Tanrıların Tanrısı Zeus'un Doğduğu Mağara: Dikteon Mağarası
Mağaranın mavi-yeşil renkli karbonatlı maden suyu, dağdan gelen kaynak suyu ile tuzlu deniz suyunun acı bir karışımıdır. Derin havuz, yüzmek ve yıkanmak için yıl boyunca yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.
Bir mitolojik öyküye göre, gök tanrısı Zeus'un, kardeşi denizler tanrısı Poseidon'u kızdırdığında, elindeki üçlü yabasını kaldırıp dalgaları kabartan ve denizi altüst eden Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınıp, burada dinlenerek yıkandığından mağaranın adı “Zeus Mağarası” kalmış.
Mağara çok güzel bir atmosfere sahip olmasına karşılık çok kalabalıktır. Mavi Yeşil renkli su dağdan gelen tatlı suyun ve denizden gelen tuzlu suyun karışımı ile yavan bir maden suyu haline dönüşmüştür. Ve su sıcaklığı 5-10 santigrat derece arasında değişiyor.
Zeus Mağarası, Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nın hemen girişinde yer alıyor.
İlgili 31 soru bulundu
Zeus Mağarası Nasıl Oluşmuştur? Zeus Mağarası kalkerli kayaçların yer altı suları ile aşındırılması şeklinde oluşmuştur. Mağara içerisinde bir çöküntü oluşmuştur ve bu çöküntü içerisine sular birikerek doğal bir havuz oluşmuştur. Zeus Mağarası milli park içerisinde yer alır.
Zeus Mağarası: Afrodit'in Yüzerek Güzelleştiği ve Meryem Ana'nın Suyunda Yıkandığı Efsanevi Mağarayı Keşfedin. Favorilerinize Ekleyin. Zeus Mağarası, Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Güzelçamlı beldesinde yer alan tarihi ve doğal bir alan.
Gök Tanrısı Zeus, kardeşi Poseidon'un gazabından kaçıp sakinleşmesini beklemek için bu mağaraya sığınır, dinlenir ve yıkanırdı. Kaya içerisinde doğal bir gölet görünümünde olan mağara yaklaşık olarak 60 metre uzunluğunda 20 metre genişliğinde ve yaklaşık 10 metre derinliğindedir.
Buz gibi su özellikle yazın aşırı sıcağından kaçmak isteyenler için iyi bir alternatif oluyor. Zeus Mağarası'nda yüzmek isterseniz alanın engebesini de hesaba katarak kaymayan ayakkabı giymeniz gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Mağara içi ve çevresinde onlarca uyarı yazımıza rağmen suya girmelerini engelleyemiyoruz. Bunun gibi yaralanma ve daha kötüsü ölümleri engellemek için güvenlik amacıyla geçici bir süreliğine ziyaretçi girişine kapattık. Hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamaması için uğraşıyoruz.
Zeus, Olimpos tanrılarının kralı ve Yunan dinindeki en yüce tanrıydı. Genellikle Baba, gök gürültüsü tanrısı ve 'bulut-çağıran' olarak anılır. Havayı kontrol eder, alametler ve uyarılar verir ve genel olarak hem tanrılar hem de insanlık arasındaki düzeni koruyarak, Olimpos Dağı'ndaki tahtından adaleti sağlar.
"Dünyanın Yedi Harikası" arasında sayılan heykel, Atina'nın ileri gelenleri tarafından, yeni kurulan Konstantinopolis'e taşındı ve orada da 462 yılındaki büyük yangında yok oldu. Olimpos'ta 1829'da Fransızlar tarafından burada bulunan heykele ait bazı parçalar Paris'te Louvre Müzesi'nde sergilenmektedir.
Çocukluğu. Rhea, Zeus'u Girit'teki İda Dağı'ndaki bir mağarada saklar. Bundan sonra Zeus, hikâyenin değişen sürümlerine göre sırayla; Rhea tarafından bırakıldıktan sonra Gaia tarafından yetiştirilir.
Ayrıca girintili çıkıntılı çeşitli yönlere açılan dehlizler bulunmaktadır. Mağaranın suyu karbonatlı maden suyudur. İnsuyu mağarası, Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlığı kararı (1976) ile I. derece Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmiştir.
İnsuyu Mağarası, Burdur il merkezine göre güneydoğuda 10 km uzaklıkta bulunmaktadır. Çatağıl Köyü sınırları içerisindedir. Uzunluğu 597 metre ve en geniş yeri 80 metre civarındadır. Birbirine bağlı 9 boşluktan oluşur.
Tuz Mağarası, Çankırı ili, Balıbağı köyü sınırları içerisinde bulunan, kaya tuzu çıkarılması sonucu oluşmuş mağara. Mağaranın içerisindeki bir sergiden görünüm.
Adeta bir gölet görünümünde olan Zeus Mağarası derinliği, 60 metre uzunluğunda, 20 metre genişliğinde ve ortalama 10 metre derinliktedir. Yüzyıllara dayanan bir tarihe ev sahipliği yapan bu yerde yüzerek eşsiz bir deneyim elde edebilirsiniz.
Bölüm Özeti. 68 yaşındaki Bill Stone liderliğinde seçkin mağaracılardan oluşan ekip, Meksika'nın Oaxaca kentindeki Cheve Mağarasını resmi olarak dünyanın en derin mağarası yapmak için aylarca sürecek bir keşif gezisine çıkıyor.
Türkiye'nin en uzun (Beyşehir Gölü batısındaki Pınarözü Mağarası, 16 km) ve en derin mağaraları (Anamur'un kuzeyinde Çukurpınar Düdeni, 1880 m) bu dağ kuşağı üzerindedir. Ülkemizde mağara araştırmaları 1964 yılında kurulan Mağara Araştırma Derneği (MAD) tarafından başlatılmıştır.
Trabzon'un Düzköy ilçesinde, dünyanın en uzun 2'nci mağarası olan, sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile ilgi çeken Çal Mağarası'na yılın 11 ayı 182 bin 511 turist geliyor. 'Yer altındaki saklı cennet' olarak nitelendirilen mağara, corona virüs salgını tedbirleri kapsamında ziyaret ediliyor.
1880 m rakımından toplanan sular düden-mağaranın içinden geçerek Sugözü köyü civarında yüzeye çıkar, Dragon Çayı'na (Kocaçay) karışır. Mağaranın başlangıc noktasının 1 km uzağında Türkiye'nin en derin 1. mağarası Peynirlikönü Düdeni (-1429 m) yer alır.
Zeus'un gücü her şeye yeter ve bu yüzden en korkulan tanrılar arasında başta gelir. Göklerin, şimşeklerin ve gök gürültüsünün tanrısıdır. Antik Yunan'da yağmur Zeus'tan beklenir ve bu sebeple bereket ile ilişkilendirilmiştir. Zeus, tasvirlerinde genellikle beyaz, uzun, dalgalı saçları ve sakallarıyla betimlenir.
Hatta uzmanlarının incelemelerine göre bu mağaranın büyük bir bölümü keşfedilemedi ve bambaşka canlı organizmalarının olduğunu belirtiyorlar. Hang Son Doong, diğer anlamıyla "dağ nehir mağarası", orta Vietnam'da bir bölgede bulunuyor.
Jama Pekel (Cehennem Mağrası) olarak bilinir. Pekel Mağarası Slovenya'daki Šempeter v Savinjski dolini yakınındaki karstik bir mağaradır. Pekel slovencede cehennem anlamına gelir. Girişin yakınındaki kaya şeytanın görüntüsüne benzer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri