Zeytinyağlı incir kürünün besin değeri yüksek olduğu için zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Yüksek miktarda B2 vitamini içeren zeytinyağlı incir kürü düzenli tüketildiği takdirde hafızayı da güçlendirir. Zeytinyağlı incir kürü vücutta bulunan kötü kolesterolü de düşürmede etkilidir.
B2 vitaminleri içeren kuru incir, zeytinyağı formülü hafızayı ve sinir sistemini güçlendiriyor. Mucizevi içeriğiyle kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı oluyor. Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendiriyor.
Kuru incir ve zeytinyağı kürünün faydaları nelerdir? Kabızlığı giderir: Lifli içeriğiyle incir, kabızlığı giderip bağırsakların hızlı bir şekilde hareket etmesini sağlar. Zeytinyağı ise bağırsak iç yüzeyini yeniler. Cinsel sağlığı güçlendirir: Erkeklerde cinsel gücü ve sperm kalitesini artırmaya yardımcı olur.
Sindirim Sorunları
Sık sık kabızlık sorunu yaşıyorsanız bu kür, kabızlık sorununa iyi gelir. Her sabah aç karnına tüketeceğiniz zeytinyağında bir adet kuru inciri, tükettikten birkaç saat sonra etkisini hissedebilirsiniz.
İki türlü de tükettiğiniz zaman mutlaka 21 gün boyunca devam etmeniz çok önemlidir. 7 Zeytin 1 İnciri her sabah aç karna 1 su bardağı su ile tüketin. Akşam da tüketmek isterseniz akşam yemeği yemeden önce aynı şekilde 1 su bardağı ile yiyebilirsiniz.
İlgili 43 soru bulundu
Bir litre kaynamakta olan klorsuz suya onbeş-onaltı adet kuru inciri ilave ediniz ve yirmi dakika ağzı kapalı olarak kaynatınız. Yirmi dakika tamamlandıktan sonra ılımasını bekleyiniz. Ilıdıktan sonra süzülür. Üçe veya ikiye bölerek öğünlerden on-onbeş dakika önce aç karnına içilir.
Zeytinyağlı incir kürünüz hazır olduğunda sabahları, aç karnına 2-3 dilim inciri yiyebilirsiniz. Kavanozdaki incirler tamamen bitince kavanozda kalan zeytinyağının içine tekrar incir dilimleri ilave edip 4-5 gün bekleterek kürünüzü uygulamaya devam edebilirsiniz.
Kuru incir, kandaki kötü kolesterol seviyesinin düşmesine yardımcı olur. Kalsiyum ve fosfor içeren kuru incir, zeytinyağı kürü kemik ve diş sağlığını kuvvetlendirir. Metabolizma hızını yükselten kuru incir, zayıflamaya yardımcı olur.
Zeytinyağı, müshil etkisine sahip bileşenler içerir. İnce bağırsaklardan kolesistokinin hormonunun salgılanmasını uyarır. Bu hormon yağların ve proteinlerin sindirilmesine yardımcı olur. Bağırsaklardaki katı yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırarak dışkının bağırsaklardan geçişine yardımcı olabilir.
Adet kanamasının bittiği gün başlanması önerilen ve ılık olarak içilmesi gereken kürün her gün taze olarak hazırlanması önemlidir. 25 gün bu şekilde tüketilen küre tam 7 gün ara verilmelidir. Ardından 25 gün daha uygulanması ve bitirilmesi gerekir.
HAZIRLANIŞI: Limon suyunu, klorsuz suyu ve maydanozları sapları ile beraber blenderdan geçirin. Ortaya çıkan yeşil karışımı sabahları karnınıza doyurmadan 10-15 dakika kadar önce tüketin. 15 gün boyunca düzenli olarak uyguladıktan sonra 3-4 gün mola verip bir 15 gün daha uygulayın.
Bağırsakları Çalıştırır
Bir kişinin günlük 25-30 gram lif alması gerekirken, incir lif içeriği sayesinde bağırsak hareketliliğini artırır. 1 orta boy incirde yaklaşık 1 gram lif bulunur. İncirle birlikte 1-2 bardak su içilmesi bağırsak hareketliliğini daha da artırmaya fayda sağlar.
1 inciri 4 e bölün bıçakla. Kavanoza koyun ve dolacak şekilde zeytinyağı ekleyin. Kapağı kapatın. Serin yerde saklayın ve sabahları aç karnına tüketin.
7 Zeytin 1 İncir Çeşitleri ile Sağlığını Koruma Altına Al
Aynı zamanda tok tutma özelliği sayesinde de kişinin yağ yakım sürecini hızlandırırken ek olarak kan yapması ve kalp sağlığını koruması nedeniyle de metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olmaktadır.
Yüksek orandaki lif içeriği sayesinde mideye olumlu etkileri vardır. Yapılan çalışmalarla ülser, reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi geldiği görülmüştür. 17) Cilt hastalıklarına iyi gelir. İncirin de barındırmış olduğu antioksidanların cilt sağlığında olumlu etkileri bulunur.
Kuru incir şeker hastalığına iyi gelir mi sorusunun cevabı olumludur. Kuru incir şeker oranı yönünden idealdir. Kuru incir ishale iyi gelir mi diye merak edenler tüketim sonucunda olumlu sonuçları görebilir.
Akşam zeytinyağı içmek, zararlı değildir; ancak uzmanlar genellikle sabahları içilmesini öneriyor.
Her sabah aç karnına 1 yemek kaşığı zeytinyağı tüketmeniz, bağışıklık sisteminizin daha iyi çalışmasını sağlayacaktır. E vitamini ve selenyum açısından zengin olan zeytinyağı, kalp ve damar hastalıklarının riskini en aza indirerek vücut sağlığınızın iyileştirilmesinde oldukça etkilidir.
Zeytinyağını tükettikten sonraki yarım saat boyunca herhangi bir şey yiyip içmemelisiniz. Eğer kabızlığınız geçmediyse akşam da aynı şekilde zeytinyağı tüketebilirsiniz.
Zeytinyağının içeriğindeki e vitamini ve biofenoller, limonda bulunan c vitamini ile birleştiğinde cilt için harika bir karışım ortaya çıkar. Bu karışımı cildinize sürerseniz, cildiniz neme doyar ve kırışıklıklar azalır. Daha genç görünmek için bu karışımı cildinize sürmeyi ihmal etmeyin.
Bu diyetin temel kuralı, her sabah ve yatmadan önce 7 adet zeytin ile 1 adet inciri tüketmektir. Toplamda 21 gün boyunca bu kürü uygulamanız önerilir. Ayrıca sağlıksız besinlerden uzak durmalı ve susatacak besinler olacağı için bol bol su içmelisiniz.
Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan natürel zeytinyağını soğuk tüm yemeklerde kullanabileceğiniz gibi cildinize ve saçınıza da doğrudan sürerek maske olarak kullanabilirsiniz.
- Cildi güzelleştirir: Pek çok antioksidan vitamin ve mineral içeren kuru incir cildinizi gençleştirir ve cilt problemleri yaşama ihtimalinizi azaltır.
Uzmanlar Ramazan da sağlıklı bir oruç süreci için sahurda yatmadan 2 tane kuru incir tavsiye ediyor. Yatmadan tüketilen 2 adet kuru incir bağırsakların daha iyi çalışmasını destekler. İçerdikleri lif sayesinde besin atıklarının birikmesini engeller. Ayrıca uzun süreli tokluk hissi verir.
Yüksek kalsiyum ve magnezyum sayesinde kemiklerinizin kuvvetlenmesine yardımcı olur. Lifli yapısı sayesinde açlık seviyenizi kontrol altında tutarakkilo kontrolü sağlar. Antioksidan özelliği ile kanserli hücrelerle savaşır. Prostata iyi gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri