Hesap Numarası Nerede Yazar? Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
Ziraat hesap noyu öğrenmenin kolay yollarından biriside size ait olan banka kartının üzerine bakmaktadır. Çünkü bazı kartlarda iban numarası yazar. Bu iban numarasının son 16 hanesi hesap numarasını ortaya çıkarır. Tabi bunu sadece ibandan öğrenebilirsiniz.
Bankamızda tanımlı cep telefonunuzdan HESAPBILGI yazıp boşluk bırakıp kartınızın son 6 hanesini 4747'ye SMS gönderdiğinizde kartınıza tanımlı hesapların " hesap numarası" bilgisini SMS ile öğrenebilirsiniz.
İki harfli kontrol numarası Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. banka kodunun 5 karakteri. Ulusal kod için 1 haneli kod. Turkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankasi A.S. hesap numarası için 16 haneli kod.
Ziraat Bankası'nın sunduğu Bankkart ile kredi kartı ve Banka kartı tek bir kartta buluşuyor. Kartınızın ön yüzünde kredi kartı numaranız yer alırken, arka yüzünde ise banka kartı numaranız yer alır.
İlgili 17 soru bulundu
Hesap numarası genel olarak kartların ön yüzünde yazar. Hem kredi kartı hem de banka kartı üzerinde bulunur. İsmin hemen yanında veya üstünde bulunan bu rakamlar toplamda 12 sayıdan oluşur.
Türkiye'de uygulanmakta olan IBAN, 26 haneden oluşmaktadır. İlk iki hane ülkemizin uluslararası kodu olan “TR” harfleridir. Daha sonra gelen iki ve beş hane sırasıyla kontrol basamaklarını ve banka kodunu, ardından gelen haneler ise müşteri hesap numarasını ifade etmektedir.
Rezerv olarak ayrılan alan tek basamaklı olup, değiştirilene kadar sıfır olarak kabul edilmiştir. Son 16 hane ise banka hesap numarasını belirtmektedir. Hesap numarası alanının oluşturulmasında bankalarımız arasında ortak bir standart yoktur.
Türkiye'de IBAN numarası, “4, 4, 4, 4, 4, 4, 2” formatında okunur. İlk 4 hane, ülke kodu ve kontrol rakamlarından oluşur. Bu grubu sırasıyla banka kodu, şube kodu ve hesap numarası takip eder.
444 00 00 - 0850 220 00 00 - 0850 258 00 00 Ziraat Bankası Müşteri İletişim Merkezi ile zamana ve mekana bağlı kalmadan bankacılık işlemlerinizi 7 gün 24 saat telefon ile gerçekleştirebilirsiniz.
IBAN numarası ise, her bir banka hesabı için bir şekilde tanımlanır. Bu nedenle de bir kişinin birden çok IBAN numarası bulunabilir. Hesap kartınız ile bankamatiğe giriş yaptıktan sonra "hesaplar -> hesap bilgileri" kısmından kartınıza ait bir hesap numarası ve iban numaralarını da kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
IBAN numarası nerede yazar? IBAN numarası banka ya da kredi kartlarının ön ya da arka yüzünde yazılı olmaz. Kartların ön yüzünde 16 haneli rakam grubu genellikle IBAN numarası ile karıştırılsa da IBAN numarası yalnızca hesap açılımı esnasında banka kullanıcısına verilen hesap döküm cüzdanının üzerinde yazılı olur.
Döviz Havalesi Yaparken Nerede Olduğunuzun Önemi Yok
Bankamızın SWIFT işlemlerinde kullanılan Banka Tanımlama Kodu (BIC) TCZBTR2AXXX, USD aktarımlarında kullanılan CHIPS kodu ise 409993'tür. Para transferi işlemlerinde lütfen bankanızı bu konuda bilgilendiriniz.
Banka hesap numarasını bulmak için kartın ön yüzündeki 4 parçalı olan ve 16 haneli olan numaraya bakılmalıdır. 16 hanelik numara kart numarasıdır. Hesap numarası ile karıştırılmaması gerekir. 16 hanelik numaranın ilk 4 hanesi şube kodunu göstermektedir.
Bulunan Banka Sorgulama” isimli e-Devlet Kapısı hizmetiyle kolayca öğrenebilirsiniz. e-Devlet Kapısı Hizmetleri için www.turkiye.gov.tr adresine girdikten sonra sitedeki arama çubuğuna “Mevduat/Katılım Fonu Hesabı Bulunan Banka Sorgulama” yazarak bu hizmete ulaşabilirsiniz.
IBAN numarasını kredi kartı veya banka kartının ön yüzünde bulmak mümkün. Kartın ön yüzünün alt kısmında detaylı şekilde TR ile beraber 24 haneli numara verilmektedir. Böylece toplamda IBAN numarası 26 haneden oluşur. Herhangi bir dijital işlem yapılmak istendiğinde bu 26 hane eksiksiz bir şekilde kullanılmalıdır.
Şube Kodu Alanı 5 nümerik hane içermektedir. İçeriği bankadan bankaya farklılık gösteren Hesap Numarası Alanı nümerik ya da alfanümerik karakterlerden oluşabilmektedir. Türkiye'de ulusal banka hesap numarası standardı bulunmamaktadır.
Değiştirilene kadar sıfır kabul edilir. Son 16 hane, banka hesap numarasını temsil eder. Hesap numarası konusunda ise bankalar arasında ortak bir standart yoktur. Bazı bankalar alfabetik karakterler kullanırken bazıları ise sayısal değerleri tercih eder.
Hesap Adı: Banka hesabının sistem içerisinde tanıtılmasını sağlayan hesap adıdır.
İngilizcesi “International Bank Account Number” olup Türkçe karşılığı “Uluslararası Banka Hesap Numarası”dır. İngilizce ifadesinin baş harfleri alınarak kısaca IBAN olarak kullanılmaktadır. IBAN, uluslararası standartlara sahip bir banka hesap numarasıdır.
1. Her banka, müşterisinin para transferine konu hesabı için IBAN'ı üretmiş durumdadır ve müşterisine bildirir. 2. Parayı alacak olan kişi (ALICI) kendi hesap numarasına ait IBAN'ı parayı gönderecek olan kişiye (GÖNDERİCİ) bildirir. 3. Gönderici, alıcının IBAN'ını kendi bankasına bildirir ve para transfer emrini verir.
yazıldığı gibi okunması yaygın ve kabul edilmiş bir kullanımdır ama illa en doğrusunu okuyacağım derseniz "ay bi ey en" diye okumalısınız zira "iban" bir kısaltmadır (international bank account number). ayban sığırlık, okunuşu türkçe i-ban şeklinde olmalıdır.
18 yaş altı banka hesabı açma işlemleri için bankalar, çocuğun velisinin işlem yapmasına izin verirler. Çünkü yasalara göre reşit olmak ve resmî işlemler yapmak için belirlenen alt yaş sınırı 18'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri