Özellikle bulgur pilavı zeytinyağlı taze fasulye yanına yakışan yemeklerden birisidir. Sizlerde taze fasulye yanına daha doyurucu bir yemek arıyorsanız bol domatesli bulgur pilavı yapabilirsiniz. Taze fasulye yemeğinin yanına onun gibi tamamlayıcı ana yemek arıyorsanız fellah köftesi lezzetli olacaktır.
Kuru fasulyenin tartışmasız en yakışanı sade pirinç pilavıdır. Üstünde ya da yanında servis edilir. Pirinç pilavı yerine daha hafif bir pilav tercih etmek isterseniz bulgur pilavı deneyebilirsiniz.
"Taze fasulyenin yanına ne gider?" sorusuna bir yanıt aradığımızda en çok alacağımız cevap kesinlikle mis gibi bir pirinç pilavı olacak, eminiz.
İlgili 29 soru bulundu
Kuru fasulyenin yanına pilav, ayran, yoğurt, salata, şalgam ve kuru soğan gider.
"Zeytinyağlı taze fasulyenin yanına ne gider?" dersen de onun yanına karbonhidrat olarak patates salatası, enginar, kısır, mercimek salatası gibi soğuk mezeler öneririm.
Taze fasulye düdüklüde kaç dakikada pişer? sorusunun yanıtı genellikle 15 dakikadır. Yemeğinizi düdüklü tencerede pişirmeyecekseniz, pişme aşaması 45 dakikayı bulabilir. Taze fasülyeyi daha çabuk pişirmek için tuzunu ocağın altını kapatmaya yakın atın, çünkü ilk aşamada atılan tuz fasulyelerinizi sertleştirebilir.
Ezme turşu, domates ezmesi, semizotlu kaşık salatası, gavurdağı salatası, mor lahana salatası, cacık, lahana turşusu, salatalık turşusu, yoğurt gibi birçok farklı alternatifle kuru fasulye yemeğinizi sunabilirsiniz. Özellikle turşu kuru fasulyenin yanında en çok tercih edilen yiyeceklerden biridir.
Taze fasulyeyi düdüklüye yerleştirdikten ve malzemeleri içerisine koyduktan sonra yemeğin kaynaması beklenir. Yemek kaynamaya başlayınca tencerenin düdüğü indirilir ve kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir.
Taze Börülce Yemeği yanına ne yapsam diye düşünüyorsanız, közlenmiş biberli domates çorbası, taze börülce yemeği, pirinç pilavı ve yalancı tavuk göğsü tatlısı son derece güzel bir menü tercihi olacaktır.
Kuru fasulye pilav yanına, nefis bir cacık veya ayran hazırlayabilirsiniz. Turşu da, kuru fasulye pilav yanına çok yakışan ve yemeğin lezzetini tamamlayan bir yiyecektir. Menünüzü ayrıca nefis bir salata ekleyerek de oluşturabilirsiniz. Tercihe bağlı olarak pirinç pilavı yerine, bulgur pilavı da yapabilirsiniz.
Fasulye: Mısır ve turp. Soğan: Marul, lahana, havuç ve pancar.
Zeytinyağlı taze fasulyeye salça konur mu? Zeytinyağlı taze fasulye aslen bir yaz yemeğidir. Bu nedenle domatesin de en güzelini, lezzetlisini bulabileceğimiz yaz mevsiminde bu yemeğe salça koymaya gerek yoktur.
Taze fasulye kavurması, çok sulu bir yemek olmayacaktır. Bu yüzden suyu çok koymamalısınız. Yemeğinizi harlı ateşte değil, kısık ateşte pişirmelisiniz. Kısık ateşte pişen fasulyeler, kendi suyunu salacaktır.
Gelelim tüketim aşamasına! Zeytinyağlı birçok yemek gibi taze fasulye de bir süre bekletilmeyi ister. Taze fasulyeyi 1 gün beklettikten sonra tüketirseniz daha lezzetli bir sonuca kavuşabileceğinizi unutmayın.
Fasulyenin rengi belirgin bir yeşil olmalı, açık yeşil ya da sarıya dönük yeşil olmamalı. - Fasulyeyi kırdığınızda "çıt" diye bir ses duyuyorsanız bu da fasulyenin lezzetli olduğunu gösterir. - Fasulyenin içinde bulunan taneler çok büyükse bu fasulyenin bayat olduğunun bir işaretidir.
Taze fasulye yemeği , taze fasulye ile yapılan yemektir. Zeytinyağlı taze fasulye, etli taze fasulye ya da kıymalı taze fasulye şeklinde farklı çeşitleri vardır. Hatay, Hakkâri, Malatya ve Afyonkarahisar'da düğün yemeği olarak taze fasulye yemeği hazırlanmaktadır.
Zeytinyağını tencereye alıp soğanları kısık ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Bir diş sarımsağı ezip salçayla birlikte soğanlara ilave edin. Fasulye ve turşuyu bu karışıma ekleyip 10-15 dakika kavurun. Tuz ve dilerseniz kırmızı pul biber ekleyip soğuduktan sonra servis yapın.
Soğanı küçük küçük doğrayın ve bir tavaya aldığınız zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Kavurduğunuz soğanın üstüne haşlanmış olan taze fasulyeleri ekleyin ve tekrar kavurun. Son olarak çırpılmış 2 adet yumurtayı ekleyin. Yumurtalar pişene dek birkaç kez daha karıştırdıktan sonra, tuzunu serpip altını kapatın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri