Ülser ve gastrit gibi mide problemlerine iyi geliyor. Basur ve prostatı engelliyor. Kanserojen hücre oluşumu riskini azaltıyor. Kötü kolestrolü düşürüyor.
Günde 5-6 tane zeytin çekirdeği yutmak, vücuttaki kötü kolesterolün düşmesini sağlıyor. Kanserojen hücre oluşumu riskini azaltarak vücudunuzun dirençli hale gelmesini sağlıyor. Kahvaltıda yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, sindirim sistemini güçlendiriyor ve selüloz içeren birçok yiyeceğin sindirimini kolaylaştırıyor.
Özellikle sindirim sisteminde bulunan ağız, boğaz, yemek borusu, mide ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını destekler. - Uzmanlar zeytin çekirdeğini yutan kişilerde basur gibi makat hastalıklarının riskinin azaldığını vurguluyor. - Zeytinin içerdiği anti-bakteriyel etkinin iki katı zeytin çekirdeğinde mevcuttur.
Mide dostu olması zeytin çekirdeğinin faydası olarak bilinir. Uzmanlar zeytin çekirdeği reflü ve ülser gibi hastalıklarını iyileştirir yorumunu yapmaktadır. Zeytin çekirdeğinin ağrı kesici özelliğe sahip olduğu ve tüketildiği takdirde midedeki ağrının hafifleyeceği de bilinmektedir.
Sabah kahvaltı sırasında yutulan 1-2 zeytin çekirdeği, en azından selülozu eriten enzim aktivasyonunu sağlayarak sindirim sistemini güçlendirecek ve böylece selüloz içeren bir çok yiyeceğin de sindirimini kolaylaştıracaktır.
İlgili 45 soru bulundu
İyi bir ağrı kesici özelliği olduğundan aynı zamanda kemik ve eklem ağrılarının yaşanma riskini de azaltır.
kahvaltıda 7 tane zeytin yemek sünnettir. zaten bunu söyledik daha önce. biliyosunuz o zeytinleri de elle alıp yemek sünnettir. sağ elle peygamberimiz zeytinle çatal batırmamış. neden zeytin.
Özellikle zeytin çekirdeği yutulduğunda sağlığa çok faydalıdır. Zeytin çekirdeği yutmak mide sorunlarına ve bağırsak sorunlarına çok iyi gelmektedir. Basur ve hemoroid sorunu olan kişiler de mutlaka zeytin çekirdeği tüketmeliler. Çünkü bu sayede basur ve hemoroid problemi de çözülecektir.
Vücut için yararlı olan zeytin çekirdekleri vücudu ve mideyi yormaktadır. Mide ve vücut yorgunluğunun meydana gelmesinde zeytin çekirdeklerinin hazmının zor olmasından kaynaklanmaktadır. Gastrit ve ülser gibi mide hastalıklarının giderilmesinde oldukça etkili özelliklere sahiptir. Neye İyi Gelir?
Türkiye genelinde özellikle Ege Bölgesi'nde yetişen zeytinlerin genellikle etli kısmı tüketilir. Bazı alternatif tıp yöntemlerine göre zeytinin çekirdeği de yutulabilir. Bu zeytinin çekirdeği su ile yutulabildiği gibi toz haline de getirilebilir. Zeytin çekirdekleri bu şekilde yutulur.
Zeytinyağının yemek kültüründeki önemli yeri dışında, kalp hastalığı riskini azaltması, antioksidan özellikler sağlaması, iltihaplanmalara iyi gelmesi, beyin ve damar sağlığına katkı sağlaması, kansere karşı koruyucu etki göstermesi gibi sağlık yararları da sayılabilir.
Dr. Canan Karatay, günlük olarak belirli oranlarda zeytin çekirdeği yutmanın faydalı olduğunu belirterek vücut sağlığı için de gerekli olduğunu vurguluyor. Uzman doktorlara göre, zeytin çekirdeği de günlük olarak belirli miktarlarda tüketildiğinde en az zeytin meyvesi kadar yararlıdır.
Sindirim Sistemini Sağlıklı Çalıştırır
Zeytinyağı, mide asidini azaltarak ülser ve gastrit gibi sindirim sistemi hastalıklarının gelişmesini önlemede yardımcı olabilmektedir. Safra taşı oluşumunda da engelleyici olabilir. Zeytin lif içeriğiyle sindirim sisteminin sağlıklı çalışmasına katkı sağlar.
Zeytin çekirdeğini yutmak...
Zeytin çekirdeğinin sağlığa ve bedene saymakla bitmeyen faydası olduğunu söyleyen Prof. Dr. Canan Karatay "Günde 5 ya da 6 adet zeytin çekirdeği yutarak ne başınızı ne de dişinizi ağrıtabilirsiniz." dedi.
Bağırsak sorunlarına kısa sürede çözüm olan zeytin çekirdeği midede, mide asidi sayesinde çabuk şekilde eritilebilmektedir. Enzimler ve mide asitleri, zeytin çekirdeğinin selülozik yapısının tamamını eritebilir.
Zeytin çekirdekleri: Zeytin çekirdekleri nezâketli ağızdan çatalın üzerine çıkarılır, bâdehu kabının kenarına bırakılır. Meyveler: Yemişlerin esnâ-yı eklinde çatal istimâl olunabilir. Her nevi yemişler mutlaka tabak içinde bırakılmalıdır.
Bu noktada Dr. Fevzi Özgönül şöyle cevap veriyor: "Zeytin çekirdeğinin selülozik yapısını tamamıyla eriten enzimlerimiz ve mide asidimiz sayesinde zeytin çekirdeğini yuttuğunuzda korkmayın, bağırsaklarınız tıkanmaz, zeytin çekirdeğinin sivri uçları da size zarar vermez."
Özellikle yetişkin insanlarda çok sık görülen gastrit ya da ülser gibi mide hastalıklarını düzenli olarak zeytin çekirdeği yutarak iyileştirmek ya da bu hastalıkların kötü etkilerini en aza indirmek mümkündür.
Erkeklerde görülen prostat hastalığına karşı zeytin çekirdeğinin yutulması önerilmektedir. Zeytin çekirdeğinin içinde bulunan maddeler erkeklerin prostata yakalanma riskini en aza indirir. Zeytin çekirdeğinin antioksidan yönünden zengin yapısı, bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek vücudun direncini artırır.
Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinyağının anne sütüyle eş değerde olduğunu savunarak, herkesin günde 30- 40 zeytin yemesi gerektiğini söyledi.
Uzmanlar tarafından zeytin çekirdeğinin selülozik bir madde olması nedeniyle mide ve bağırsakta herhangi bir probleme yol açmadığı öne sürülmektedir. Ayrıca magnezyum, A vitamini, demir gibi vitamin içeriğine sahip bir maddedir.
Zeytin, ağrı kesici ve sakinleştirici bir besindir.
İçerisinde bulunan doğal yağlar sayesinde, vücudun rahatlamasını sağlar. Omega yağları bakımından zengin olan zeytin, diş ağrısını geçirecek kadar etkilidir.
Her gün 7 adet zeytin yemenin 3 faydası
Kalp sağlığı ve damar sağlığının korunmasında etkili olup kalpteki ritim bozukluklarının düzene girmesine yardımcı olur. Zeytinin Dolaşım Sistemine Faydaları: Serbest radikaller kolesterolü olumsuz yönde etkiledikleri için kan damarları zarar görür ve kalp krizine yol açar.
Hurmanın tek sayıda yenmesi Allah'ın birliğine işaret içindir. Resûlullah (aleyhisselam) gün içinde, nice fiilinde, hep teki seçer. Mesela, suyu iki veya dört yudumda değil, üç yudumda içer.
Sofrada ilk önce su içilmeli, ardından tatlı yenilmeli...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri