Zonguldak'ta 1 Haziran açılacak deniz sezonu öncesinde hava sıcaklığın 22 dereceye çıkması sonrası hafta sonunu fırsat bile vatandaşlar Kapuz plajına akın etti. Vatandaşlar sıcak havanın tadını denize girerek ve güneşlenerek geçirdi.
Ancak bakir kumsallar olan Türkali ve Göbü sahili deniz turizmi açısından, Filyos kıyısı, Ereğli plajları ve Ilıksu plajı ise deniz sporları açısından değerlendirilebilir. Bununla birlikte Zonguldak ilinin ikinci zamana ait kıvrımlı kireçtaşı üzerinde yer alan falezli kıyıları görülmeye değerdir.
Yaz aylarında bunaltıcı sıcaklardan kurtulmak ve ferah bir gün geçirmek için tercih edebileceğiniz Zonguldak plajları; Filyos Plajı, Kapuz Plajı, Kozlu Sahili, Erdemir Plajı, Değirmenağzı Plajı, Türkali Plajı, Ilıksu Plajı, Göbü Plajı ve Filyos Beach Resort olarak sıralanmaktadır.
Zonguldak, Türkiye'nin ili. Karadeniz kıyısında bulunan il, özellikle limanıyla Türkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir.
Ereğli Kumyalı Plajı - Kocaeli
Doğu Marmara'nın mavi bayrağı almaya aday ikinci plajıdır. Yaklaşık olarak 600 metre uzunluğa sahip, halka açık doğal bir plajdır. Nezih bir ortamı olan, halkın huzur ve güven içinde aileleri ile zaman geçirebileceği Ereğli Kumyalı Plajı Karamürsel İlçesi'nde bulunmaktadır.
İlgili 23 soru bulundu
Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek ilgili müdürlüğe talimat verdi ve plaj kapanış saatleri 7 Temmuz'dan itibaren yeniden düzenlendi.Sevgi, Barış, Dostluk Plajı ve Mesire alanı 7 Temmuz 2020 itibarıyla 08.30 - 21.00 saatleri arasında açık olacak.
Ereğli'nin meşhur lezzetleri olarak: bal, reçel, Ereğli pidesi, macar sarması, malay, dolaman güveç, kayısılı yemeği gibi birçok lezzeti tadabilirsiniz. Ereğli'nin masmavi denizi, kumsalları, eşsiz doğası ve konaklama imkanları ile keyifli ve muhteşem bir gezi deneyimi yaşayacaksınız.
TBMM Hükümeti, 20 Nisan 1920' de Devrek, Ereğli, Mudurnu, Bartın, Göynük ve Zonguldak'ı Bolu Bağımsız mutasarrıflığından ayırarak, Kastamonu vilayetine bağladı. 14 Mayıs 1920' de de Zonguldak kazasını mutasarrıflık haline getirilerek, Kaza Kaymakamı Ahmet Cevdet Bey mutasarrıf vekili olarak görevlendirilmiştir.
İÖ 1200 yılında ağırlığını Frig oymaklarının oluşturduğu Ege göç kavimleri, Trakya üzerinden İç Anadolu'ya yayıldılar. Bu kavimlerden Bythin, Mariandyn ve Migdonlar Zonguldak yöresine yerleşerek bölgenin bilinen ilk halkını oluşturdular.
Bir yanınızda temiz ve mavi sularıyla deniz, diğer yanınızdaysa kıyıya yakın yeşillikler bulunuyor. Yaklaşık olarak 800 metrelik bir sahile sahip olan yer, suyun saydamlığı ve plajının incecik kumlarıyla Zonguldak'ta yaz tatili yapabileceğiniz önemli bir diğer sahil.
Kapuz Plajı
Mavi bayrağa sahip denizi, sığ, temiz ve oldukça bakımlı bir yapıya sahip. Plaj aynı zamanda Salı ve Perşembe günleri sadece kadınlara hizmet veriyor.
Üniversitemiz ilk olarak "Zonguldak Karaelmas Üniversitesi" adıyla kurulmuş, ardından 2012 yılının Nisan ayında adını "Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi" olarak değiştirmiştir. Üniversitemizin merkez kampüsünün adı "Farabi Kampüsü" olup, Zonguldak'ın en canlı, aktif, gelişmiş yerinde bulunmaktadır.
Deniz suyu sıcaklıkları verilerine göre İstanbul'un Karadeniz kıyıları ile Kırklareli, Tekirdağ, Kocaeli ve Sakarya kıyıları 21 derece, Düzce kıyıları 21 derece, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu kıyıları 22 derece, Sinop kıyıları 20 derece, Giresun kıyıları 22 derece, Trabzon kıyıları 22 derece, Rize kıyıları 22 derece ...
Zonguldak, Zonguldak ilinin merkezi olan şehir. Karadeniz kıyısında bulunan şehir, özellikle limanıyla Türkiye'nin Karadeniz ülkeleriyle arasındaki deniz ticaretinde önemli bir yere sahiptir.
Denize giriş yasağı 11-12 Temmuz 2023 tarihlerini kapsıyor.
Bu sav da;KIVIRCIK KOYUNLARININ asıl yetiştirildiği yerin Zonguldak değil, Trakya Bölgesi olduğu için gerçekçi değil… Bir başka söylenti ; Köçek oyununda ki kıvrak figürlerden dolayı "Kıvırcık" denilirmiş..
"Laz" ortalama bir Türkiyeli için, en iyi ihtimalle Sinop'tan başlayarak -ki bunu Zonguldak'tan başlatanlar da vardır- Gürcistan sınırına kadar olan Karadeniz kıyı şeridindeki herkesi kapsayan bir addır, bu birinci "tanım".
Zonguldak ve havalisinin yerli insanına dışarıdan gelenler tarafından ''kıvırcık'' denir. Bu sözün çıkış noktasını da Büyük önder M.Kemal Atatürk'ün Zonguldak ziyareti esnasında ki bir diyaloğa dayandırırlar. Böyle bir diyalog hiç yapılmadığı gibi Gazi Paşa bu kelimeyi Zonguldaklılar için hiç kullanmamıştır.
Yöreye Anadolu Selçuklu ordusu 1084 yılında gelmiş ve yöreyi fethetmiştir. Daha sonra ise yöreyi Cenevizliler ele geçirmiş, beylikler döneminde ise Candaroğulları bölgede hakimiyet kurmuştur. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı almasıyla birlikte Zonguldak ve çevresi tamamen Osmanlıların eline geçmiştir.
Zonguldak ili ılıman Karadeniz ikliminin etkisi altındadır. Her mevsimi yağışlı ve ılık olan Zonguldak'ta kurak mevsime rastlanılmamaktadır. En fazla yağış sonbahar ve kış mevsimlerinde görülür. İlde mevsimler ve gece-gündüz arasında önemli bir sıcaklık farkı bulunmamaktadır.
Zonguldak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan 2018 Yılı Zonguldak Çevre Durum Raporu'nda, belirtildiği üzere; Yüksek Kirlilik Potansiyeli bulunan iller arasında yer almaktadır.
Osmanlı Çileği - Zonguldak
Osmanlı çileği Karadeniz Ereğli'nin en önemli simgelerinden birisidir. Orta boy, oval, rengini akşam güneşinden aldığı söylenen, zengin aromalı ve güzel kokulu Osmanlı çileğinin Ereğli'deki macerası 1900'lerin başına uzanıyor.
Zonguldak'ın meşhur mu meşhur tenekede tavuk yemeği. Tavuğun tenekede pişirilmesinin yemeğe verdiği lezzet bir başka. Bu farklı yemeği yerinde Zonguldak'ta tadabilmek için valizinizi hazırlamaya başlayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri