Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1 aylık rapor parası ne kadar?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1 aylık rapor parası ne kadar?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

1 aylık asgari ücret rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

1 aylık rapor parasını kim öder?

İş göremezlik ödemesi sigortalı olarak çalışan kişilerin hastalık, meslek hastalığı, iş kazası ve analık durumlarında gelir kaybı yaşamamaları için getirilmiş bir sistemdir. Sigortalı çalışanın işe devamını geçici olarak engelleyen bu durumların mevcut olduğu hallerde maaş ödemesi işveren yerine SGK tarafından yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

30 günlük rapor parası ne zaman yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Rapor günlük ücret ne kadar?

Günlük gelir hesaplaması son üç aylık prime esas kazanç toplamının son üç aylık prim gün sayısına bölünmesi ile yapılıyor. Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

YÜKSEK PRİM BİLDİREN DAHA AZ RAPOR ÜCRETİ ALACAK! 2022 YILI RAPOR ÜCRETİ HESAPLAMASI!

İlgili 45 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1 aylik rapor parası ne zaman yatar?

RAPOR PARASI NE ZAMAN YATAR? Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

1 ay rapor parası ne kadar kesilir?

Çünkü İş Kanununun 48'inci maddesinin ikinci fıkrasına göre, rapor parası alan işçinin aldığı rapor parası, maaşından mahsup edilmelidir. Yani örneğin 10 gün rapor alan ve toplamda 2.000 TL rapor parası alan bir işçiye, ay sonunda maaşı 2.000 TL eksik ödenecek ve böylece işçi yine aynı maaşı almış olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mustafabaysal.com

1 ay rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Günlük ücretli çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumu, genellikle 3 gün ve üzeri raporlar için rapor parası ödemektedir. Ancak, 1 ve 2 günlük raporlar için maaş kesintisi yapılır, bu durumda ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: engelli.com

Asgari ücrette 1 günlük rapor parası ne kadar?

Asgari ücretliler 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223,5 lira, yatarak tedavide de 167,68 lira günlük rapor parası alıyor. Asgari ücrete gelecek olan zamla bu rakamlar da güncellenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rapor parası e devlette ne zaman görünür?

Genellikle, rapor parasının e-devlette görünme süresi, raporlamanın yapıldığı tarihten itibaren 1-2 hafta içinde gerçekleşir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karar.com

E devlet rapor parası nasıl alınır?

e-Devlet rapor parası sorgulama ekranı

SGK rapor parası sorgulama işlemi için ilk olarak e-Devlet'e giriş yapılır. Daha sonra 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümüne girilir. Oradan "4A/4B İşgöremezlik Ödemesi Görme" tıklanır. Ardından istenilen bilgiler eksiksiz doldurulduktan sonra detaylara ulaşabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Rapor parası nasıl hesaplanıyor?

Çalışanın raporlu olduğu dönemde, normalde alacağı brüt ücretin %60 oranlık kısmını SGK öder. Rapor süresinin 10 iş gününden daha az olması durumunda işveren, işçi kıdemine göre bir ücret belirler. İşçi kıdemi bir yıldan fazla ise brüt maaşın %60'ı hesaplanır. Bu süre bir yıldan az ise brüt tutarın %40'ı hesap edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tgrthaber.com.tr

Raporlu olan işçinin sigorta primi ödenir mi?

Raporlu İşçinin Sigorta Primi Yatırılır Mı? İşçiye ödenecek ücretle ilgili yapılan açıklamalar sigorta primi açısından da geçerlidir. İşvereni, işçinin sigortasını yatırmaya zorlayan herhangi bir hüküm bulunmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Acilden en fazla kaç gün rapor alınır?

"Acilden rapor alınabiliyor mu?" sorusu da aklınıza takılabilir. 7 gün 24 saat açık olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, iş göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor alınabilir?" diye de merak ediyorsanız bu sorunun yanıtının da 10 gün olduğunu belirtelim.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

90 gün dolmadan rapor parası alınır mı?

Dolayısıyla istirahatin başladığı tarihte eğer 90 prim günü dolmamışsa, istirahat başladıktan sonra da 90 günü doldurmak mümkün olmadığından, bu durumdaki kadın sigortalı rapor parası alamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: isvesosyalguvenlik.com

Kaç gün rapor alınca maaştan kesiliyor?

Raporlu olunan sürenin 3. Gününden itibaren geçen günler işveren tarafından maaştan kesilir ve kesilen ücreti Sosyal Güvenlik Kurumu öder. Bu durumda 10 günlük rapor almış bir işçinin 3.,4.,5.,6.,7.,8.,9. ve 10. gündeki raporları için toplamda 8 günlük iş görmezlik rapor parası ödenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Rapor alırsam maaşım kesilir mi?

Rapor alınan gün sayısı 3 ve üzeri sayılarda, aşağıda belirtilen kriterler dahilinde Sosyal Güvenlik kurumu rapor parası ödemektedir. 1 ve 2 günlük raporlar için ise ne SGK ne de işveren tarafından ödeme yapılmamaktadır. Bunun istisnası işverenin insiyatifi ile ödeme yapmasıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: maashesapla.com

Işyeri raporu bildirmezse ne olur?

İşveren raporu bildirmezse 2 bin 502 lira ceza uygulanıyor

"İşveren olarak geç bildirdiğinizde, aylık asgari ücretin onda biri, hiç bildirmediğiniz tespit edildiğinde ise asgari ücretin yarısı oranında ceza uygulanıyor." 2022 yılı için ceza bedeli 2 bin 502 lira olarak belirlendi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Raporun SGK'ya bildirildiğini nasıl anlarım?

SGK İSTİRAHAT RAPORU NEREDEN SORGULANIR? SGK istirahat raporu sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden yapılır. E-Devlet üzerinden yapılan sorgulama neticesinde rapor tarihi ve bu rapora bağlı olarak yapılan ödemelerin durumu öğrenilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ssk.biz.tr

Rapor parası bankaya nasıl aktarılır?

Rapor parası işçinin adına Ziraat Bankası'na yatırılır. Her ayın 8'i ile 14'ü arasında bankadan kimlik ile çekilir. Bankada sıra beklemek istemiyorsanız Rapor parası hesap tanımlama yaparak direk kendi hesabınıza yatmasını sağlayabilirsiniz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Devlet hastanesinden sağlık raporu ücretli mi?

Tam teşekküllü bir sağlık raporu almanın ücreti, devlet hastanelerinde 200 TL olarak belirlenmiştir. Üniversite hastanelerinde ise bu ücret 300 TL'dir. Ancak Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimlerinde çalışan hekimler, sağlık raporları için ücret talep etmemektedir. Tam teşekküllü sağlık raporları neden istenir?

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esemosgb.com.tr

Hastanede yatış süresi de rapordan sayılır mı?

Memurun, hastalığı sebebiyle yataklı tedavi kurumunda yatarak gördüğü tedavi süreleri, hastalık iznine ait sürenin hesabında dikkate alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cdn.bartin.edu.tr

10 günlük raporun kaç günü ödenir?

10 Günlük Rapor Parası Ne Kadar? Sosyal Güvenlik Kurumu 10 gün için tedavi gören işçiye Geçici İş Göremezlik raporu için 8 günlük bir ödeme yapmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu 1-2 gün için ödeme yapmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT