1 adet kivi kaç gr? Ortalama bir adet kivi 74 gr ve 45 kcal kaloridir ve bu oranını 11 g karbonhidrat içerir.
1 orta boy kivi (100 gr) 61 kaloridir.
1 adet küçük boy kivi 50 kalori. 1 adet orta boy kivi 60 kalori. 150 gramlık bir porsiyon kivi ise 95 kaloridir. 100 gramlık 1 adet kivi kaç kalori?: 63 kaloridir.
Kivinin kalorisi bir tane için 42 kaloridir ve bu da ara öğünler için ideal bir kalori miktarıdır. Ara öğünlerde her gün 1 adet kivi tüketimi diyet yapan kişilere tavsiye edilmektedir.
Enginyurt, 7'den 70'e herkese günde en az 2 kivi tüketmesini önererek, "Özellikle gelişim çağındaki çocuklarımızın kivi yemesinde oldukça fazla fayda bulunuyor. Hatta bizim önerimiz, kahvaltıda dahi kivinin tüketilmesi yönünde.
İlgili 19 soru bulundu
Kivinin Uyku Düzenine Etkileri
Bu içeriği sayesinde gece ara öğününde (yatmadan birkaç saat önce) tüketilen kivi, gece daha kaliteli ve kesintisiz bir uyku uyumanıza yardımcı olabilir.
Yapılan bir araştırmada uyku problemi çekenlere yatmadan 1 saat önce iki adet kivi yediklerinde uyku sürelerinin %13,4 oranında arttığı ve uyku kalitesinin de %5.41 oranında yükseldiği gözlenmiş. Yani kivi ve uyku arasında güçlü bir bağlantı vardır.
Kivi: Kivi düşük kalorili içeriği ve bol lifli özelliği ile yağ yakımını sağlamaya yardımcıdır.
Kivideki antioksidanlar, DNA'nıza zarar veren oksidatif stresi azaltır ve ayrıca hasarlı DNA'nın onarılmasına yardımcı olur. Sağlıklı DNA da kanseri önlemenize yardımcı olabilir. Bu nedenle, kansersiz sağlıklı bir yaşam için her gün bir kivi yemekte fayda var.
Sabah bir kase yenmesini tavsiye eden uzmanlar, ara öğün olarak da tüketilebileceğini belirtiyor. Bir adet kivi kan şekeri kontrolünü de sağlıyor. Kolon kanserinin engellenmesine yardımcı olan meyve, kan pıhtılaşması riskini de azaltıyor. Kivi sindirim sisteminizin sağlığını korumaya yardımcı meyvelerden biri.
1 adet orta büyüklükteki (170 gr) muz: 131 kcal. 1 adet büyük (190 gr) muz: 146 kcal. 1 adet küçük (90 gr) muz: 69 kcal. Yarım muz (80 gr) muz: 61 kcal.
KİVİ YERİNE NAR
Kivi; bir C vitamini deposu ve çok güçlü bir antioksidandır. Nar da, bu özellikleri taşımaktadır. Bu nedenle, kivinin yerine tüketilebilir.
Düşük kalorili ve az şeker barındıran kivi, ve aynı zamanda sindirim yardımcı bir özelliğinin olmasından dolayı, bu meyvemiz diyet listelerinde kullanılabilir.
Ekşi bir tada sahip olan kivinin içeriğinde C vitamini ve yüksek oranda lif bulunur. Bu da kivinin vitaminler ve antioksidanlar açısından zengin olduğunu göstermektedir. Tropikal bir meyve olan kivi, kalp sağlığını ve bağışıklığı destekleyerek sindirim sistemini düzenler.
İçeriğinde bol miktarda C vitamini bulunduran kivi bağışıklık sistemi açısından oldukça önemli bir meyvedir. E ve K vitamini, bakır, potasyum, manganez ve folat içerir. Aslında kivi kabuklarıyla yenilebilen bir meyvedir.
Kivi, sonbahar ve kış meyvesi olarak bilinir. Ekim ayının sonları, Kasım ayının başlarında hasat edilir. Hasat edildikten sonra olgunlaşması için 2 hafta bekletilmesi gerekir. Bu yüzden kivi, Kasım ve Aralık aylarında afiyetle tüketilebilir.
Güçlü bir bağışıklık sistemi
Üstelik kivi, taze portakala göre neredeyse iki kat daha fazla C vitamini içermektedir. Aynı zamanda bu meyve kırmızı ve beyaz kan hücreleri üreten folik asit içerir be vücudu enfeksiyonlardan koruyan antikorlarla doludur.
Kivinin içinde actinidin adlı bir madde var. Bu bir enzim ve proteini kırıyor. O yüzden kiviyi yoğurtla beraber kullanmak isterseniz, kiviyle yoğurdu karıştırıp hemen servis etmeniz gerekecek. Eğer beklerse kivinin içinde actinidin yoğurdun içindeki proteini kıracak ve karışımınız da çok sulu bir hale gelecek.
Ayrıca insülin direnciyle de doğrudan bağlantılı olan D vitamini, eksikliği ile birlikte aşırı yemek tüketimine ve açlık hissine yol açıyor. Ayrıca bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, d vitamini eksikliği yaşayan kişilere D vitamini takviyesi yapıldığı anda belli oranda kilo kaybının yaşanmasını sağlanıyor.
Erik, limon, elma, kivi, mandalina gibi meyveler de bağırsakları iyi çalıştırır. Brokoli, lahana, kabak, biber bağırsak çalıştıran sebzeler arasında bulunur.
Afrodizyak etkisiyle cinsel gücü ve isteği artırıyor.
İçerdiği A, E, K vitaminleri ve kalsiyum, çinko, magnezyum minerallerinin yanı sıra yüksek lif barındırmasıyla da tercih sebebidir. Sindirim sistemini destekler, kalp sağlığına iyi gelir ve göz hastalıklarına karşı koruma sağlar. Günlük C vitamini ihtiyacı 1-2 kivi ile karşılanabilir.
Sebze ağırlıklı akşam yemekleri daha uygun bir tercih olacaktır. Süt ve yoğurt uykuya dalmayı kolaylaştırıyor. Yatmadan 1-2 saat önce tüketebilirsiniz. Rezene, papatya ve kedi otu gibi bitki çayları da uykuya dalmanıza yardımcı olabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri