Tüm kesirler aslında birer rasyonel sayıdır. Buna göre : 1/0 rasyonel sayıdır.
Paydaları sıfır olmayan herhangi bir kesir, rasyonel bir sayıdır. Dolayısıyla, 0/1, 0/2, 0/3 vb. gibi birçok formda temsil edebileceğimiz için '0'ın da bir rasyonel sayı olduğunu söyleyebiliriz. Ama 1/0, 2/0, 3 / 0 vb. Bize sonsuz değerler verdiği için rasyonel değildir.
Bunlara örnek pi sayısı veya ikinin karekökü verilebilir. Rasyonel sayılar ise payda sıfır olmamak şartı ile iki tam sayısının birbirine oranı ile ifade edilen sayılar olmaktadır. Bu sayılar arasında 0 sayısı da bulunmaktadır. Buna göre 0 sayısı rasyonel bir sayıdır.
İki tam sayının birbirine oranı olarak ifade edilebilen her sayı, rasyonel bir sayıdır. Tamsayılar, rasyonel sayılardır. Örneğin 1. 1 sayısını 1 bölü 1 olarak, veya eksi 2 bölü eksi 2 olarak veya 10,000 bölü 10,000 olarak ifade edebiliriz.
Cevap: 0 bölü sayı her zaman rasyoneldir.
İlgili 30 soru bulundu
Cevap: 3 bölü 0 yani 3/0 rasyonel sayı mı? 3/0 tabii ki de rasyonel değil irrasyonel bir sayıdır.
Benzer şekilde, 0.001 sayısı 10001 olarak ifade edilebilir ve dolayısıyla rasyonel bir sayıdır. Kendini tekrar eden ondalıklı sayılar da rasyonel sayılmaktadır: Örneğin 0.3333... diye giden sayıyı 1/3 olarak, kusursuz bir şekilde ifade edebiliriz.
Cevap. 1 bölü 2 rasyonel bir sayıdır çünkü kareköklü veya dışarı tam çıkmayan bir ifade değildir YANİİİ KISACA İRRASYONEL DEĞİL RASYONELDİR.
İrrasyonel Sayı Nedir? Rasyonel sayılar kümesi dışında kalan, tam sayı değeri taşımayan ve virgüllü basamak değeri sonsuza kadar devam eden sayılara ise irrasyonel sayı denir.
*Karesi 0,4 olan sayı rasyoneldir. *En küçük irrasyonel sayı /2'dir. *İrrasyonel bir sayı ile rasyonel bir sayının çarpımı daima reel bir sayıya eşittir. *İrrasyonel iki sayının toplamı her zaman irrasyonel bir sayıya eşittir.
Doğrulanmış Cevap. ifadesi rasyonel değildir. Payda kısmında 0 bulunan hiçbir kesir rasyonel değildir. Paydasında 0 bulunan bütün kesirler tanımsızdır.
Bir tam sayının 0'a bölümü tanımsız olduğundan 0 4 ifadesi rasyonel sayı değildir.
Bir sayı 0 a bölünürse sayı tanımsız olur.
"1 bölü 0?"ın işleminin sonucunu ne kadar bulmak istesek de, bu işlemin sonucunu bulmak ne yazık ki imkansızdır. Neden diyecek olursanız, kısaca, sonuç olarak ne bulursak bulalım, o sonucu sıfırla çarptığımızda 1 elde edeceğimizi otomatik olarak kabul etmemiz gerekir.
Hayır rasyonel sayı değildir. Bir kesrin paydası 0 olursa o kesir tanımsız olur.
0 bölü 0 0'e eşittir diye düşünebiliriz, ne de olsa sıfırı hangi sayıya bölersek bölelim sonuç sıfırdır.
Paydası 0 olmamak şartı ile iki tam sayısının birbirine oranı şeklinde yazılmayan sayılara irrasyonel sayılar denilir. Rasyonel sayılar ise payda sıfır olmamak şartı ile iki tam sayının birbirine oranı ile ifade edilen sayılar olmaktadır.
Gerçek sayılar arasında rasyonel olmayan bütün sayılara irrasyonel sayılar denilmektedir. Diğer bir ifadeyle gündelik hayatta kullanımı söz konusu olan normal rakamların haricinde kalan sayılar irrasyonel olarak bilinmektedir.
Her bir gerçek sayının gerçel sayı ekseninde bir noktaya karşılık geldiği düşünüldüğünde ondalık gösterimden yola çıkarak, “Ondalık kısmı devretmeyen gerçek sayılara irrasyonel sayılar denir” şeklinde de irrasyonel sayılar ifade edilebilir (Zazkis, 2005).
Cevap: Evet. Adım adım açıklama: 1/4 sayısı rasyonel bir sayıdır. Rasyonel sayılar ise gerçek(gerçel)(reel) sayılardır.
Merhaba. -Evet rasyonel sayıdır.
Kök 0 irrasyonel değildir. - Rasyoneldir. Çünkü Kök içinde olan sıfırın karesi alındığında dışarı 0 olarak çıkar.
Çünkü kök 2 sayısının karesi yoktur. Kök 2 İrrasyonel Midir ve Yaklaşık Değeri Nedir? Kök 2 irrasyonel bir saydır. Çünkü kök 2 kökten dışarı çıkamaz.
Bu da en başta a ve b için yaptığımız tanım olan “a ve b ortak çarpanları olmayan iki tam sayıdır” ifadesi ile çelişir. Sonuç olarak 2 'nin rasyonel sayı olması çelişkili olacağı için 2 irrasyonel bir sayıdır.
Bir sayının irrasyonel olabilmesi için iki tam sayının birbirine oranı biçiminde yazılamaması gerekir. Bu sebepten dolay devirli sayılar irrasyonel olarak kabul edilemez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri