Bundan ötürü genellikle kaç metrekarelik alana uygulama yapılacak ise o kadarlık boya satın alınması için gerekli planlamanın yapılması gerekmektedir. Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir.
BOYANABİLEN ALAN: 2 katta yüzeye bağlı olarak 1 kg ile 3-5 m2 alan boyanabilir.
Yüzey durumuna göre 1 kg dış cephe boyası; Tek katta 7 ila 10 metrekare boya yapabilir. Koyu bir yüzey veya hiç boyanmamış olması boyalı alanı etkileyebilir. Bu gibi durumlarda astar uygulanmalıdır.
Tavan boyaları 3,5 kg, 10 kg, 17,5 kg. ve 20 kg lık ambalajlarda satılır. 3,5 kg tek tavan boyası bir oda için, 17,5 ve 20 kg lık tavan boyaları da 100 metrekare civarında evler için yeterli olur.1 kg tavan boyası, 5 kg tavan boyası standart şeklinde satışı yoktur.
Ancak satın almadan önce ne kadarlık bir boyaya ihtiyaç duyacağınızı tespit etmeniz gerekir. 1 kiloluk yağlı boyaların yaklaşık 10 metrekare alanı boyadığı bilinir.
İlgili 23 soru bulundu
Bu duruma örnek olarak 1 kg boya ile kaç m2 boyanır sorusunun cevabı iç cephede yaklaşık 7 ile 10 metrekare arasına denk gelmektedir. Dış cephede ise aynı oranda boya ile yaklaşık 4 ile 7 m2 duvar boyanabilmektedir.
-2,5 litrelik bir duvar boyası, duvarınızın temiz olması, is ve kirden ne kadar etkilendiği ile doğru orantılı zemin olarak 10-15 m² lik bir odayı boyar. -22,5 litre boya ile 130 metrekare zemin alanı olan bir ev boyanabilir.
En küçük hacimli boyalar, 2.5 litre boyalardır. Bu boyalara, yarım litre hatta yarım litreden de az su katabilirsiniz. Yarım litre suyu boyanın içine boşalttıktan sonra küçük rulo ya da bir çubuk benzeri nesneyle iyice karıştırın.
"Tavan boyası sulandırılır mı?” sorusu da sıklıkla merak edilir. Tavan boyasını kullanmadan önce su ile inceltmek gerekir. Tavan boyası inceltme işlemi için içine %15 oranında su katılır.
Boya sarfiyatı uygulama yapılacak yüzeyin cinsine, emiciliğine, yapısına ve uygulama alışkanlıklarına göre değişmek ile birlikte genel olarak şu hesabı değerlendirebilirsiniz: 1 Litre ile tek katta 13-22 m²/L alan boyanabilir. 2 kat boya yapılacağı durumda yaklaşık 3 m²/L alan boyanabilir.
10 kiloluk silikonlu boyaya (7.5 litre) ise yaklaşık 2 litre veya en fazla 2.5 litre su katabilirsiniz. Ancak suyu kattıktan sonra iyice karıştırmanız gerekebilir. Hatta yanınızda aynı ebatta bir kova daha varsa birbirine boşaltabilir ve böylece daha iyi karışmasını sağlayabilirsiniz.
Birim olarak 1 kg tavan boyası iki katta ortalama 5m² yüzey boyayabilir. 82 m² için yaklaşık 82/5: 16,4 kg tavan boyası yeterli olacaktır. Tavan boyaları 3 kg, 10kg ve 20kg'lık ambalajlarda üretildiği için, bu ölçülerdeki bir tavan yüzeyine 20 kg boya ihtiyacımız vardır.
1 Litresi İle Uygulama Şekli Ve Zemine Bağlı Olarak 16 - 20 M² Alan Tek Boyanır. Ağzı Açılmamış Orjinal Ambalajında Oda Sıcaklığında 2 Yıldır.
Akçalı Permolit Süper Tavan Boyası Beyaz 1 kg Her yüzeye mükemmel yapışır, örtücülük gücü yüksektir, çatlama, kabarma ve dökülme yapmaz. Teneffüs etme özelliği ile tavanların nefes almasını sağlar.
Örneğin küçük bir banyonun tavanı boyanacak ise en küçük tavan boyası olarak da bilinen tavan boyası 500 gr yeterli olacaktır. Öte yandan tüm evin tavanı boyanacak ise evin büyüklüğüne bağlı olarak 10 kg tavan boyası veya tavan boyası 20 kg ambalaj seçenekleri tercih edilmelidir.
Tavan Boyası 10 Kg ( 6 Lt )
Boyaya su katılmazsa ne olur
İç cephe ve dış cephe boyamalarda, boyaya su katılmazsa boya katı olur uygulanan yüzeyde kalın bir tabaka oluşturur. Gereğinden fazla boya kullanımına sebep olur aynı zamanda rulo ile işlem yapmada büyük zorluklar yaşatır.
Tavan Boyasına Ne Kadar Su Katılır? Tavan boyasına eklenecek su, kullanılacak boyaya oranla belirlenir. Yüzde 10 ya da 15 civarı bir inceltme yeterli olur. İlk olarak ihtiyaç duyduğunuz kadar boyayı başka bir kovaya alarak boya kutusunun üzerindeki talimatlara göre su ekleyebilirsiniz.
Eğer işlemler nispeten sıcak bir havada yapılmış ise tek katın kuruma süresi yaklaşık olarak 2,5 ile 3 saat aralığında olmaktadır. Aynı şekilde ilki kuruduktan sonra ikinci kat çıkılmış ise bir sonrakine geçmeden önce de en az ortalama 2,5 ile 3 saat arası bekleme süresi ilave edilmelidir.
Badana yaparken sırasıyla tavan, duvarlar, kapılar ve pencereler boyanır. Eğer kalorifer peteklerinizin de boyanması gerekiyorsa en son onlara işlem uygulanır. Tavanda kenarlara fırça çektikten sonra, rulo fırça ile orta kısmını kolayca boyayabilirsin. Duvarlara geçmeden, tavanın kurumasını beklemek zorundasınız.
Temiz, tozsuz, kuru, düzeltme işlemi yapılmış hazır yüzeye 9 veya 5 kısım boya 1 kısım su ile inceltilerek (~%10-15) fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanmalı.
Yüzeydeki toz, yağ, is ve kirlenmeler iyice temizlenmeli, gerekirse su ile yıkanarak silinmelidir. Hacimce %30 su ile inceltilerek fırça veya rulo ile 2 kat olarak uygulanmalı ve katlar arasında ortam ısı ve rutubetine bağlı olarak 1-2 saat beklenmelidir.
6 adet kapıya kaç kilo boya gider? 1,5-2 kg boya ile 6 adet kapıyı rahatlıkla boyayabilirsiniz. 1 litre boya ile kaç kapı boyanır? 1 litre boya ile 2 veya 3 kapı boyayabilirsiniz.
2+1 Ev Boyama Fiyat
Tavan boyanmadığı zaman 4000tl ye duvarların 2 kat boyası yapılmaktadır.
Odanın çevresi ile odanın tavan yüksekliği (H) çarpılarak brüt duvar alanı bulunur. Kapı en (Ke) ve boy (Kb) çarpımlarından kapı alanı, pencere en (Pe) ve boy (Pb) çarpımlarından da pencere alanı bulunarak toplanır. Bu bulunan değer, brüt duvar alanından çıkarılarak boyanacak toplam duvar alanı bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri