Turbo omru 150k km ortalama.
Renault markasının geliştirdiği 1.5 Dci motorun büyük bir kronik sorunu yoktur. Bakımları özenli bir şekilde yapıldığında ve dikkatli kullanıldığında baş ağrıtacak motorlardan değildir. Enjeksiyon arızası sürücülerin şikayetidir. Bunun nedeni bu motorların iyi yakıt seviyor olmasıdır.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.3 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.3 lt.
Dizel motorlu araçların ortalama ömrü 400.000 ila 500.000 kilometre arasındadır. Markaya göre farklılıklar olsa da halen 1 milyonu bulan bazı modeller var, bunlardan 2-3 milyonu geçenlerde vardır. Yanma sisteminin direkt kullanılmasının bunda ciddi bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz.
İlgili 25 soru bulundu
Dizel araçlarda ise atmosferik motorlarda 250 bin km'ye, turbo motorlarda yine 150 bin km'ye kadar çıkılabiliyor.
Garanti dışında kullanılabilirlik açısından sürelerine baktığınızda da aşağı yukarı aynı sonuçları sizleri karşılayacaktır. Hibrit ve benzinli araçlarda 200.000 ile 300.000 km arası ömür biçilirken dizel araçlar için 400.000 ile 500.000 km arası ömür biçilmektedir.
1.5 dCi 90 bg Düz Vites 5
CC. Motor Hacmi Silindir Hacmi olarak da tanımlanır.
Genel olarak rektifiye öncesinde bir motor için 500 bin kilometre ömür değeri biçilmektedir. Bu değer genel olarak benzinli araçlar için geçerlidir. Dizel araçlar içinse 600 bin kilometre sınırı söz konusudur.
Hem daha iyi hızlanma hem de daha düşük yakıt tüketimi için üst vitese geçip, torkun en yüksek olduğu 2000 ile 3500 arasındaki devirlerden yararlanmak gerekiyor. Ekonomik kullanmak istiyorsanız, tercihen 2000 ile 3000 d/d arasında kalınmalı.
Oyak Renault, Bursa'da Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için motor üretiyor. 1.5 dizel motorlar, Mercedes- Benz modellerinde kullanılıyor. Bursa tesislerinde Renault ve Dacia için motor üreten Oyak Renault, şimdi de Alman otomotiv devi Mercedes-Benz için üretim yapıyor.
YAKIT TÜKETİMİ & EMİSYON
Şehir İçi Tüketim (100 km) 4.4 lt. Şehir Dışı Tüketim (100 km) 3.7 lt. Karma Tüketim (100 km) 3.9 lt.
Güvenliğiniz için değiştirme programına sadık kalmak çok önemlidir. Triger kayışı motorunuzun kusursuz senkronizasyonla çalışmasını sağlar. Motorunuzda geri dönülmez hasarların önlenmesi için her 5 yılda bir veya 60.000 ile 120.000 km arasında değiştirilmelidir.
Dizel araçlar motor sağlığı için sık sık ve düzenli bir şekilde kullanılmalıdır. Bu motorlar daha sık ve önleyici bakım gerektirmektedir. Diğer taraftan benzinli motorlar dizel motorlar gibi sık kullanıma gerek duymazlar. Ayrıca benzinli araç motoru daha uzun ömürlüdür.
Gelelim Yüksek kilometre dizel araç alınır mı? sorusuna en baştan da dediğimiz gibi her malın bir değeri vardır ve alınır tabi bu sizin beklentinize göre değişir. ancak 300 bin km üzeri araçları aldığınız zaman problem çıkartmasını beklemeden motor ve makanik servisinize sıklıkla uğramanızı tavsiye ederiz.
1.5 dci dizel motorda Renault RN710 onayı isteniyor. 5-40 RN710 onaylı bir motor yağı tavsiye olunur.
Renault Total diyor. Forumda HDİ ve DCİ kullananların çoğu da Total için daha iyi menzile sahip ve temiz yakıt diyor. Kendi tecrübemiz olarak eskiden BP'den benzin alırdık. Bu arada Renault'da Total öneriyor.
Kendi aracınızın motorunun bitip bitmediğini anlamak yeni araç alırken anlamaktan nispeten daha kolaydır. Öncelikle en bilinen yöntem aracınızın yağ yakmasıdır. Eğer araç yağ yakıyorsa bu motorun bittiğine işaret olabilir. Sarsıntılı ve düzensiz çalışmak da motorun bittiğine işaret olabilir.
Temiz kullanılmış ve bakımları eksiksiz yapılmış yüksek kilometreli bir aracı gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Uzun bir zaman diliminde genellikle şehirlerarası yollarda yapılmış kilometreler otomobili olumsuz anlamda etkilemeyecektir.
Genel olarak; yılda 15.000 km'nin üzerinden kullanım yapan araç sahipleri için dizel motorlu araçları tercih etmenin tasarruf açısından daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Eğer yıllık 15.000 km araç kullanımınız olmayacaksa, benzinli araç tercih edebilirsiniz. Arabaların Motorları Nasıl çalışıyor?
Bu tarz durumların yaşanmaması için aracınızı soğuk ve sıcak havalarda 2-3 günde bir çalıştırmak iyi olacaktır. Ayrıca normal süreçlerde haftada bir çalıştırmak yeterlidir.
Bu düzenlemeye göre ikinci el otomobil satışında 6 ay ve 6 bin kilometre şartı, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu karara göre, sıfır olarak alınan araçlar 6 ayı ve 6 bin kilometreyi doldurmadan ikinci el olarak satılamayacak. Ayrıca bu düzenleme 1 Temmuz 2023 tarihine kadar yürürlükte kalacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri