ÖĞRETMEN ÇOCUKLARINA KONTENJAN SINIRI OLMADAN NAKİL İMKÂNI Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
KONTENJANLARI KİM BELİRLER? Vakıf üniversitelerine/yüksek teknoloji enstitülerine kaydedilecek öğrenci kontenjanları Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenir.
Lise Nakillerinde nakli istenilen öğrencinin puanının nakil gitmek istediği okulun taban puanına eşit veya üzerinde olması şartı aranıyor. Bu şartı belki 1-2 puanla ve hatta 0,5 puanla kaçırdığından boş kontenjanı olup evine yakın olan ve belki de büyük kardeşinin gittiği okuluna gidemeyen binlerce öğrenci var.
2) Başvuru, öğrencinin nakil şartlarını taşıması hâlinde naklen gidilmek istenilen okul müdürlüğüne e- Okul sistemi üzerinden iletilecektir. 3) Onay veya ret işleminin nakil istenilen okul müdürlüğünce e-Okul sistemi üzerinden ayın son iş günü çalışma saatleri içerisinde gerçekleştirilecektir.
Öğrenci nakil tercihinde yeni bir okul kazanırsa kaydı o okula geçer, nakillerde bir okul kazanamazsa ilk yerleştirmede kazandığı okulda kaydı devam eder.
İlgili 18 soru bulundu
Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
MEB tarafından yayınlanan takvime göre boş kalan kontenjanlara, hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonlarınca Yerleştirme başvuruları alınacak. Okulların boş kontenjanları ve taban puanlarını ise e okul sistemine giriş yaparak sorgulayabilirsiniz.
OKULDA BOŞ KONTENJAN VARSA NAKİL OLUR MU? Bu şartları sağlayan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği takvim çerçevesinde nakil başvurusu yapabilirler. Nakil başvuruları, e-okul sistemi üzerinden yapılır.
nakil sonuçları meb.gov.tr'de açıklandı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet adresi üzerinden sorgulanabilecek.
Merkezi sınav puanının naklen gitmek istediği okuldaki aynı sınıf seviyesinde yerleştirme sonucunda oluşan en düşük puanlı öğrencinin puanından az olmaması kaydıyla puan üstünlüğüne göre yapılır. Ortaöğretim kayıt alanı içindeki okullara tercihe bağlı olarak yapılır.
Haftanın ilk 4 iş günü nakil başvuru, son iş günü (Cuma Günü) ise nakil kabul günü olacaktır.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde yapılan yeni düzenlemeye göre, görev yeri değişikliği yapan öğretmenlerin öğrenci olan çocuklarının liselere nakil ve geçişlerinde, gideceği okulda boş kontenjan kriteri aranmayacak.
LGS yerleştirmelerine esas nakiller, iki dönemde yapılacak. Her dönemde, merkezî sınav puanı ile öğrenci alan okullar için en fazla 3, yerel yerleştirmeyle öğrenci alan okullar için en fazla 3, pansiyonlu okullar için de en fazla 3 okul tercihi yapılabilecek.
Okulun kontenjan olarak belirlediği bir sayı bulunmaktadır. Tercih yapan ve yerleştirilen öğrencilerin belirlenen kontenjanın altında kalması durumunda ise boş kontenjan meydana gelmektedir. Boş kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak olan tercihler de buna göre seçilebilir.
LGS boş kontenjanlarına göre yerleşim yapabilecek olan öğrenciler, taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşabilecek.
Bir kuruluşun veya bir kimsenin seçip almakta yararlanabileceği ölçü, sayı. Yani üniversite ve liselerde kontenjan o okulun alabileceği öğrenci sayısını ifade eder. Okul kontenjanları her düzenli olarak belirlenir ve ilgili kurumlardan açıklanır.
E OKUL LİSE BOŞ KONTENJANLARI NASIL GÖRÜNTÜLENEBİLECEK? Lise boş kontenjanları, E Okul internet sitesine girdikten sonra, öğrenci giriş panelinin hemen altından görüntülenebilecek. Bu ekranda yerleştirme sonuçlarına göre taban puan ve boş kontenjan bilgileri öğrenilebilecek.
Nakiller; sınıf bazında açık kontenjan bulunması, öğrencinin yerleştirmeye esas puanının, naklen gitmek istediği okulun kendi sınıf seviyesinde mevcut bulunan öğrencilerin yerleştirmeye esas taban puanından az olmaması ve puan üstünlüğüne göre yapılır.
Milli Eğitim Bakanlığı nakil işlemlerinde puan şartını kaldırdı, torpil dönemini başlattı. Temel Öğretimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında puanına göre okullara yerleştiren öğrencilerin yaşadığı karmaşaya bir yenisi daha eklendi.
Yaklaşık 5-6 gün gideceğin okulun müdürüylede görüşmen şart. Nakil bitince sana haber veren müdür oluyor reis.
24-28 Temmuz arası, yerleştirmeye esas 1. nakil tercih dönemi olacak. Yerleştirmeye esas 1. nakil sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak. Yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvuruları 31 Temmuz-4 Ağustos'ta yapılabilecek.
OBP; diğer sınıflar için alt sınıf veya sınıflara ait yılsonu başarı puanlarının aritmetik ortalaması esas alınır ve puan üstünlüğüne göre kayıt/nakil yapılır. Eşitlik hâlinde yaşı küçük olan öğrenciye öncelik verilir.
LGS kapsamında merkezî yerleştirmeyle öğrenci alan liselerin taban puanları ve yüzdelik dilimler tablosu ile boş kontenjanlar belli oldu. Liselerin yerleştirme sonuçlarına göre oluşan taban puanları ile boş kontenjanlarına "e-okul.meb.gov.tr" internet adresinden ulaşılabiliyor.
İkinci nakil tercih başvuruları ise 31 Temmuz-4 Ağustos'ta alınacak, sonuçlar 7 Ağustos'ta ilan edilecek. Boş kalan kontenjanlar ve hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları 8-16 Ağustos'ta alınacak.
Lise öğrenimlerine devam edecek olan öğrenciler, E-Okul internet sitesinde yer alan kontenjan görüntüleme ekranını kullanabilecek. Bu ekran üzerinden öğrenciler, kontenjanları ve taban puanları öğrenebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri