4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.
Bu durum aynı zamanda, not ortalaması 2.00'ın altında olup; FF, FD, K gibi başarısız nota sahip olmayan öğrencilerin tek ders sınavına girerek ortalamasını 2.00'ın üzerine çıkarmasına ve bu sayede öğrencilerin mezun olmasına olanak tanımaktadır.
2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
Bundan dolayı öğrenci tek ders sınavına girmek durumunda kalmaktadır. Öğrencinin girmiş olduğu tek ders sınavında başarılı olması durumunda kalan f notlu dersi geçerek mezun olabilmesi mümkün olmaktadır.
ff olan dersi hesaplamada yok varsaydığımda ise ortalama 2,2 oluyor. ff olan ders hesaplamada kullanılırmı? Arkadaslar benim 8 dersim var 1 tanesi ff geldi, eğer ff olan derside hesaplamaya aldığımda ortalama 1,98 oluyor .
İlgili 18 soru bulundu
Eğer öğrencinin not ortalaması 2'nin üzerindeyse ama yalnızca bir dersi başarısız kalmışsa bu öğrenciye mezuniyet şansı verebilen sınava tek ders sınavı denmektedir. Öğrenci bu sınava girerek mezun olma şansı yakalayabilir. Bu dersten başarılı olan öğrenciler mezun olabilir.
Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
Cevap: Dört yarıyıl sonunda 120 AKTS kredilik dersleri almış, tek dersten FF notu ile başarısız olmuş öğrenciler için Akademik takvimde yapılan sınavdır. Devamsızlıktan kalınmış veya hiç alınmamış ders için tek ders sınavına girilemez.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Öğrenciler daha önce aldığı ve FF olan derslerini seçmek zorundadırlar. İsterlerse DD ve DC olan derslerini yükseltmek için tekrar alabilirler fakat bu dersleri seçme zorunluluğu yoktur.
Tümüyle uygulamalı dersler ve dönem sonu sınavı uygulamalı olarak yapılan dersler için tek ders sınavı yapılmaz. 5) Tek ders sınavında ders geçme notu 50'dir. 6) Tek ders sınavı sonunda alınan başarı notu aşağıdaki harf notu aralıkları kullanılarak harf notuna çevrilir.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
2) Tek ders sınavına, öğrencinin kayıtlı olduğu programda bir kere girme hakkı vardır. Bu sınavda başarısız olan öğrenci, başarısız olduğu derse, devam eden dersin ilk açıldığı dönemde, tekrar kayıt olarak dersi alır.
Öğrencilerin sınavdan elde ettikleri puanların ortalamasına göre harf notu belirleniyor. FF harf notu başarısız iken CD, DC, DD harf notu ise koşullu ders geçme anlamı taşıyor.
Kaldığınız veya geçtiğiniz bir dersi tekrar aldığınızda en son aldığınız not ortalamaya etki eder. Daha önce alınan notların etkisi olmaz.
Öncelikle: -Varsa alt sınıftan /sınıflardan başarısız oldukları (notu FF, FD veya NA olan dersleri)dersler ile - W notu olan dersler ve -Varsa alt sınıflardan henüz almadıkları dersleri alabilirler. -Ayrıca, devam edecekleri dönemin derslerinden alabilirler.
İşte sınıftan geçme şartları! LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor.
İlkokulda veya lisede herhangi bir dersten kalınca takdir veya teşekkür belgesi alınamıyor. Yani 1 dersten kalıp diğerlerini geçen bir öğrenci maalesef belge alamıyor. Diyelim ki karnede 1 tane 1 olsun ve diğerleri 5 olsun. Bu durumda o öğrenci takdir veya teşekkür belgesi alamaz.
Devamsızlıktan dolayı başarısız olunan ders için Tek Ders sınav hakkı tanınmaz. Dersi ilk defa alıp “DZ” notu ile kalan öğrenci Tek Ders Sınavına giremez. (Fakat öğrenci dersi daha önceki dönemlerde almış ve “FF” veya “GR” notu ile başarısız olmuşsa Tek Ders Sınavına girebilir.)
DC: 50 - 59 / Koşullu Başarılı - Başarısız. DD: 40 - 49 / Başarısız. FD: 30 - 39 / Başarısız. FF: 0 - 29 / Başarısız.
30 AKTS kredisi, öğrencilerin dönem içerisinde gerçekleştirdikleri tüm aktiviteleri(ders saatleri, ödev, proje, ara sınav, final vb.) içine alan 750-900 saat arasında bir iş yükü ile ilişkilendirilir. Genel Akademik Not Ortalamasının(GANO) hesaplanması, öğrencilerin başarı katsayısı ve AKTS kredilerine göre yapılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri