0 kan grubu olan kişiler yüksek proteinli yiyecekleri seçmeli ve bol miktarda et, sebze, balık ve meyve yemelidirler. Ancak süt ürünleri ve tahılları sınırlamalıdırlar. Kilo vermek için deniz ürünleri, deniz yosunu, kırmızı et, brokoli, ıspanak ve zeytinyağı tüketmeleri önerilir.
Bugün sizin uygulayacağınız 0 grubu diyetin başarılı olması için yağsız ve kimyasal madde içermeyen kırmızı et, beyaz et ve balık ürünleri yemelisiniz. Süt ve süt ürünlerine diğer kan grupları kadar kolay alışamazlar. Tahıl ürünleri ve ekmeği ne kadar az tüketirlerse o kadar hızlı kilo verirler.
0 rh pozitif kan grubu beslenme diyeti yapanlar eti iyi sindirebilir ve hayvansal proteinlere iyi yanıt verebilir. Tavuk, hindi, sığır eti, balık ve deniz ürünleri bu beslenme planında önemli bir yer tutar. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, süt ürünleri ve sağlıklı yağlar da diyetlerinde yer almalıdır.
Onlar mide, gırtlak ve cilt kanserine yatkındır.0 kan grubunun yatkın olduğu başlıca hastalıklar;Mide yanması, gastrit, reflü, mide ülseri, kr. faranjit, ülseratif enteritis, kireçlenme, balgam üretimi, böbrek ve safra taşı oluşumu, cilt kanseri, gırtlak kanseri, fil hastalığıdır..0 kan grubu olanlar sabah daha iyi ...
Askipo.com uzmanları tarafından senin için hazırlanmış olan bu faydalı bilgiler sayesinde belki de hem ekmek yeme alışkanlığından vazgeçmeyecek hem de vücudun için yararlı bir besin maddesini tüketmiş olacaksın. 0 kan grubuna sahipsen kepekli ve çavdarlı ekmek senin için en ideal besin olacaktır.
İlgili 39 soru bulundu
0 Grubu'nun yememesi gerekenler: Tahıl ürünleri, ekmek, taneli sebzeler, buğday (buğdayda bulunan gluten maddesi, 0 grubundaki kişilerin kilo vermesini engellediği için buğday unundan yapılmış yiyeceklerden uzak durulmalıdır), süt ürünleri ve yumurta, sıvı yağ (özellikle de zeytinyağı).
0 kan grubu kişilerinin, ev yoğurdu, kefir ve haftada en fazla üç kere olmak üzere tulum peyniri tüketmeleri gerekmektedir. 0 grubunun tüketmesi gereken sebzeler ise; marul, ıspanak, maydanoz, sarımsak, soğan, brokoli, enginar ve kabak olarak sıralanabilmektedir.
Kanser hastaları ve kontrol grubunda ABO-Rh kan gruplarının dağılımının farklı olduğu görüldü. Kanser alt tipleri incelendiğinde pankreas kanserinde O kan grubunun, malign melanom ve böbrek tümörlerde ise A kan grubunun daha yüksek oranda olduğu görüldü.
2021 yılında yapılan bir çalışmada kan gruplarının hastalık riskleri üzerinde etkili olduğu bulunmuştur. Buna göre eğer 0 kan grubuna sahipseniz kardiyovasküler hastalıklar yaşama riskiniz, B grubu iseniz de Tip-2 diyabet yaşama riskiniz daha düşüktür.
Kaçınılması gerekenler arasında patlıcan, patates, mısır, avokado, çilek ve böğürtlen sayılabilir.
Meyveler: İncir, üzüm (bilhassa kara üzüm), erik, mürdüm eriği, kiraz, vişne, greyfurt ve suyu, karadut, karpuz, mango. Baharatlar: Ceviz, kavrulmamış kabak çekirdeği, kırmızı pul biber, zencefil, safran, keçiboynuzu, zerdeçal, kimyon, kişniş, keten tohumu.
En paylaşımcı A grubu
Uyumlu mizaç özelliğine sahiptirler. Bu grup içinde yer alanlar, duyan, hisseden, sürekli olarak araştıran, çevrelerindeki kişiler ile bağlantı ve uyum sağlamaya çalışan kişilerdir.
Her 100 kişiden 7'sinde bulunan 0 Rh- kan grubudur. Bu kan grubu A, B ve AB gruplarına kan verebilir ancak sadece kendi grubundan kan alabilmektedir. Bu kan grubuna sahip olan kişiler cesur, iyimser, güçlü ve dayanıklı yapıdadır.
Ülkemizde en çok rastlanan kan grubu "A Rh Pozitif", en az rastlanan grup ise "AB Rh Negatif" kan grubudur.
Birbirlerine kan verebilen kan gruplarını şöyle sıralayabiliriz; 0 Rh Pozitif (0 Rh+ ) = Bütün Rh pozitif kan gruplarına kan verebilir. 0 Rh negatif (0 Rh- ) = Bütün kan gruplarına kan verebilir. 0 Rh negatif genel verici kan grubudur. AB Rh pozitif (AB Rh+) = AB Rh pozitif kan grubuna kan verebilir.
Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın sebebinin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel itibarıyla en sağlıklı kan grubu olduğu bildirildi.
Bu nedenle besinleri rahatlıkla hazmederler. En uzun ve sağlıklı yaşayan grup olarak bilinirler. B grubunda bulunan kişiler stres yönetimi konusunda oldukça başarılıdır. B kan grubuna sahip olan bireyler genellikle gece yemek yemeyi oldukça severler.
Londra Royal Holloway Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma bazı kan gruplarının hastalıklara karşı daha dayanıklı olduğu ortaya koyuyor. Buna göre tansiyon hastalığı, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali veya kanser gibi pek çok hastalığa karşı en dayanıklı olanların kan grubunun 0 grubu ortaya çıktı.
Kan kanseri olarak da bilinen lösemi, genellikle ileri yaşlardaki bireylerde görülse de, çocukluk çağında ortaya çıkan kanser türlerinin de üçte birini oluşturan ve beyaz kan hücrelerinde görülen kanser türüdür.
İsveç'te Karolinska Enstitüsü uzmanları, 35 yıl boyunca muayene edilen 1 milyondan fazla kişiye ait sağlık verilerini inceledi. Hürriyet gazetesinin haberine göre, araştırmada "0" kan grubuna sahip kişilerin kansere karşı diğer kan gruplarına göre daha dirençli oldukları gözlemlendi.
Tam Kan Sayımı (CBC). Bu sık kullanılan kan testi kan örneğinizdeki çeşitli kan hücre türlerinin miktarını ölçer. Bir kan hücresi türü çok düşük veya çok yüksek miktarda bulunuyorsa veya anormal hücreler belirlenirse, bu test yapılarak kan kanserleri belirlenebilir.
Tahıllar: Pirinç ve ürünleri,karabuğday ve çeşitleri,nişasta buğdayı(eski türk buğdayı) yerli mısır ve mısır ürünleri. Kuruyemişler: Susam ve ürünleri (tahinin ayçiçeği yağı ile karıştırılmamış olmasına dikkat ediniz) ceviz,kavrulmamış veya yeni kavrulmuş çam fıstığı,fındık,badem ve badem yağı,kestane.
0 Pozitif Kan Grubu Beslenme
Tüketilmesi önerilenler; Proteinler: Kırmızı et, tavuk, hindi, balık, süt ürünleri, yumurta, soya, mercimek, nohut, fasulye, bezelye gibi bitkisel ve hayvansal proteinler tüketilmelidir.
Bir kişinin kanındaki eritrositlerde Rh(D) antijeni varsa Rh(D) pozitif olarak değerlendirilir. Eğer bu antijeni kanındaki eritrositler muhteva etmiyorsa Rh(D) negatif olarak değerlendirilir. Dünyada tüm insanların %85'i Rh(D) antijenine sahipken %15'i Rh(D) antijenine sahip değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri