Zirkonyum diş temizliği nasıl yapılır? Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Merhabalar, Zirkonyum kaplama Beyazlatılır mı? bu konu hakkında bilgi verirseniz sevinirim. Hayır. Kaplamalarda beyazlatma yapılmaz.
Zirkonyum Diş Sararır Mı? Diş Estetiği Zirkonyumlara ya da hiçbir porselene beyazlatma işlemi uygulanamaz, beyazlatma tedavilerinden etkilenmezler. Aynı şekilde sararmazlar. Çünkü pürüzsüz ve kaygan yüzeyleri olduğu için hiçbir şekide renklendirici ajanlar yüzeylerine tutunamazlar.
Zirkonyum dişler cilalı ve pürüzsüz yüzeyi sebebiyle plak birikimine sebep olmaz. Bu sebeple kahve, çay, sigara gibi renklendiricilerden etkilenmez. Rengi sabit kalır.
Zirkonyum kaplamalar normal dişler gibi kullanılabilir. Günlük diş temizliği rutinine uygun bir şekilde fırçalanıp diş ipi kullanılarak temizlenebilirler. Zirkonyum kaplamaların dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması için düzenli diş hekimi kontrolleri önemlidir.
İlgili 43 soru bulundu
Zirkonyum diş temizliği nasıl yapılır? Zirkonyum kaplama dişlerin temizliği ve bakımı için en temel kural düzenli diş fırçalama ve diş ipi kullanımıdır. Ağız sularının kullanımıyla dişlerin beyazlığı korunabilir. Bu amaçla günde iki kere gargara kullanımı idealdir.
Yapmanız gereken şey bir diş fırçasına yeterli oranda karbonat ekleyip dişlerinizi fırçalamak olacaktır. İsterseniz karbonatın yanına sirke ve limondan yapılmış bir karışım ekleyerek de lekeleri temizleyebilirsiniz. Haftada en az 2 kez denemeniz gerekir.
Zirkonyum kaplamalar düzenli olarak fırçalanmazsa ve temizlenmezse, kaplama altında çürüme veya kaplama çevresinde diş eti hastalığı oluşabilir.
Zirkonyum diş rengi değiştirilir mi? Zirkonyum dişlerin renklerinde ilk takıldığındaki rengin değiştirilmesi yapılan işlemler sonrasında mümkün olabilmektedir.
Zirkonyum Kaplama Avantajları
Yapısı gereği diş etlerinde koyu bir renk bırakmamaktadır. Bu nedenle ileriki yaşlarda takacağınız metal kaplamalı dişler siyah renk yansımasıda yapmaz. Zirkonyum yapısı gereği ışığı içeri geçirerek kendi dişlerinizi de eski görüntüsüne getirebilme avantajı da sunmaktadır.
A2 diş rengi, estetik açıdan doğal bir gülümseme oluşturmak isteyenler arasında tercih edilir. Dişlerin fazla beyaz veya yapay görünmesini istemeyen kişiler için bu renk tonu daha uygun olabilir. A2 renk tonu, diş rengi skalasında genellikle "daha doğal" olarak değerlendirilir.
A1 diş rengi VİTA Classical renk skalasının B1 den sonra en açık renk tonu olarak tanımlanabilir. A grubu renk tonu, kırmızı, sarı tonları içerir.
Biouyumlu bir materyal olan zirkonyum kullanılarak gerçekleştirilen zirkonyum diş kaplamalar porselene göre daha dayanıklıdır. Zirkonyum diş kaplamalar ortalama 12 ila 15 yıl boyunca kullanılabilir.
Sert yiyeceklerden kaçınmak: Zirkonyum diş kaplamaları oldukça dayanıklı olsa da sert yiyecekler ve bazı içecekler kaplamalara zarar verebilir. Bu sebeple sert şekerlemeler ve kabuklu çerezler gibi sert yiyeceklerden ve asitli içeceklerden kaçınmanız önerilir.
Zirkonyum Diş Bakımı Nasıl Olmalıdır Zirkonyum porselenlerin bakımı için normal diş bakımlarımızdan farklı bir şey düşünemeyiz. Aynı şekilde dişleri fırçalamalı, hekim tavsiyelerine uymalı, diş ipi kullanmalı ve dişsiz bölgeler var ise o dişsiz bölgeler için Super Floss diş ipi kullanılması şarttır.
Zirkonyum dişler ileride renk değiştirir mi? Pürüzsüz ve kaygan porselen yapılı yüzeye sahip oluşu nedeniyle plak birikimi görülmez. Bu sebeple kahve, çay ve sigara gibi renklendirici gıdalardan etkilenmez. Rengi her zaman uygulandığı gibi kalır.
Zirkonyum dişler, iyi bakıldığı takdirde sararma yapmaz. Ancak, bir nedenle sararan dişler diş kliniği ortamında tekrardan beyazlatılabilir.
Tabi ki beyazlatılır. Takıldığı gün itibarı ile doktorunuzun tavsiyesine uyduğunuz zaman herhangi bir sararma olması mümkün değildir. Fakat herhangi bir sararma durumunda ise klinik ortamında kısa ve öz bir biçimde yeniden beyazlatılması mümkündür.
Ancak yapay kaplama olan zirkonyum leke ve renk değişimi konusunda etkilenmez.
Ancak yeterli ağız ve diş bakımının sağlanmadığı durumlarda, zirkonyum altındaki diş çürüyebilir.
Zirkonyum kron yapılan hastaları yeni dişleri yüksek oranda yarı saydamdır, doğal dişlerin görünüşünü ve verdiği hissi taklit ederler. Beyaz toz formunda bulunan zirkonyum kolayca şekillendirilip preslenerek doğal diş gibi görünmesi sağlanabilir.
Eğer kaplama altındaki dişte bir çürük tespit edilirse, bu durum acilen tedavi edilmelidir. Öncelikle kaplama çıkarılır ve altındaki çürük temizlenir. Ardından, diş tekrar kaplanmadan önce tam anlamıyla sağlığına kavuşturulmalıdır. Çürük çok derinse ve dişin sinirine ulaşmışsa, kanal tedavisi de gerekebilir.
En çok bilinen doğal diş beyazlatma yöntemi, limon ve karbonat karışımını dişlere uygulamaktır. Karbonata limonu sıkıp karıştırdıktan sonra diş fırçasına sürerek dişlerinizi fırçalayın. Daha sonra, ağzınızı çalkalayarak karışımı temizleyin. Limon yerine elma sirkesi de kullanabilirsiniz.
İSTANBUL (AA) - Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diş Hekimi Dr. Öğr Üyesi Özge Gürbüz, 'Evde dişleri beyazlatmak için karbonat ve limon gibi dişleri aşındırıcı yöntemler uygulanmamalı. Çünkü aşınmış dişlerin zamanla beyaz rengi geri dönülmez bir şekilde kaybedilir. ' ifadelerini kullandı.
Bu renk, açık kahverengi veya sarımsı bir tonda olabilir. A2 dişlerin doğal görünümüne en yakın sonuçları verir. Genellikle diş kaplamaları veya dolgular için kullanılır ve doğal diş rengine en uygun renk tonlarından biri olduğu için en çok tercih edilenidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri