Bu konuda gerekli yerler çok dikkatlidir. Kadınlar da boy ortalaması 162 cm ve üzeri olarak kabul etmektedirler. Sisteme göre maalesef boy konusunda polislik alanında ilerleme imkanınız yoktur...
Polis olabilmek için erkeklerde en az 1.67 cm, kadınlarda ise 1.62 cm'den kısa olmama şartı aranmaktadır.
7) (Değişik:RG-14/12/2012-28497) Liselerden Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile Fakülte ve Yüksek Okul lisans programına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu Ön Lisans programına alınacak öğrencilerin boyları en az erkeklerde 167 cm, bayanlarda 162 cm olacaktır.
Lise veya dengi okul mezunu olmak. Erkek adaylar için 162 cm, kadın adaylar için 158 cm boyunda olmak. Erkek adaylar için 50, kadın adaylar için 48 kilodan fazla olmamak.
Örneğin -1.50 miyop ve -0.75 astigmatı olan bir kişide toplam derece -2.25 olacaktır. +0,75 hipermetrop, +0.75 astigmat olan bir kişide de toplamda +1,50 hipermetropi olacağından bu kişi de yönetmeliğe göre polis okuluna giremeyecektir.
İlgili 25 soru bulundu
Bakanlığımız, acil durumlarda 110 Yangın İhbar, 112 Sıhhi İmdat, 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 122 Alo AFAD, 177 Orman Yangın İhbar ve 158 Sahil Güvenlik numaralarının aranması yerine bu numaraları tek çatı altında 112'de birleştirmişti.
Polis - 158; Ambulans - 155; Yangın - 150; Zabıta - 156.
Buna göre, Güvenlik Bilimleri Fakültesi ile fakülte ve yüksekokul lisans programlarına, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine ve Polis Meslek Yüksek Okulu ön lisans programına alınacak öğrencilerin boy şartı erkeklerde değişmezken, kadınlarda 165 santimetreden 162 santimetreye düşürüldü.
Bu konuda gerekli yerler çok dikkatlidir. Kadınlar da boy ortalaması 162 cm ve üzeri olarak kabul etmektedirler. Sisteme göre maalesef boy konusunda polislik alanında ilerleme imkanınız yoktur...
KPSS baraj puanını geçmek. (Pomem için geçerlidir.) Kadınlar için 162 cm, erkekler için 167 cm'den kısa boylu olmamak.
Örnek vermek gerekirse, Astsubay Meslek Yüksekokulu'na girişte asgari boy kriteri erkeklerde 1.64 cm iken kadınlarda bu, 1.58 cm olarak belirlenmiştir. Tüm bu bilgiler ışığında astsubay olmak için boy/kilo sınırı var mı sorusunun cevabı evet olacaktır.
1.50 boy subay ve astsubay olamaz.
1) Erkek Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 165 cm, Kadın Askeri Öğrenci adayları için asgari boy sınırı 160 cm olarak uygulanacaktır.
Polislik için aranan erkekler için 167, kadınlar için 165 cm boy şartı kaldırıldı. Polis Meslek Eğitim Merkezleri Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile Polis Meslek Yüksekokulları Giriş Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Yunus polis olmak isteyen bir kişi, 28 yaşını aşmamış olması gerekir. Erkeklerde, 1.75, kadınlarda 1.70 boy şartı aranır. Motosiklet sürüşü için de yeterli bazı fiziksel özelliklere sahip olmak ve sağlık bakımından herhangi bir engelin bulunmaması gerekir.
Boy ve Lisans-KPSS şartı, bizlere göre kaliteli Polis seçmede etkili bir unsur değildir. Buna bakılacak olursa, kısa boylu insanlar uzun boylu insanlara göre daha çevik. POMEM alımlarında 1-2 puan, 1-2 cm hatta 1-2 mm ile bile elenen adaylar var.
Polis okullarına alınacak ya da bekçilik başvuru yapacak erkek adayların en az 167 cm, kadın adayların ise en az 162 cm boy uzunluğuna sahip olması şarttır. Boy kilo endeksi askerlik yapmak için de incelenen bir orandır.
Polis Meslek Yüksekokulu'na alınacak erkek öğrencilerin, en az 167 cm, kadın öğrencilerin ise en az 162 cm boy uzunluğu olması gerekmektedir.
Sonuç Olarak; Polis olmak için, boy ölçüsü, beden kitle indeksi ve sağlık yönünden sağlık yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak gerekiyor. (Polis Okullarına alınacak erkek öğrencilerin en az 167 cm, kadın öğrencilerin en az 162 cm boy uzunluğu olacaktır.)
Polislik Meslek Yüksekokulu'na (PMYO) başvurabilmek için ham puanın 250 ve üzeri olması gerekmektedir. TYT sınavından 250 puan ve üzeri alan herkes PMYO'ya başvuru yapabilir. PMYO başvurusunun ardından adaylar sırasıyla ön sağlık, fiziksel yeterlilik sınavı ve sözlü mülakat sınavlarına alınır.
Kadın Polisler Çatışmaya Girerler mi? Görevin gerektirdiği yerde elbette çatışmaya da girerler. Tabi polis çeşitlerine göre çatışma olasılığın farklılık gösterir.
KPSS 2023 POLİSLİK ATAMA PUAN TÜRÜ
Lisans mezunlarının Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde polis olarak görev alabilmesi için KPSS puan şartı aranır. Polislik başvuruları için KPSS P3 puan türü dikkate alınmaktadır. KPSS P3 puanı ile POMEM ve PAEM'e başvuru yapılabilir.
Bilindiği gibi ülkemizde Acil çağrı numaraları olarak; 110 Yangın İhbar, 112 Hızır Acil, 122 Alo AFAD (Afet ve Acil Durum), 155 Polis İmdat, 156 Jandarma İmdat, 177 Orman Yangını İhbar ve 158 Sahil Güvenlik İhbar hattı hizmet vermektedir.
Siz sabit telefonu kapatmadan 155'i arayınca yine kendilerine düşer. Ayrıca hiçbir polis memuru adını ve sicil numarasını vermez. Bu vesileyle de söylemiş olayım, 155 şimdi artık sağlık ve polis gibi acil durumlar için 112 oldu.”
Polise Kimlik Sorma Hakkımız Var Mı? POLİS VAZİFE VE SALȂHİYET KANUNU 4/A maddesi bu konuyu düzenlemiştir. “Polis, görevini yerine getirirken, kendisinin polis olduğunu belirleyen belgeyi gösterdikten sonra, kişilere kimliğini sorabilir. Bu kişilere kimliğini ispatlamaları hususunda gerekli kolaylık gösterilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri