Yani analizde 00 ile ifade edilebilecek tek bir değer yoktur. Bu sebeple o sembole direk sayısal bir değer atanmaz.
0 üzeri 0 (00) matematikte belirsiz bir sayıdır. Çünkü her sayının 0'ıncı kuvveti 1'dir kuralına göre 1 etmesi gerekirken 0'ın her kuvveti 0'dır kuralına göre de 0 etmesi gerekir. Bu nedenden dolayı 00 = 1 ya da 00 = 0 olarak kabul edenler olsa bile genel kanı bunun belirsiz olacağı görüşündedir.
Sıfır ile çarptığımızda bize 0 sonucunu verecek sayılar kümesi tüm reel sayılardır, dolayısıyla böyle bir sayısı matematiksel olarak anlamlıdır, sadece bu işlemdeki değerini bilmemiz mümkün değildir (herhangi bir reel sayı olabilir). Bu sebeple sıfır bölü sıfır ifadesinin sonucu belirsizdir.
Üslü sayılarda bilinmesi gereken bilgiler bulunuyor. 0 üssü 1 sayısı her ne kadar şaşırtmalı bir işlem olsa da, cevap sıfırdır.
Aslında 0'ın kuvvetlerinin 0 olması gerekiyor. Ancak 1/0 tanımsızdır.
İlgili 34 soru bulundu
Aslında 1/0 da tanımsızdır. Ancak 0/0 ifadesi belirsizdir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durum demek.
00 belirsizdir. 02 =0.0=0 Sıfırın pozitif kuvvetleri 0'a eşittir. Sıfırın negatif kuvvetleri tanımsızdır.
0 = 0 üssü 0 = 1 olması lazım ancak Bununla 0=1 demektir. Matematikteki 0 kavramı esasen mantıksal olarak hatalıdır. 0 herhangi bir şeyin karşılığı olmamak demektir. Bu yüzden 0 bir sayı değil esasen 'yokluğu' ifade eden bir kavram veya terimdir. Bu açıdan 0 üssü 0 mantıksal hatalı bir tanım üretir.
Sıfır dışında, herhangi bir sayının sıfırıncı kuvveti bire eşittir. Sıfırın herhangi bir pozitif kuvveti ise sıfıra.
Bundan dolayı 0 üzeri 2 sayısı yine 0 sayısına eşit olmaktadır. Bunu şu şekilde düşünmek de mümkündür: 2 tane 0 sayısının çarpılması. Sonuç yine 0 olacaktır.
0 ⋅ ∞ belirsizliği limiti 0 olan bir ifade ile limiti pozitif ya da negatif sonsuz olan bir ifadenin çarpımının limiti alındığında oluşur. lim x → a [ f ( x ) ⋅ g ( x ) ] limitinde, lim x → a f ( x ) = 0 ve lim x → a g ( x ) = ± ∞ değerleri elde ediliyorsa, bu limit için 0 ⋅ ∞ belirsizliği vardır.
Doğrulanmış Cevap
Sorumuzun yanıtı "hayır" olucak cünkü tanımsız olabilmesi için payın değilde paydanın 0 sıfır olması gerekmektedir bu durumda sorumuzda bize paya 0 paydaya 2 değerini vermiş bu nedenle sorumuz tanımsız değildir.
∞.0 ifadesi belirsiz olduğundan x de belirsiz olacaktır. Herhangi bir sayıyı sonsuza bölmeden önce 1'i başka sayılara bölünürse aşağıda görüldüğü gibi bölen sayı büyüdükçe sayı küçülür, yani 0'a yaklaşır. Eğer bölen sonsuz olursa sonuç 0 olur.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
Cevabımız "0" olacaktır. Açıklayalım ; >> Bildiğimiz üzere sıfır yutan elemandır. Yani ne ile çarpılırsa çarpılsın sonuç 0 olur.
0'ın karesi yine 0'ın kendisiyle çarpılması ile bulunur. 0'ın hem kendisi ile hem de diğer sayılar ile çarpılması sonucunda 0 elde edilir. Bu durumda da 0'ın karesi yine 0'a eşit olmaktadır.
0'ın doğal sayı kuvvetleri de yine 0 sonucunu vermektedir. Ancak 0 bir üst kuvvet olarak kullanıldığı takdirde sonuç her zaman 1 olur. Örneğin 1000 üzeri 0 dendiğinde, 0 kere 1000 çarpımı 1 sonucunu verir.
Kaç defa çarpıldığından bağımsız olarak, 0 sayısının kendisiyle çarpımı 0 'a eşit olduğundan, bir istisna dışında, 0 'ın tüm kuvvetleri 0 'a eşittir.
Sıfır tane a ifadesinin anlamı, 1'in yakınında herhangi bir sayının olamayacağı manasına gelmektedir. A⁰ = 1 x (0 adet a) = 1 olmasından dolayı 0 dışında tüm sayıların sıfırıncı olan kuvveti bire eşit olur.
Cevabımız 1 olacaktır . Üslü İfade nedir ; ↬ Bir sayıyı Tekrarlı Çarpım Şeklinde yazmak için yapılan işleme verilen addır . Gibi Örnekler Verilebilir .
Bir sayının 1. kuvveti, sayının kendisidir: Taban ve üs 0 ise o işlem belirsizdir. Pozitif sayıların pozitif kuvvetleri daima pozitif bir sayı verir.
= 1 etmektedir. 2 yerine 0 sayısından büyük bir sürü doğal sayı getirebilirsiniz. Her bir ifadenin üs kısmı 0 ise, o zaman o ifadenin sonucu 1 etmektedir.
Cevap: 0 IN TÜM KUVVETLERİ 1 E EŞİTTİR.
Sıfır dışında her sayının 0. kuvveti 1 sayılmaktadır. Bu kural negatif sayılarda da geçerlidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri