Böylece her bir insana karşılık 2,5 milyon karınca bulunduğu tespit edildi. Karıncaların toplam ağırlığının 12 megatona ulaştığı düşünülüyor. Bu, karıncaların bütün kuş ve memelilerin toplamından daha ağır olduğu anlamına geliyor.
KİŞİ BAŞINA 2,5 MİLYON KARINCA DÜŞÜYOR
PNAS adlı bilimsel dergide yayımlanan çalışmada araştırmacılar, dünyada 20 katrilyon karınca olduğunu tahmin etti. Bu durum, dünya nüfusunun 7,8 milyar olduğu düşünüldüğünde kişi başına 2,5 milyon karınca düştüğü anlamına geliyor.
Bir karıncanın ortalama ömrü 45 ila 60 gündür. Kraliçe karıncaların ortalama yaşam süresi işçi karıncaların 100 katıdır. Bir kraliçe karınca 30 yıl yaşayabilir. Karıncalar 100 milyon yıldan uzun süredir dünya üzerinde yaşamaktadır ve gezegenin her yerine yayılmış durumdadırlar.
Wilson ve Hoelldobler'in hesaplaması ortalama bir insanın ağırlığını, ortalama karınca ağırlığının bir milyon katı olarak kabul ediyor. Ortalama insan ağırlığı 62 kilo. Dolayısıyla bu hesaplamayla ortalama karınca ağırlığı 60 mg'yi buluyor.
Yeni yapılan bir araştırmanın bu soruya yaklaşık bir cevabı var. Araştırmacılar, gezegenimizin yaklaşık 20 katrilyon karınca barındırdığını tahmin ediyor. Sayısal biçimde ifade etmek gerekirse: 20.000.000.000.000.000 (20 ve 15 sıfır).
İlgili 16 soru bulundu
“Karıncalar neyi sevmez?” sorusunun cevaplarından biri işte bu: limon! Yemeklerinizde ya da salatalarınızda limon kullandıktan sonra limon kabuklarını atmayın ve rendeleyin. Rendelediğiniz limon kabuklarını, karıncaların çıktığı noktanın önüne ve karıncaların çokça geçtiği yerlere koyun.
Bir karıncayiyen bir yuvada beslenmek için yaklaşık bir dakikalık bir zaman geçirir ve günde 200 kadar yuva ziyaret ederek yaklaşık 30.000 birey ile beslenir. Karıncayiyen bir yuvadan, asker karınca ya da termitlerin kimyasal saldırıları ya da ısırmaları nedeniyle uzaklaşmak zorunda kalabilir.
🐜Bir karınca kendi ağırlığının 50 katını kolaylıkla. kaldırabilir. Yani bir insan boyutunda olsaydı 4 tonu. rahatlıkla kaldırabilirdi.
yetiştirilir ve kolonideki yumurtalara bakmakla görevli olurlar. karıncalar için yemek depolarlar. Bu nedenle, bu ikinci mideye "sosyal mide" de denir.
Karıncaların Yaşamı Ve Beslenmesi
Karıncalar yaz aylarında ve sıcak mevsimlerde oldukça fazla çalışırlar.Günün 16 saatine yakın bir zamanını çalışarak geçiren karıncalar geceleri 5 – 8 saat boyunca dinlenir.Çok küçük yapılı olan bu böceklerin dünyada 10 000'lerce türü bulunur.
Hindistan zıplayan karınca kolonisinde kraliçe öldüğünde, o güne kadar işçi olarak yaşamış dişi karıncaların önünde bir kraliçe olma fırsat doğuyor. Kraliçe öldükten kısa bir süre sonra kolonideki dişilerin yaklaşık yüzde 70'i, bir başka deyişle yüzlerce karınca, 40 güne kadar uzayabilen bir dövüş turnuvasına başlıyor.
Beyinlerinin sade yapısı nedeniyle karıncaların bizler gibi karmaşık duyguları da yok. Sevgi, öfke, empati gibi şeyler hissetmiyorlar.
Meksika'nın Oaxaca bölgesinde yaşayanlar her bahar kanatlı karıncaların gelişini dört gözle bekliyor. Eskiden yoksulların yemeği olarak görülen karıncalar artık lüks restoranlarda da kullanılıyor. "Sanki gökten karınca yağıyor. Yere dökülüyorlar; süpürüp topladıktan sonra kavuruyoruz."
Karıncaların burunları olmadığı için, yiyecek bulmalarına veya potansiyel eşlerini koklamalarına yardımcı olmak için antenlerindeki koku alma reseptörlerini kullanırlar.
Karıncalara zarar vermeden onları evinizden uzak tutmanız mümkün. Bir sprey şişesinin içine su, sirke ve limon suyu ekleyip güzelce çalkalayarak bir karışım elde edin. Bu karışımı kapı eşikleri, mutfak zemini gibi karıncaların en sık gelebileceği yerlere düzenli aralıklarla sıkın ve bu bölümleri silmeyin.
Hayır bir karınca ne kadar yüksekten düşerse düşsün zarar görmez. Karıncaların kütleleri çok küçük olduğu için terminal hızları oldukça azdır.
Dünya'nın en temiz hayvanlarından biri de karıncalardır. Karıncalar sürü halinde yaşarlar. Oldukça fazla türü bulunmaktadır. Formicidae familyasına mensup olan Karıncaların sayısı dünyada da oldukça fazladır.
Kulakları olmayan karıncaların işitme duyusu tamamen titreşimlere bağlı ve bu yüzden aralarındaki iletişim de ses ile gerçekleşmiyor. Bir karınca, koloninin diğer üyelerinin onu takip edebilmesi için ardında koku bırakıyor.
Bu noktada şuna da değinilebilir: Karıncalar çalışkan canlılar olarak bilinir çünkü sürekli yuvalarına dane çekmekle meşguldürler.
Karıncalar doğada yaprak biti olmuş bitkilerle beslenmeyi severler. Bunun yanında insanların hazır olarak kullandığı özellikle yağ, tuz ve şeker çok sevdiği besinlerdir.
Bunun yerine, vücutlarının etrafında oksijen taşınmasına yardımcı olacak kendi solunum yolları vardır. Karıncalar, bedenlerinin kenarları çevresinde bulunan bir dizi delik olan parmaklar yoluyla oksijenle nefes alıyor.
Dev karıncalar, dünyanın en büyük karınca türü olarak geçiyor ve evlerde bulunan karıncalardan neredeyse 30 kat daha büyükler. 40 bin karıncanın bulunduğu büyük koloniler halinde yaşayan bu tür tarantula karıncalar olarak da biliniyor.
Türkiye'nin tek karıncayiyen ailesi Bursa'da yaşıyor.
acı, keskin bir tadı vardır. kesinlikle ekşi ve kekremsi bir tadı olduğunu bilmektir. yazın çardak altında otururken dikkatli olunmasında fayda var zira su bardağınızın kenarında size mama olmayı bekleyen bir karınca olabillr.
Eklemlerinin dayanıklılığını ölçmek içinse karıncaları hızla dönen bir disk üzerine yerleştirdiler. Sonuçta karıncaların dönme sırasında üzerlerine etki eden, kendi vücut ağırlıklarının 3500-5000 katı kadar kuvvete dayanabildikleri anlaşıldı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri