği gibi yüzyıllardır tükenmemektedir.
Hz Aişe'den rivayet edildiğine göre Peygamber Efendimiz Mekke'den ayrıldığı zamanlarda yanında zemzem suyu bulundururdu. Bu sudan içerek şifa bulurdu. Zemzem suyu neredeyse 4000 senedir durmadan akan bir sudur. Bundan ötürü zemzem suyunun bereketli olduğu ifade edilir.
Kutsal topraklardan dönen hacıların yanlarında getirdikleri ve ziyaretçilerine ikram ettikleri zemzem suyunu, saf su katarak çoğaltabileceği bildirildi. Kutsal topraklardan dönen hacılar, evlerinde ziyaretlerine gelen misafirlerine daha çok hurma ve zemzem suyu ikram ediyor.
Zemzem suyu karakteristik yapısı sayesinde yaklaşık 10 yıl boyunca saklanabilir, yosunlaşma ve bozulma olmaz.
İlgili 23 soru bulundu
Bu kesinlikle olamaz, bilimsel karşılığı yok. Zemzemin içinde bir takım anyon ve katyonlar var, zemzemin kendine has bir karakteristiği var. 10 yıl da dursa yosunlaşmaz, bozulmaz.
"GERÇEK ZEMZEM, DONMAZ"
Zemzem suyu 580-600 miligram, normal su ise 200 miligram geliyor. Buradan gerçek olup olmadığını anlayabiliriz. Bir de zemzem suyu kış günü, soğuk havalarda ya da normal suyun donduğu bir ortamda donmaz. Normal su buz olur.
Bu delalet ediyor ki, Zemzem'in suyu asla bitmez ve tükenmez. Nitekim Fakihi'nin Zemzem'in çıkışını anlattığı rivayette, "Hacer suyun önünü kesmeye çalışınca melek ona "Bu vadide bulunacak kişilerin susuzluk çekeceğinden korkma, bu öyle bir sudur ki, bundan Allah'ın misafirleri içecektir." demiştir."
Hacı adaylarına “Zemzem suyu idrar yoluyla atılamaz, böbreklerde birikir.
Bu konudaki delilimiz; Zemzem suyu ile temizlenmenin yasak oluşu konusunda (Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-'den) hiçbir nehiy sâbit olmamıştır. "Su temizdir ve temizleyicidir.
Su ayakta içilmemelidir. Bu kural, hiçbir zaman içilmeyeceği şeklinde de değildir. Peygamber aleyhisselam efendimiz, 'ayakta içilmesi zaruret ve yoğunluk gibi bir nedenle mümkün olur' şeklinde bir ek kural belirtmek için zemzemi ayakta içmiştir. Bu nedenle zemzem ayakta da içilir şeklinde bir anlayış doğrudur.
Zemzem suyunu ilk olarak Cebrail görmüştür. Cebrail o sırada bir kuyunun yanında durmaktaydı. Kuyuyu kazarak suyu çıkarmıştır. Tam bu esnada ise yanında olan Hacer sevinmiştir ve koşarak dur anlamına gelen zemzem sözcüğünü dile getirmiştir.
Kendine has bir tada sahip olan zemzem suyunun rengi ve tadı bulunmuyor. Az tuzlu ve kokusuz olan zemzem suyu içerisinde bakteri ve mikroorganizma barındırmıyor.
Uzun süre şişe içerisinde beklediğinde bozulur mu? Bir suya birkaç damla zemzem suyu katarsan o su zemzem oluyor. Bu kesinlikle olamaz, bilimsel karşılığı yok. Zemzemin içinde bir takım anyon ve katyonlar var, zemzemin kendine has bir karakteristiği var. 10 yıl da dursa yosunlaşmaz, bozulmaz.
Hayır mayalanmaz. Suyun formülü H2O'dur. Suyun içine su koyunca o yine sudur.
Gerçek Zemzem Asla Donmuyor - Haberler.
Zemzem ve Hac İlişkisi
“Mekke fethinde Mescid-i Harâm‟da devesinin üzerinde iken kendisine getirilen zemzemi içen Resûlullah, Vedâ haccında ve umreleri sırasında Kâ‟be‟yi tavaf ettikten sonra Makâm-ı İbrâhim‟in arkasında iki rek„at tavaf namazı kılar ve Zemzem Kuyusu‟na giderek zemzem içerdi.
Zemzem suyunun ph değeri kaçtır? Zemzem suyunun ph değeri 10'dur.
İçki içmek zemzem içmeden de haramdır, içtikten sonra da… Zemzem içmek içkinin günahını ne artırır ne de azaltır. Dolayısıyla “ben Müslümanım” diyen herkesin ayette belirtildiği gibi Allah'ın haram kıldığı şeylerden uzak durması gerekir.
Zemzem kuyusu, birinci bölümü 12.80 m olan, kayaların içine doğru 17.20 m'lik iki bölümden, toplam 30 metredir.
''Kanser hastalarına zarar veriyor''
El Keri, katıldığı televizyon programında zemzem suyunun sanılanın aksine fayda sağlamadığını söyledi. ''Şifa kaynağı değil'' dediği zemzemin yüksek tuz oranından dolayı kanser hastalarına zarar verdiğini aktardı.
Aynı belirsizlik yine Zemzem kuyusunun Cürhümiler zamanında kaybolmasında görülmektedir Cürhümi kabilesinin Mekke'den sürülmeden önce Zemzem kuyusunun kuruduğunu ve Kâbedeki değerli kutsal eşyaları çukura gömdükleri bilinmektedir.
Zemzem, kıbleye dönülerek besmele okunduktan sonra sağ elle ve üç nefeste gözü sudan ayırmadan, “Allahım! Senden faydalı ilim, geniş rızık ve her türlü hastalıktan şifa diliyorum” duasıyla içilmeli ve Allah'a hamdedilmelidir. Yaygın olan görüş diğer içeceklerin aksine zemzemin ayakta içilmesi yolundadır.
İçenin açlığını ve susuzluğunu gideren suyun esrarı bilim adamları tarafından inceleniyor. Avrupa`da laboratuarlarda yapılan araştırmalarda, zemzem suyunun çok az kükürt içerdiği tespit edildi. Amerika`da yapılan test sonuçlarına göre ise zemzem, içinde mikroorganizma ve bakteri bulunmayan tek su olma özelliği taşıyor.
Suudi Arabistan makamları da hacıların yanlarında 5 litre zemzem götürmesine izin veriyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri