0-72 ay çocuk gelişimi kursu ve sertifika programı, çocukların yaşamın ilk yıllarında gösterdikleri fiziksel, bilişsel, dil, sosyal-duygusal, cinsel ve ahlak gelişimlerini anlamak ve desteklemek için gerekli bilgi ve becerileri kazandıran bir eğitim programıdır.
Sertifikanızda 0-72 Ay Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Yazacaktır.
Anaokulu ve kreşlerin yanı sıra , Diyanet İşleri Bakanlığının Okul Öncesi Eğitimleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Meslek Eğitim Kursları, Halk Eğitim Merkezleri ve İsmek gibi kurumlarda Çocuk Gelişimi alanında çalışabilmektedirler.
Çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programı sonucunda alınacak sertifika ile anaokulu ve kreşlerde çocuk bakım elemanı olarak çalışabilirsiniz. Mesleki yeterliliği sağlayan bireyler eğitim sektöründe öğretmen yada öğretmen yardımcısı gözetiminde erken çocukluk eğitim kurumlarında çalışabilirler.
0-72 ay çocuklarının cinsel ve ahlak gelişim özellikleri hakkında edindikleri bilgiler doğrultusunda uygun etkinlikler hazırlamaya ilişkin bilgi ve becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. İstihdam alanları: Eğitim Süresi: 180 saat. Belge: Kursu başarı ile tamamlayanlara, Kurs Bitirme Belgesi düzenlenir.
Kurs sonunda alacağınız 940 saatlik Kamu Üniversitesi Onaylı Çocuk gelişimi bakımı sertifikası kurumlarda istenilen bir belgedir. Bu sertifika ile; Anaokullarında ve kreşlerde yardımcı öğretmen olarak çalışabilirsiniz. Bakıcı talebi olan ebeveynlerin tercihlerinde ilk sırada olursunuz.
İlgili 24 soru bulundu
Formasyon her bölüme özel verilmediği için farklı bölümden alınan formasyon sertifikasını çocuk gelişimi öğretmenlik atamasında kullanabilirsiniz.
936 Saat sürecek olan Çocuk Gelişimi Eğitimi ile Kamu ve Özel sektör kurumlarının talep ettiği 936 saatlik çocuk gelişimi sertifikasına sahip olabilirsiniz.
Çocuk gelişim uzmanları, 0-18 yaş grubu normal gelişim gösteren çocuklarla birlikte, özel gereksinimli, akut ve kronik hastalığı olan veya risk altındaki çocukların zihinsel ve fiziksel ihtiyaçlarına yönelik hizmet sunar.
Çocuk Gelişimi lisans programı mezunları eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, adalet ve diğer sektörlerde de görev alabilmektedirler. person_add Resmi ve özel statüdeki okul öncesi eğitim kurumlarında (kreş, anaokulu, yuva vs.) hizmet edebilirler.
Evet, Çocuk gelişimi ön lisans mezunları da kreş açabilirler. Eğer ön lisans diplomanız varsa, kreşte grup sorumlusu olarak görev alabilirsiniz. Yani kreşte öğretmenlik yapabilirsiniz.
Sertifikalar, sahip olduğunuzu söylediğiniz becerilere sahip olduğunuzu potansiyel işverenlere veya mevcut işvereninize kanıtlamanız için bir yol sunar. Sadece bildiklerinizi test etmezler, aynı zamanda görevlerin nasıl gerçekleştirileceğini ve problem çözmeye nasıl yaklaşılacağını da test ederler.
MEB onaylı sertifikalar, eğitimde kalite ve güvenilirliği temsil eder. Bu sertifikalar, sahiplerine kariyer fırsatları sunar ve yetkinliklerini kanıtlamalarını sağlar. MEB onayıyla sertifika alma süreci, belirli bir sertifika programına katılım, başarıyla tamamlama ve sınavı geçme adımlarını içerir.
Anaokulu yardımcı öğretmeni olmak için çocuk gelişimi alanında eğitim alınmalı ve çocuk bakımı alanında bilgi sahibi olunmalıdır. En az lise mezunu olmak, bu meslekte en çok aranan özelliklerden biridir. Anaokulunda yardımcı öğretmen olmak isteyen kişilerin üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü okuması da önemlidir.
İlk olarak çocuk gelişimi alanında üniversite eğitimi görebilir ve eğitim aldıktan sonra kreşlerde çalışmaya başlayabilirsiniz. İkinci seçenek olarak ise kreşte çalışmak için online eğitim veren eğitim kurumlarından online eğitim alabilir ve eğitim sonunda alacağınız belge ile kreşte çalışabilirsiniz.
Üniversitelerin ve meslek liselerinin Çocuk Gelişimi Bölümünden mezun olanlar çocuk gelişimi uzmanı olur. Ancak meslek lisesinde okuyan kişilerin bu pozisyonda çalışmak için üniversitede Çocuk Gelişimi Bölümü okuması gerekir.
Çocuk Gelişimi Programı mezunları resmi ve özel okul öncesi eğitim merkezleri, çocuk kulüpleri, kreş ve yuvalarda, yetiştirme yurtlarında, anaokullarında eğitici yardımcısı olarak görev yapmaktadır. Programdan mezun olacak öğrenciler kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli kurum ve kuruluşlarda çalışabilirler.
Çocuk gelişim uzmanları gündüz bakım evleri ve hastane gibi alanlarda da çalışabilir.
Çocuk Gelişimi Önlisans Programını başarı ile tamamlayan mezunlar, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul öncesi eğitim kurumlarında, özel eğitim kurumlarında, Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin çocuk kliniklerinde, rehabilitasyon merkezlerinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda istihdam ...
eleman.net verilerine göre, Çocuk Gelişimi Öğretmeni 2023 yılında ortalama 17.500 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Çocuk Gelişimi Öğretmeni , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.404 TL maaş alıyordu.
Hastanede çalışan çocuk gelişimci; Çocuk Gelişimi Polikliniğinde görevlendirilir..
Çocuk gelişimi bölümü mezunları, formasyon almaları durumunda mezun olduktan sonra kamu kurumlarında ya da özel sektörde okul öncesi öğretmenliği de yapabiliyor. Aynı zamanda kamu kuruluşlarına bağlı özel yuva, kreş, bakım evi, anaokulu, hastane ve gündüz bakımevlerinde görev alabiliyor.
Çocuk gelişimi belgesi nasıl alınır? Üniversite iş birliği ile hazırlanan çocuk gelişimi ve eğitimi sertifika programına katılarak çocuk gelişimi sertifikası alabilirsiniz. Üniversite onaylı sertifika alacağınız çocuk gelişimi eğitim ve bakımı kursu MEB müfredatına uygun olarak verilmektedir.
USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ;
Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri