ZYRTEC® alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. ZYRTEC®; Erişkinler ile 2 yaş ve üzeri çocuklarda; - Alerjik nezlenin burun ve göz ile ilgili belirtilerinin tedavisinde ve ürtikerin (kurdeşen) tedavisinde kullanılır.
ZYRTEC® nedir ve ne için kullanılır? ZYRTEC®, beyaz, oblong, çentikli ve Y-Y logolu film-kaplı tabletler halindedir. Her kutuda 20 tablet bulunur. ZYRTEC® alerjik nezle ve kurdeşen tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.
6-12 yaş arasındaki çocuklarda: Günde iki kez 5 mg (günde iki kez 5 ml şurup (günde iki kez bir tam kaşık)). 12 yaş üstü adölesan ve erişkinlerde: Günde bir kez 10 mg (günde bir kez 10 ml şurup (günde bir kez 2 tam kaşık)). Uygulama şekli: ZYRTEC ağızdan kullanım içindir.
Daha yeni kaşıntıyı ve alerjiyi önleyen, Loratadin(Claritin, Alavert), Feksofenadin(Allerga), Setirizin(Zyrtec), Levosetirizin(Xyzal) gibi ilaçlar daha iyi seçenekler olabilir ve uyuşukluğa neden olma olasılığı daha düşüktür.
12 yaş üstü çocuklarda ve erişkinlerde: Semptomların şiddetine göre günde 1 kez 5mg (tam kaşık) (5mg/5ml şurup) veya 10 mg (iki tam kaşık) (10 mg/10 ml şurup) uygulanır. Uygulama şekli: Zyrtec® Şurup ağızdan kullanım içindir. Şurup olduğu gibi ağızdan yutulabilir.
İlgili 29 soru bulundu
ZADİTEN, çocuk emniyet kapaklı 100 ml'lik cam şişede takdim edilmektedir. ZADİTEN, Alerjik rinit [alerjik nezle] ve konjonktivit [göz iltihabı] gibi alerjik durumların semptomatik tedavisinde kullanılır. Doktorunuz ya da eczacınız tarafından verilen talimata dikkatle uyunuz.
Tedavi, ilk önce haftada bir veya iki kez, daha sonra daha uzun aralıklarla – örneğin, 2 haftada bir, sonra 3 haftada bir ve sonunda 4 haftada bir kademeli olarak daha güçlü dozlarda enjekte edilerek verilir.
ZYRTEC®'i aç veya tok karnına alabilirsiniz. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız. ancak mutlak gerekli olduğunda dikkatle kullanılması önerilir.
İlk olarak, nemli hava solumak, nemlendirici veya buhar makinesi kullanmak, geniz akıntısının azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca, bol su içmek vücudu nemli tutar, mukusu inceltir ve geniz akıntısını hafifletebilir. Tuzlu su ile gargara yapmak da boğazı yatıştırabilir ve mukusu temizleyebilir.
Yatarken yastık gibi bir yükseltici ile başınızı dik tutun, tuzlu su ile gargara yapmak, buhar solumak, nemlendirici kullanmak ve ılık sıvılar içmek geniz akıntısının yarattığı öksürüğü dindirmeye yardımcı olacaktır. Bu yöntemler mukusu inceltmeye ve burun kanallarınızı nemlendirmeyi sağlayacaktır.
Şişe açıldıktan sonra 4 hafta içerisinde kullanılmalıdır. Kullanılmayan kısmı saklamayınız. Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız. Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra ZADITEN'i kullanmayınız.
Alerjik nezle, kişide genetik olarak mevcut olan alerjiye yatkınlık ile birlikte solunum yoluyla alınan ve bağışıklık sisteminin yabancı olarak algıladığı maddeler neticesinde burunda hapşırık, akıntı, kaşıntı ve tıkanıklık, gözde kızarıklık, batma ve kaşıntı sonucunda ortaya çıkmaktadır.
ZADITEN'in doğumdan itibaren 3 yaşına kadar çocuklarda etkinlik ve güvenliliği gösterilmemiştir. Geriyatrik popülasyon: Yaşlılarda özel bir doz ayarlamasına gerek yoktur. Kontrendikasyonlar: Ketotifen veya yardımcı maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olduğu bilinen hastalarda kontrendikedir.
Genel tavsiye: Gebelik kategorisi: "B" 3 Page 4 Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar / Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon): Çocuk doğurma potansiyeli olan kadınlar setirizin ile tedavi edilebilir.
Uygun kullanım ve doz/uygulama sıklığı için talimatlar:
Erişkinler ve 12 yaş ve üzerindeki çocuklar: Önerilen doz günde bir kez bir tablettir. Tableti suyla, besinlerle beraber veya ayrı alınız. Bu ilaç ağız yoluyla kullanılır. Tableti bütün olarak aç ya da tok karnına bir bardak su ile yutunuz.
Çok soğuk veya çok sıcak yiyecekler ile içecekler, boğazdaki tahrişi artırarak gıcıklı öksürük sorununu artırabilir. Ayrıca gün içerisinde bol miktarda su tüketilerek boğazın kuruması önlenmelidir. Bazı kişiler için tuzlu su ile ağız ve boğaz gargarası yapmak rahatlatıcı olabilir.
Bal, Tarçın ve Zencefil (1) tatlı kaşığı bal, 1 çay kaşığı tarçın ve 1 Çay kaşığı zencefil karıştırılıp günde 2 kez emilerek, yavaşyavaş tüketilir. Sonrasında en az yarım saat bir şey yenilip içilmez. Bu şekilde boğaz nemli tutulur ve yumuşayan boğazda gıcık hissini ortadan kaldırır.
Geniz akıntısı; boğazda tahriş ve takılma hissi, sırtüstü uzanıldığında artış gösteren öksürük, sabahları hissedilen ağız kokusu belirtileri gösteriyor. Alerjik reaksiyonlar, sinüs kökenli enfeksiyonlar, ortamdaki toz ve kirler, yeterli sıvı tüketilmemesi geniz akıntısına neden olabiliyor.
Antihistaminik İlaçlar Neden Uykunuzu Getirir? Uyuşukluk, bazı antihistaminiklerin ana yan etkilerinden biridir. Ve güçlü sakinleştirici yeteneklerinden dolayı, antihistaminikler aynı zamanda birçok uyku yardımcısı ilaçta bulunan ana bileşenlerdir.
Genel soğuk algınlığı, grip ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, baş ağrısı, burun akıntısı, vücut kırıklığı ve ağrılarını içeren semptomların giderilmesinde kullanılır.
Mast hücre stabilizatörleri. Mast hücresi stabilizatörleri, bağışıklık sistemindeki alerjik reaksiyonlara katkıda bulunan kimyasalların salınmasını engeller. Bu ilaçlar genellikle güvenlidir, ancak tam etkiyi yaratmak için genellikle birkaç gün kullanılmaları gerekir.
Alerjiler dünya genelinde çok sayıda kişiyi etkilemektedir. Alerjiler, özellikle çocuklarda yaygındır ancak yetişkinlik döneminde de ortaya çıkması nadir bir durum değildir. Bazı alerjiler kişi yaşlandıkça kendiliğinden geçme eğilimi gösterebilir, ancak birçok alerji ömür boyu devam eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri