Kozası orta büyüklüktedir ve koza açımı kuvvetlidir. 1 kg'da yaklaşık 12.000 adet tohum bulunur.
Agro Tohum Ata Tohumu Aranan Reyha Yerli Hıyar Tohumu 1 gr Yaklaşık 30 Adet.
Pamuk Kaç Ayda Yetişir? Ortalama 110 gün ile 150 gün içerisinde yetişen pamuk, mibzer yardımı ile sıra arası 60-80 cm sıra üzeri 4-7 cm mesafeye ekilir. Ortalama 3 ila 6 kg çeşide ve tarla koşullarına göre tohum kullanılır. Dekar başına 5-6 kg pamuk tohumu yeterlidir.
Bir pamuk bitkisi üzerinde yaklaşık110-130 adet çiçek bulunur. Bunların ortalama %28.7 koza bağlar. 100 çiçekli bir bitkide çiçeklerin 20 adedi koza bağlamış olsa, bu kozaların her biri ortalama 5.5 gr kütlü pamuk verse, bir bitkiden alınacak kütlü pamuk miktarı: 20 x 5.5 gr = 100 gr dır.
3.1.
Normal koşullarda dekara 6-7 kg havlı veya 3-3.5 kg delinte edilmiş tohum kullanılmalıdır. Bir lokasyon için gerekli tohumluk miktarı; havlı tohumluklar için 3 kg, delinte edilmiş tohumluklar için 1.5 kg'dır.
İlgili 34 soru bulundu
Toprak analizine göre pamuk bitkisinin en çok ihtiyaç duyduğu Azot (N), Potasyum (K), ve Fosfor (P) mineraller verilerek bitkinin beslenmesi sağlanır. Pamukta gübreleme programı ile ekim yapılırken 1 hektara 200 kg NPK ekim makinası ile eklenerek, çiçeklenme sırasında yine 1 hektara 200 kg NPK eklenir.
Bölgemizde yetiştirilen çeşitlerin orta bünyeli topraklarda ve normal iklim koşullarında 15-20 gün aralıklarla 4-5 kez sulanması uygundur.Bölgemizde en iyi sulama yöntemi yüzey sulama (karık usulü ) yöntemidir.
Pamukta, tohumların hat üzerine tek sıra yerine yan yana iki sıra olarak ekilmesiyle birim alandan daha yüksek verim alınıyor. Pamukta, tohumların hat üzerine tek sıra yerine yan yana iki sıra olarak ve yeterli kök alanı sağlamak amacıyla birbirine çapraz ekilmesiyle birim alandan alınan verim yaklaşık yüzde 25 artıyor ...
Dönümde 500 kilogram civarında üretim
Çiftçilerimiz dönüm başına 500 kilogramın civarında üretim elde ediyorlar" dedi. Pamuk üreticisi Cuma Toraman ise yaklaşık 120 dönüm alanda pamuk hasadı yaptığını ve verimden memnun olduğunu ifade ederek, yaklaşık 60 ton pamuk hasat etmeyi hedeflediğini kaydetti.
Yaz aylarının sıcak olduğu ve kurak olduğu yerlerde en iyi şekilde yetişir. Aynı zamanda bolca suya ihtiyaç duyduğu için su sıkıntısının olmadığı yerde de en iyi şekilde yetişmektedir. Aynı zamanda pamuk için hasat zamanında kuraklık ve sıcaklık olması gerekir.
Daha yüksek verim ve kalite imkanı sunan ''Sezener 76'' ve ''Naz 07'' isimli yerli pamuk tohumları 2 günde tükendi. 1934 yılında kurulan Enstitüde 1959'dan bu yana tohum ıslah çalışmaları yürütülüyor. Merkezde bugüne kadar 37 pamuk çeşidi çiftçilerin kullanımına sunuldu.
Bir balya yaklaşık olarak 500 pound gelir. 500 pound luk balya da (500x0,453597) 226,8 kg'a denk gelir. kalmıştır. ya da balyalama esnasında pamuğun derecesi ve diğer kalite özellikleri balya üzerinde belirtilmektedir. Bu rapora göre pamuk üretiminde önemli ülkelerin balya boyutları ve biçimi Tablo 3' te verilmiştir.
tohum ağırlığı saflık ve çimlenme yüzdesi ile birlikte verilen dikim programı doğrultusunda tohum talebini hesaplamada önemlidir. tohumlar için 100 gr daki tohum sayısı) veya 1000 tohumun gr olarak ağırlığı. saf tohumun ağırlığı tohum testinin esasını vermektedir.
Fasülye Tohumu 1 Kg.(2500+ Adet) Erva 51 Sarı Özel Fasulye Tohumu. Satıcı: Zencefil Organik 9,8. Satıcı: Zencefil Organik 9,8 Satıcı puanı, satıcının sipariş sürecindeki hizmet kalitesi ve müşteri beyanları dikkate alınarak hesaplanır.
Çiçek tohumlarında domates tohumlarını kısmen baz alabilirsiniz. 10 gram bamya tohumu 100-140 tane arasında bamya tohum içerir. 10 gram barbunya tohumu 10-15 tane barbunya tohumu içerir. 10 gram biber tohumu 1000-1500 adet arasında biber tohumu içerir.
Pamukta son sulama, Ağustos ayının son veya Eylül ayının ilk haftasında yapılır. Kozaların olgunlaşma dönemindeki sulama oldukça önemlidir. Bitki kozaları %5-10 oranında açtığında pamukta son sulama işleminin yapılması gerekir. Son sulamanın miktarı ve süresi, mahsul kalitesini doğrudan etkiler.
Birinci çapalama: Pamuk fidelerinin 2-3 yapraklı olduğu dönemde yapılır. İlk çapalama genellikle elle yapılır. Bazı durumlarda birinci çapalama ile birlikte seyreltme de yapılır. İkinci çapalama: Birinci çapalamadan 2-3 hafta sonra ve daha derin olarak yapılır.
Pamuk Tohumu Nereden Alınır ve Nerede Bulunur? Pamuk tohumu özellikle pamuk tohumu satan firmalardan zirai ürünler satan yerlerden alınmaktadır. Pamuk üretiminde pamuk kalitesine ve çeşidine göre tohumlarda değişebilmektedir. Taze pamuk tohumu almak üretim verimi için öncelikli olan bir gerekçedir.
Pamuğun uzun süre, kötü şartlarda depolanması daha hızlı ve daha ağır renk kaybına neden olur. Hatta, serin ve kuru ideal bir depolama ortamında bile, pamuk bir yıldan fazla tutulursa renk bozulması başlayacaktır.
Yetersiz azot yetersiz pamuk demek
Bu yüzden de mutlaka diğer formların nitrata çevrilerek verilmesi gerekiyor. Azot, bitkide yeşil aksamı arttırırken dal ve kök gelişimine de fayda sağlıyor. Azot noksanlığında ise bitkide gelişim yavaşlıyor ve önce yaşlı, daha sonra da diğer yapraklar sararıyor.
Pamuk için en büyük tehlike yağmurlardır. Yağmurlar, verimin ve kalitenin düşmesine sebep olur. Türkiye'de MÖ 330 yılına dek geriye giden uzun bir tarihçesi olmasına karşın asıl gelişmesi 11. yüzyılda Selçuklu Türkleri ve 14. yüzyılda Osmanlı Türkleri zamanında olmuştur.
Sulama yöntemleri, yetiştirme bölgesinin iklim koşulları ve ekim dönemine göre pamuğun hasat zamanı farklı olabilir. Genel olarak yaz mevsimi sonunda başlayan hasat, ekim ayının sonuna kadar sürebilir. Elle yapılan hasat 2-3 kez toplanarak gerçekleştirilir.
Pamuk ekimi öncesi toprağın hazırlanması gerekli görülüyor. İlk önce toprak, 25-30 cm derinliğinde sürülerek alt üst ediliyor. Derin sürüm, yabani köklerin imhasını sağlıyor. Ayrıca toprak, organik madde oluşturabilmesi için havalanıyor ve karışıyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri