Lifli ekmekler arasında olmayan beyaz ekmek ise sadece enerji sağlar. 1 dilim (25 gram) beyaz ekmek 68kcal'dir. Çavdar (25 gram) 60kcal, kepek ekmeği (25 gram) ise 53 kcal'dir. Ancak üretim şekli ve markasına göre kalori değerleri değişebilir.
1 ince dilim (25 gr) beyaz ekmek 64 kcal. 1 orta dilim (30 gr) beyaz ekmek 77 kcal. 1 kalın dilim (35 gr) beyaz ekmek 90 kcal. 100 gram beyaz ekmek 256 kcal.
NORMAL EKMEK (250 gr)
1 dilim beyaz ekmek = 25 gr (tartı ağırlığı) = 15 gr karbonhidrat içerir. 1 dilim kepekli ekmek = 25 gr (tartı ağırlığı) = 15 gr karbonhidrat içerir. 1 dilim çavdar ekmeği = 25 gr (tartı ağırlığı) = 15 gr karbonhidrat içerir.
1 adet beyaz ekmekte 760 kcal kalori oranı bulunur. Bu sebeple kilo vermek istiyorsanız, diyet listenizde beyaz ekmek bulundurmamaya özen göstermelisiniz. Eğer tüketecekseniz de günde 1 dilim tüketmeniz önerilir. Aksi takdirde, yine kilo almanıza neden olacaktır.
İlgili 40 soru bulundu
Kişinin günlük ihtiyacına ve özelliklerine göre değişmekle birlikte günde 3-5 dilim ekmek tüketilebilir, önemli olan miktar ve hangi ekmeği yediğinizdir. Karbonhidrat kaynağı olarak tam tane tahıl seçin yani bulgur, karabuğday, tam çavdar tanesi gibi tabi ekmek seçimlerinizde bu yönde olsun.
Aksine ekmek yemeden kilo verdiğinizde beraberinde bireylerde kalp damar hastalıkları, böbrek hastalıkları, yeme ve davranış bozuklukları, karaciğer hastalıkları ve daha birçok sağlık problemleri gözlenmektedir. Sağlıklı, kalıcı ve kaliteli bir kilo kaybı için ekmeksiz diyet olmaz!
İçine herhangi bir şey ilave edilmemiş bir bardak çay ortalama 2 kalori değerine sahiptir. Bu kalorinin kaynağı da, çay yaprağında bulunan karbonhidratlardır.
Pişirilme şekline göre patates kalori değerlerinin değiştiğini belirterek çiğ patates kalori değerleri detaylarıyla şu şekildedir: 1 adet küçük boy (170 gr) patates 131 kcal. 1 adet orta boy (213 gr) patates 164 kcal. 1 porsiyon (200 gr) patates 164 kcal.
Tam buğday ekmeğinin B vitamini, diyet lifleri ve pek çok vitaminler açısından zengin oluşu diyet besini olmasını sağlıyor. Kahvaltı ve ana öğünler için ekmek tüketmek isteyenler tam buğday ekmeğini tercih edebilir. Sandviç ve hamburger ekmeklerinde de tam buğday ekmeği tercih edilirse; alınacak kalori bir nebze düşer.
Kalori: Bir dilim beyaz ekmek genellikle ortalama olarak 70 ila 80 kalori arasında, tam buğday ekmeği ise ortalama olarak 80 ila 100 kalori arasında değişebilir. Karbonhidratlar: Ekmek, genellikle karbonhidrat bakımından zengindir. Bir dilim beyaz veya tam buğday ekmeği yaklaşık 15 ila 20 gram karbonhidrat içerebilir.
Ortalama kalınlıktaki ve 30 gram ağırlığındaki 1 dilim peynir (kibrit kutusu büyüklüğünde) 93 kcal değerindedir. Az yağlı beyaz peynir kalori değerleri ise şu şekildedir: 1 yarım dilim (12.5 gr) az yağlı beyaz peynir 23 kcal. 1 ince dilim (15 gr) az yağlı beyaz peynir 28 kcal.
Kalori yönünden oldukça zayıf olan yoğurdun 100 gr.'ında bulunan kalori değeri 112 kcal, 180 gr. ' lık orta büyüklükteki 1 kase yoğurtta bulunan kalori değeri ise, 112 kcal' dir. Çok iyi bir kalsiyum deposu olan yoğurt, az yağlı olarak tüketildiğinde ise mükemmel bir protein kaynağı olmaktadır. 1 kase (180 gr.)
Diyette haftada birkaç gün bir dilim beyaz ekmek tüketmenin sakıncası yoktur. Burada dikkat edilmesi gereken önemli nokta, ekmeğin tüketildiği saate de dikkat edilmesi gerektiğidir. Beyaz ekmeğin kahvaltılarda tüketilmesi önerilir. Gece saatlerinde ve uyumadan önce tüketilmesi önerilmez.
Zeytin Kalori Değeri: Bu besinin 100 gramında 207 kcal kalori, ayrıca besinin 1 Porsiyon (5 Adet) yani 20 gramlık miktarında Zeytin 42 kalori bulunmaktadır.
1 kilogram vücut ağırlığını kaybetmek ortalama olarak 7.700 kalori açığı gerektirir. Pratik olarak, günlük 500-1000 kalori eksikliği, haftada yaklaşık 0.5-1 kg kayıp sağlar. Ancak, bu değerler genel rehber niteliğindedir ve bireysel faktörlere bağlı olarak değişebilmektedir.
Sade 1 porsiyon makarna kaç kalori diye düşünenler makarnanın porsiyonunu dikkate almalıdır. 190 gramlık bir tabak sade makarnada 229 kalori vardır. 4 kaşık makarna kaç kalori diye merak edenlere 120 kalori içerdiğini söyleyebiliriz. Zira 25 gramlık bir kaşık sade makarna, yaklaşık 30 kaloridir.
Ortalama boyutlarda ise, 1 yumurtanın yaklaşık 50-55 gram civarıdır. Ortalama olarak 60 gram ağırlığında olan bir yumurta yaklaşık 6 gram protein içeriyor.
1 çorba kaşığı bulgur pilavı 11 kalori. Dolu dolu bir çorba kaşığı bulgur pilavı 23 kalori. Tepeleme çorba kaşığı bulgur pilavı 34 kalori. Büyük porsiyon yaklaşık 250 gramlık bulgur pilavı ise 286 kalori olacaktır.
Öyleyse Türk kahvesi kalori değerlerine bir bakalım: 1 fincan sade Türk kahvesi: 7 kcal. 1 fincan şekerli Türk kahvesi: 42 kcal.
1 çay bardağı (70 gr) şekersiz çay 0 kcal, kalori içermez.
Bir dilim baklavanın 40 gram olduğundan yola çıkarsak, bir dilim baklava ortalama 173,6 kaloridir. Böylece sıkça merak edilen iki dilim baklava kaç kalori sorusunun cevabını da vermiş olalım; ortalama 347,2 kaloridir.
Yani diyet yapan bir kişi ne kadar dikkat etse de önüne kek geldiği zaman dayanamayıp yiyebilir. Kekin içerisindeki ürünlerde şeker ve yağ olmak üzere kilo aldıran ürünler bulunmaktadır. Çeşit çeşit malzemelerden kek yapmak mümkündür. Durum böyle olunca bir dilim kek bile kalori almaya yol açmaktadır.
Şekersiz olarak 21 gün diyeti yapmanın faydaları saymakla bitmez. Ayrıca bu dönem içinde vücut kendini daha iyi olarak şekillendirecektir. Sağlıksız şekerlerin kullanılmamasını amaçlayan bu diyet sayesinde 3 haftada kilo vermek mümkün.
Düşük glisemik indeksli, yüksek lifli ve tam tahıllı makarnalar, diyet yaparken iyi alternatifler sunar. Diyette makarna tüketimi, dengeli ve sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak görülebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri