Divortex Bitkisel Gliserin VG C3H8O3 (% 99.7 Saflık)1 Lt(1,26 kg)
Saf Gliserin, renksiz, kokusuz ve tatlı kıvamlı bir sıvı olarak görünür. Kaynama noktası: 290°C, erime noktası: 17.9°C, bağıl yoğunluk: 1.2613.
Gliserin, diğer adı gliserol olan, sıvı hâlde bulunan polar organik bir trihidroksi alkoldür. Hafifçe tatlı, zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve etanol ile karışır; asetonda çözünür.
Katılaştırılması zordur. Suda her oranda erir. Gliserinli su çabuk donar, bu sebeple buz fabrikalarında kullanılır. Gliserinle pek ince bir tabaka halinde ıslatılmış bir cisim uzun süre ıslak kalır.
Gliserin, örneğin su ve yağ emülsiyonlarının stabilize edilmesini mümkün kılar. Her oranda su ve alkol ile karışabilir, sıcak ve soğuk olarak karışır.
İlgili 19 soru bulundu
Şişeyi 1-2 dakika elinizde tutarak hafifçe ısıtın. Enfekte kulak yukarı bakacak şekilde yan yatın. Damlalığın ucunu kulağınıza, parmak uçlarına veya başka bir yüzeye değdirmemeye çalışın. Gliserin kulak damlası doktora danışmadan kullanılmamalıdır.
Kapağı açılan gliserin eğer uzun süre hava ile temas ederse veya yüksek sıcakta kalırsa bozulma ihtimali olacaktır. Bu nedenle serin yerde saklamanız tavsiye edilir. Kapağı açıldıktan sonra uzun bir süre kullanmadıysanız gliserinin yapısı bozulabilir.
Şeker alkolü toksik özellikler barındırmadığından sarhoş edici etkiye sahip değildir. Saflık derecesi oldukça yüksektir. Bünyemizde 5 farklı Gliserin markası ve ürünleri bulunmaktadır. Bunlar; Merck Gliserin, Wilmar Gliserin, Sigma Aldirich Gliserin, Evyap Gliserin ve Chemnovatic gliserindir.
Gliserin doğal veya sentetik olabilir. Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizi sonucu üretilir. Hidroliz, bir maddenin suyla reaksiyona girmesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
Gliserin, karbon ve hidrojenden meydana gelen, şeker alkolü veya poliol olarak da bilinen kokusuz ve tatlı bir karbonhidrat türüdür.
Zehirli olmayan sıvılar arasında yer alan gliserinin genel olarak ciddi bir zararı ya da yan etkisi yoktur.
Yanıcıdır ancak tutuşması biraz çaba gerektirebilir. Gliserin (Glycerine) Ayrışması Saf gycerin, sıradan koşullar altında atmosfer tarafından oksidasyona eğilimli değildir, ancak ısıtıldığında toksik akrolein oluşumu ile ayrışır.
GLİSERİN 35 gr, Kulağa damlatılarak kulak kirlerinin yumuşatılmasında, kadınlarda doğum sonrası oluşan çatlak tedavilerinde ve çeşitli nedenlerden dolayı vücutta oluşan deri çatlamaları tedavilerinde kullanılır. Ayrıca GLİSERİN 35 gr saçınızdaki nem oranının dengelenmesine de yardımcı olmaktadır.
Berrak, renksiz, şurup kıvamında higroskopik likit maddedir. Yumşatıcı özelliğinde dolayı . kulak yıkamalarından önce kulak krini ve cildi yumuşatmada kullanılabilir. 25 Gramlık damlalıklı şişede ve kullanımı kolaydır. Damlalıklı Gliserin kulak temizlemede: kulak içerisindeki kiri yumşatır.
Su daha akışkandır. Çünkü suyun vizkozitesi daha düşüktür.
El-Razi'nin simya konusundaki çalışmaları, yüzyılımızın ilk yarısında ortaya Bunların yanısıra kostik sodayı (NaOH) ve gliserini de bulmuştur.
Cilt bakım ürünlerinde, losyonlarda, kremlerde ve diğer kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir. Farmasötik: Gliserin, farmasötik ürünlerin bir bileşeni olarak kullanılır. Özellikle oral ilaçlarda ve ağız bakım ürünlerinde yaygın olarak bulunur.
Gliserin, daha resmen gliserol olarak bilinen bir organik bileşiktir. Ortak kaynakları hayvansal yağ ve bitkisel yağtır. Gliserin oda sıcaklığında berrak, kokusuz bir sıvıdır ve tatlı bir tada sahiptir. Sabunlarda yaygın olarak kullanılır ve birçok farmasötik alanında ortak bir içeriktir.
Bitkisel Gliserin VG E422 1 kg Fiyatı 108,70 TL.
Cilt kuruluğunu giderir, uzun süreli kullanımda derideki çatlak ve kırışıklıkların giderilmesini sağlar. İçeriğindeki mineraller sayesinde cilde parlak bir görünüm sağlar, cilt gözeneklerini tıkamaz.
Gliserin (Bir fincan suya 2 çay kaşığı kadar) Gliserin yerine bebe yağı da kullanılabilir.
Buna göre, gliserin, domuz eti veya yağı gibi haram bir şeyden yapılmadığı sürece helaldir.
Bilinçli kullanılması durumunda doğal ve katkısız olan gliserinin herhangi bir zararı yoktur. Yüze, saça ve vücuda olan faydalarıyla bilinen gliserinin yan etkisi de bulunmamaktadır. Sık kullanılması halinde cildi tıkayabilir ancak düzenli ve sık kullanılmadığı durumlarda faydalı bir üründür.
Gliserin hafif tatlı bir tada sahip olan, kokusuz ve renksiz bir sıvı çeşididir. Yapısında oksijen, hidrojen ve karbon atomları bulunan organik bir bileşimdir. Gliserinin diğer adı gliserol dur. Bu sıvı madde, bitki ve hayvan yağlarından elde edilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri