Aylık lensler 30 gün kullanım süresine sahiptir. 30 gün boyunca günlük düzenli olarak bakımlarını yaptığınız bu lensleri kullanabilirsiniz. Aylık lensler genellikle uzun süredir lens kullanan kişiler tarafından tercih edildiğini söyleyebiliriz.
Süre uzadıkça mikroorganizmalar lense daha kolay tutunur ve korneanın enfeksiyon riski artar. Bu nedenlerle artık daha sık oranda sık değişim lensleri tercih edilmektedir. Günlük kullan-at lensler giderek yaygınlaşmaktadır. 'Bir lens ne kadar kısa kullanılırsa o kadar iyi' sözü benimsenmelidir.
Günlük lensleri bir günden, aylık lensleri bir aydan fazla kullanmayınız. Gece gözde kalabilme özelliği bile olsa lenslerle uyumayınız, lensleri mutlaka uyumadan önce çıkarınız. Lens kullanan kişilerin tırnakları kısa olmalıdır, bu kurala uyunuz.
Lensler doktor tavsiyesi ve materyal özelliklerine göre gözde uzun süreli kalabilmektedir. Geniş üretim parametreleri ile uygun lensin bulunması ve bakimi kolay olan lenslerdir. 30 gün kullanılmak üzere üretilmiştir, doktor tavsiyesi ve lens materyal özelliklerine göre 1-30 gün arasında gözde kalabilir.
Göz doktorunuz özel bir inisiyatif almadığı sürece programınızı değiştirmemelisiniz. Günlük lensler insanların kişisel yaşam programlarına göre daha uzun ya da daha kısa şekilde gözde kalabilir. Ancak ortalama süreler 13-14 saat civarındadır.
İlgili 29 soru bulundu
Örneğin aylık lenslerin kullanım süresi 30 gündür. 30 gün boyunca lensleri takabilirsiniz. 30 günün sonunda lensleri yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor.
Aylık Lens İle Uyunur Mu? Araştırmalara göre gözde lensle uyumak konjonktivit oluşumuna sebep olma ihtimali yüksek olduğundan tavsiye edilmez. Çok uzun süreli kullanım süresi olan lenslerde dahi eğer bireyde enfeksiyon belirtileri gösteriyorsa kesinlikle lensle uyumak önerilmez.
15 günlük lensler her gece gözden çıkarılıp, bakımı yapıldıktan sonra kutusuna koyularak 15 günün sonunda çöpe atılmalıdır. 30 günlük ya da aylık lens eğer uyurken gözünüzde kalmaya müsaitse 1 ay sonunda ömrünü tamamladığında çöpe atmalısınız.
Aylık şeffaf lensler genel olarak 1 kutu içerisinde 6 adet (bilister paket)lens olarak satışa sunulur , 6 adet (3 çift) lensi iki gözünüz için 3 ay kullanabilirsiniz. (Lens kutuları aynı numara ve özellikte lensleri içerir, iki göz numarasının farklı olduğu durumda iki ayrı kutu lens alınması gerekmektedir.)
Lens Kullanım Süresine Dikkat Edin
Lens kullanım süresine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Yıllık lenslerin kullanım süresi 1 yıldır. Yani 1 yıllık lens kullanımı ardından atılması gerekiyor. 1 yıllık lens kullanımı süresi ise lenslerin göze takılmasından itibaren başlamaktadır.
Günlük saydam lenslerde 1 kutu içerisinde, her bir adedi 1 gün kullanımlı 30 adet lens bulunur, İki gözünüz aynı numara (dioptri) ise 1 kutuyu 15 gün kullanabilirsiniz. Göz numaralarınız farklı ise her bir numara için birer kutu lens almanız gerekir.
konfor arttırmak için yapılabilir.
Yıllık Lensler; Renkli kontakt lens kullanıcılarının daha sıklıkla tercih ettiği yıllık lenslerdir. Yıllık lenslerin ömrü bir yıldır. Dolayısıyla solüsyon temizliğini düzenli yaparak tam bir yıl kullanabilirsiniz. Kozmetik amaçlı kullanılanların maliyeti oldukça uygundur.
6 aylık lens kullanım süresini ifade eder. 180 defa ya da 6 ay boyunca kullanabilirsiniz. Numaralı ve numarasız, hareli ya da haresiz seçenekleri mevcuttur.
Lensin musluk suyuyla teması körlüğe neden olabilir
Kontakt lens gözdeyken duş almak çok tehlikeli. Zira musluk suyu ile lensin en ufak bir teması, gözde çok ağır, çok ciddi boyutu olan ve körlüğe kadar gidebilen sorunlara yol açabiliyor.
Kontakt lens ile gözyaşı damlası kullanımı konusu farklı bir noktadadır. Çünkü kontakt lens ile gözyaşı damlası kullanamazsınız çünkü gözyaşı damlalarını birçoğunun içeriğinde olan prezervan maddesi kontakt lenslere zarar verir. Bu durumdan ötürü kontakt lens ile gözyaşı damlası kullanımı uygun olmayan bir durumdur.
Acuvue / OASYS lenslerin uygun kullanım süresi 15 günlüktür.
Günlük lenslerin enfeksiyon riski daha azdır, ayrıca günlük kullanıldıkları için temizlemesi gibi dertleri yoktur. Ancak, aylık lense göre daha pahalıdırlar. Temizlemeyi sorun etmiyorsanız ve lenslerinize daha az para harcamayı tercih ediyorsanız, aylık lensler daha iyi bir seçenek olabilir.
Günlük lensler “kullan-at” lensler olarak bilinir. Her gün yeni bir çift lens açılır, gün sonunda ise gözden çıkartılıp atılır. Örneğin aylık lenslerin 1 kutusunda 3 çift lens bulunur ve 1 kutu aslında 3 aylıktır. Açılan bir çift lens, 1. ayın sonunda atılarak 2. ay yeni bir çift lense geçilir.
Kontakt lens kullanımının kornea üzerinde etkisi bulunmaktadır. Yani kontakt lens korneayı inceltir mi sorunun cevabı evettir.
Günlük ya da aylık olarak torik lens kullanabilir ya da renkli lens tercih edebilirsiniz. İnsanlarda göz değerleri her kişide farklılık gösterir. Bu sebeple kontakt lens ya da numarasız lens kullandığınızda hiç kimseyle paylaşmamanız gerekir. Siz de bir başkasının lensini kullanmamalısınız.
Gözlük, kontakt lense göre çok sayıda fayda sağlarlar. Çok az temizlik ve bakım gerektirirler, takmak için gözlerinize dokunmanız gerekmez (göz enfeksiyonları riskinizi azaltır) ve de gözlük, sık sık değiştirilmesi gerekmediğinden uzun vadede kontakt lensten daha ucuzdur.
9. Lens takılı iken ağlamak tehlikeli midir? Kontak lensleriniz takılı iken ağladıysanız, muhtemelen görüşünüzün bulanıklaştığını fark etmişinizdir. Kontaklar lensler belirli miktarda normal gözyaşı taşıyacak şekilde üretilmiştir, fakat bu normalin üstüne çıkarsa görüş bulanıklaşabilir.
Lensleriniz göz yüzeyindeyken kuruluk hissedince, üzerine özellikle koruyucu içermeyen, tek kullanımlık suni göz yaşı damlası damlatabilirsiniz. Lens solüsyonunu gözünüzü nemlendirmek için kullanmayınız. Lens solüsyonunun içindeki bakteri karşıtı koruyucu maddeler göz yüzeyini tahriş edebilir.
Steril Tuzlu Su: Tuzlu su kullanırken en önemli şey tuzun miktarıdır. Distile suyun içine (eğer distile su yoksa içme suyu olsun) biraz tuz dökerek lensleri içine koyabilirsiniz. Sonrasında lens solüsyonu alır almaz lensleri doğru şekilde dezenfekte etmelisiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri