yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Zinnia tohumu ekimi
Tohumlar hazırlanmış çiçek yataklarına ya da üretim saksılarına nemli toprak doldurulduktan sonra serpilerek ekilir. Neredeyse tüm tohumlar eksiksiz olarak çimleneceklerinden, boyları 5 cm'e ulaştığında seyreltilerek sökülen filizler daha geniş üretim saksılarında fidelenir.
Tanımı: Tek veya çok yıllık otsu bitkilerdir.
Zinya çiçeği, sıcak iklimleri seven, tohumdan yetiştirilmesi kolay ve yıllık olarak bakılan bir bitkidir. Zinya çiçeğin büyüklüğüne bağlı olarak saksıda veya bahçede yetiştirmek mümkündür.
Bahar ayları ile yaz aylarında tohum ekimi yapılmalıdır. Toprağa atılan her tohumun arasında 3 cm aralık olmalıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Zinyaların tohumu kuruyan çiçek yapraklarında bulunur. yetiştirebilirsiniz. Zinya tohumları ilkbaharda (Mart-Mayıs arası) ekilir. Tohumları 1 cm den fazla derine ekmemeye ve çimlenme döneminde toprağının nemli kalmasına özen gösterin.
Kolayca ve sık çiçeklendiği, çok yıllık bir bitki olduğu ve doğru bakıldığında uzun yıllar yaşayabildiği için de kahkaha çiçekleri evde bakımı en çok tercih edilenler arasında yer alıyor.
Zinya çiçegi taşıdığı anlam bakımında bulunmayan arkadaşların düşüncelerini ifade eder. Pembe renkte çiçek açan zinya çiçeği ise uzun süreli bir sevgi anlamını taşır. Zinya Çiçeği'nin bir hayli fazla merak edilen Latincesi “Zinnia elegans” dır.
Zinnia çiçeğini güneşli bir yerde büyütün. Düzenli olarak su, ancak zararlıları önlemek için toprağın iyi derecede süzek olması gerekir. Sağlıklı, kuvvetli ve çiçek açan bitkilere sahip olmak için bitkilere tepe alma işlemi uygulayın. Çürük yaprak veya çiçekleri çıkarın.
Zinya çiçeği, oldukça dayanıklı bir bitkidir. Güneşli, verimli, nemli, iyi drene edilmiş olan topraklarda kolaylıkla yetişirler. Zinya bitkisi, sıcak iklimde yetişmeyi çok sever. Ama pek çok yere de kolaylıkla uyum sağlayabilen bitkiler olduğu için ülkemizde park ve bahçelerde çok sık rastlanabilen bir çiçek türüdür.
ZİNYA ÇİÇEĞİ TOHUMLARI
Tohumları, toprağın yeteri kadar sıcak olduğu ve don ihtimalinin olmadığı dönemlerde ekilirse filizlenme süresi bir o kadar hızlı gerçekleşir. Tohumlarının çimlenme süresi yaklaşık olarak 10 – 14 gündür.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 18-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
Zinya çiçeği, her sene çoğalan ve tekrardan çiçek açan, kalıcı bir bitki çeşididir. Zinya çiçeği; kirli hanım çiçeği şeklinde de bilinir. Yeteri kadar güneş aldığı zaman 20- 100 santimetre yüksekliğe kadar çıkabilir.
Tohumları ekmeden önce 1 saat süreyle su içerisinde bekletmeniz gerekmektedir. Daha sonrasında saksının alttan su çıkacak bir şekilde açık olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Saksının yarısından fazlasına toprak koyduktan sonra tohumları yerleştirin. Üzerine ise serpme yöntemi ile geriye kalan toprağı serpebilirsiniz.
Çiçek tohumları ekmek için en uygun mevsim bahar ayları olmaktadır. Ev ortamında çiçek tohumu ekilecekse bunun için özel bir zaman beklenmesine gerek olmamaktadır. Çiçek tohumları ekilmeden önce bir süre su içinde bekletilmeleri gerekmektedir.
Nem oranı %80-85 ve ısı 23-25 C arasında olan ortamlarda tohumlar daha çabuk filizlenir.
-Dış mekan için ekim ayları; Şubat,Mart,Nisan,Mayıs,Haziran,Eylül,Ekim. -Ev içerisinde ve diğer iç mekanlarda dört mevsim ekimini yapabilirsiniz. -Tohumların çimlenmesi için uygun olan ortam sıcaklığı 20-25 derecedir. -Tohumları ekmeden önce 24 saat oda sıcaklığında suda bekletin.
İlk olarak çakıl taşlarının üzerine biraz toprak serpiştirilmelidir. Sonrasında çiçeğin sap kısmı saksıya ortalanarak dik bir şekilde yerleştirilmelidir. Bir elle çiçek tutulurken diğer elle toprak aktarılmalıdır. Arada sırada parmaklar ile toprağa baskı uygulanmalıdır.
Şans bitkisi ismiyle de anılan para çiçeği, özellikleri bakımından diğer bitkilerden ayrılır. Küçük bir ağaca benzeyen crassula ovata bitkisi, en popüler salon çiçekleridir. “Bereket, zenginlik, bolluk” getirdiğine inanılan çiçeğin anavatanı, Güney Afrika'dır.
Peygamber Çiçeğinin Adının Anlamı ve Latince Adı Nedir? Peygamber çiçei bitkisi nadir olarak bulunan doğada yetişen farklı renklere sahip bir bitki olduğu için Peygamber çiçeği olarak adlandırılmaktadır.
Centaurea cyanus, papatyagiller (Asteraceae) familyasından özellikle Orta Avrupa'da bulunan mavi mor yapraklı çiçekleri olan bir bitki türü. Bitki 40–90 cm uzunluğundadır. Mavi renkler protosiyanin pigmentinden kaynaklanır. Estonya'nın ulusal çiçeği olan peygamber çiçeği, Avrupa kültürü ve folklorunda önemli yer tutar.
-Tohumlar 3-10 günde çimlenir.
Soğuk su köklere zarar verebilir. Bitkinizin sulanması için en uygun zaman erken sabah veya geç akşam saatleridir. Bu saatlerde su daha iyi emilir ve bitki yaprakları güneşe maruz kalmadan kurur.
Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohum yolu ile çoğaltılabilmektedir. Bitkinin daha hızlı gelişebilmesi ve daha düzgün çiçek açması için, tohumların direk açık toprağa ekilmemesi en iyi yöntemdir. Sağlıklı gündüz sefası çiçeği fideleri için gündüz sefası tohumlarının mart ayında ekilmesi uygundur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri