Sindirimi kolaylaştırır, mide dostudur. Kalbi korur, kolesterol düzeyini dengeler.Bağışıklık sitemini güçlendirir. ÜRÜNÜMÜZÜN İÇERİSİNDE YER ALAN LİMON YAĞI GERÇEK LİMONDAN, ZENCEFİL YAĞI İSE GERÇEKZENCEFİLDEN ELDE EDİLMİŞTİR. Ürün içeriğinde başka hiçbir sentetik aroma, korucu madde bulunmaz.
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Özellikle sabahları aç karnına içilen zeytinyağı-limon karışımı hem sindirimi rahatlatır hemde safra kesesi ve karaciğere iyi gelir. Vücudumuzun laboratuvarı olan karaciğerlerinizin sağlığını zeytinyağı-limon suyu karışımı ile koruyabilirsiniz.
Zeytinyağı içeriğinde E vitamini barındırırken limon ise sitrik asit bakımından zengindir. Bu iki maddenin karışımı ise vücutta biriken atık haline gelen toksitleri atar. Bunun yanı sıra limon temizlik yaparken zeytinyağı ise hücrelerin hızla yenilenmesini destekler.
Yüksek C vitamini oranına sahip olan limon ve doğal antioksidan kaynağı olan zencefili karıştırarak hazırlanan zencefil limon çayı, tam anlamıyla bir iltihap savardır. Yani vücut bağışıklığının güçlendirmesinde savaşçı rol alır ve vücuttaki iltihapları giderir.
İlgili 31 soru bulundu
Bu karışını büyük bir sürahide yaptıktan sonra bir süre buzdolabında dinlendirin. Bu kürü 2 hafta boyunca günlük olarak tekrarlayın. Diyet yaparken günlük içmeniz gereken 2 LT su ihtiyacınızı, bu kür ile karşılayabilirsiniz.
Zencefil çayı, kan sulandırıcı ilaçlar, aspirin ve anti-inflamatuar (iltihap önleyici) ilaçlar ile etkileşmektedir. Bu tür ilaçlar kullanan kişilerin zencefil çayı tüketmeden önce kendilerini takip eden doktora danışmaları gerekir.
Zencefil ve zeytinyağı, her ikisi de ayrı ayrı doğanın en iyi sağlık kaynaklarını oluşturuyor. Zencefilin özellikle bağışıklığı güçlendiren, sindirim sistemini düzenleyen ve üst solunum yollarını açan özelliği ile zeytinyağının sağlıklı yağ asitlerini bir araya geldiğinde tam bir şifa kaynağına dönüşüyor.
Akşam zeytinyağı içmek, zararlı değildir; ancak uzmanlar genellikle sabahları içilmesini öneriyor.
Zeytinyağının tüm bu faydaları limonla birleşirse ne olur? İki güçlü ve vücut için etkili olan ürünün karışımı, sağlık konusunda inanılmaz etkiler ortaya çıkarıyor. Bu nedenle zeytinyağı ve limon karışımının faydalarını bilmek ayrıca günde bir kez tüketmek gerekiyor.
Oleik uçucu yağ asidi barındıran zeytin yağı karın bölgesinde biriken yağları parçalamada etkilidir. Gece yatmadan tüketilen bir kaşık zeytin yağı hem sindirimi hem metabolizmayı düzenler hem de karın yağlarının erimesini hızlandırır.
Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmeniz, bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. E vitamini ve selenyum açısından zengin olan zeytinyağı, kalp ve damar hastalıklarının riskini en aza indirerek vücut sağlığınızın iyileştirilmesinde oldukça etkilidir.
C vitaminini zeytinyağına limon aracılığıyla eklediğinizde iltihap giderici özelliği yüksek çok güçlü iki madde elde edersiniz. 3. Eklem ağrılarını giderir Eklem ağrılarını gidermenin yolu iltihaplanmayı gidermekten geçer. Her sabah kahvaltıdan önce zeytinyağlı limon içmek eklemlerinizdeki şişlikleri azaltacaktır.
Peki, her sabah aç karnına bir kaşık zeytinyağı içmenin insan vücuduna ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? 1 tatlı kaşığı zeytinyağını uyandıktan sonra, kahvaltı öncesi içtiğinizde sindirim şikâyetleriniz azaltır. Aç karnına içildiği zaman içerisinde barındırdığı antioksidanlar bünyenizi kuvvetlendirir.
İspanya'da yapılan araştırmaya göre karaciğerinizin düşmanı olan ayçiçek ve balık yağına karşı karaciğerinizin dostu zeytinyağı! Zeytinyağı, diğer yağların aksine karaciğerinizi koruyor. Alkol dışı karaciğer yağlanmasından uzak durmak için ayçiçeği yağı ve balık yağından uzak durmanız, zeytinyağı tüketmeniz öneriliyor.
Yatmadan önce zeytinyağı içmek sindirimi kolaylaştıran yönü ile birlikte sağlık açısından gerçekten çok doğru bir avantaj ve tercihi olmaya devam etmektedir. Korkmadan tüketebileceğiniz bu sağlıklı gıda, gerçekten zengin içeriği ile birlikte mide asidini azaltan bir seçenek olarak karşımıza çıkmaktadır.
📌Mideyi, Bağırsakları ve Karaciğeri temizleyen Muhteşem bir karışımdır 📌Kanı temizler, Safra kesesi ve Kalbi güçlendirir. 📌Doğal Antibiyotik olan bu karışım bir çok hastalıklara şifa olmaktadır.
Karaciğer Temizliği: Zeytinyağı Limon
Karaciğer yağlanması, siroz, karaciğer kanseri gibi ölümcül hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme alışkanlıkların edinilmesi yanında her sabah aç karnına limon ve zeytinyağı içmek tavsiye edilir...
Zeytinyağı, iyi bir laksatiftir. Sürekli kabızlık çekenlerin, sabahları aç karnına, 2 kaşık zeytinyağı almaları gerekir. Dövülerek içine zeytinyağı karıştırılmış incir; mide ve bağırsakları temizlemek için yenilen bir çeşit sağlık reçetesidir.
Göbek eriten bitki çayları arasında özellikle göbek eriten zencefilli çay metabolizma hızını arttırarak göbek bölgesindeki yağları eritmeye yardımcıdır.
En güzel özelliklerinden biri de, inatçı karın yağlarını yakmanıza yardımcı olmasıdır. Hem limon hem de zencefil, iltihaplanma karşıtı özelliklere sahiptir. Bu da, daha hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur.
Aynı zamanda damar sıkışması yaşayan kişiler için damar açıcı besinlerin başında zencefil gelmektedir. Kolesterol düşürücü olarak bilinen bu besin, tansiyonu da dengeleyerek sabit tutmaktadır.
Anksiyete, depresyon ve travma sonrası stres bozukluğuna iyi gelebilir. Kalp hastalıkları riskini azaltır. Mide bulantısına iyi gelir. Mide ağrısı, şişkinlik ve hazımsızlığı önler.
Sabahları ve akşamları aç karnına yemeklerden yaklaşık yarım saat kadar önce zencefil suyu içmek zayıflamada başarı sağlıyor. Bağırsakları harekete geçirip sindirim sistemini hızlandırıyor. Özellikle sabahları zencefil suyu tüketmek metabolizmayı hızlandırıp hazımsızlık ve kabızlık problemlerini gidermede etki ediyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri