Kabuklu fıstıklar kavrulmuş olursa daha kolay soyulurlar, içlerindeki fıstıklar yarı çiğ yarı kavrulmuş olur. Dilediğiniz her tarifte bu fıstıkların içlerini kullanabilirsiniz.
Bir zamanlayıcı ayarlayın ve rahatlayın – yemek pişirirken yer fıstığını çevirmeye gerek yoktur. Ne tür bir fıstık kızarttığınıza bağlı olarak pişirme süreleri değişecektir. Kabuksuz yer fıstığı için 15-20 dakika pişirin. Kabuklu fıstık için 20-25 dakika pişirin.
Kuru yemişler kavrulduğunda daha lezzetli bir hale geliyor, tazeleniyor, şüphesiz. Kavurma sırasında ilave edilen tuz ve ısı ayrıca mikropların öldürülmesine de yardımcı oluyor.
Fırında Kabuklu Fıstık Tarifi Nasıl Yapılır? Kabuklu fıstıkları suda yıkayıp tepsiye katıyoruz, üstüne tuzu ekleyip, 200 derecelik fırında pişiriyoruz.
İlgili 29 soru bulundu
Kabuklu fıstık dışı neden tuzlanır? kilo ile açık kuruyemiş satılan yerlerde yer alan yer fıstığıdır. karayolları tuzlama ekipleri bile daha az tuz ile haşır neşir olmaktadırlar. çöpe atılacak olan dış kabuğunu 2 cm'lik tuz tabakası ile kaplamanın amacı, ürünün kilo basmasını sağlamak ve haksız kazanç elde etmektir.
Orta ateşteki ocağa yapışmaz bir tava koyun. Geniş ve kenarları yüksek bir tava kullanın, böylece fıstıklar tavadan düşmez. Tavaya herhangi bir pişirme spreyi veya tereyağı koymanıza gerek yoktur. Kuru tavda kavurmak daha iyi sonuç verecektir.
Çok tatlı fıstıklardır ve genellikle kabuklu olarak kavrulur ve satılır. Ayrıca haşlanmış yerfistiği olarak taze kullanım için mükemmeldir. Her dört temel fıstık türünde, tohum ve üretim amaçlı birkaç çeşit vardır.
Yer fıstığı daha çok çerez olarak tüketilmektedir. Bu amaçla yer fıstığı tohumları ya dış kabuk kırılmadan ya da kabuk kırılıp tohumlar ayrıldıktan sonra kavrulup çiğ fıstık tadı giderilmiş ve aynı zamanda dayanıklılığı arttırılmış olarak tüketime sunulur.
Yerfıstığı hasat edildiğinde meyveleri % 35-60 nem içerir. Bu nedenle yerfıstığının uzun süre bozulmadan (özellikle aflotoksine karşı) depolanması için, ürün depoya konmadan önce nem oranı kabuklu olarak % 9'un, iç olarak %7'nin altına düşmelidir. Kavrulmuş fıstıklarda rutubet miktarı % 1,5-2'yi geçmemelidir.
Taze yer fıstıklarının çamurlarını güzelce yıkayıp arındırıyoruz. Fıstıkların kabuklarının uçlarını çıtlatıp düdüklüye dolduruyoruz. Üzerine tuzumuzu ekleyip fıstıkların üzerini geçecek kadar su ekliyoruz. Havası çıktıktan sonra 20 dakika haşlıyoruz.
Bu nedenle küspesi, karma hayvan yemi üretiminde sıklıkla kullanılıyor. Dış kabuğunda bile yüzde 66 selüloz var. Bu nedenle hem hayvan yemi olarak, hem sunta yapımında hem de kanatlı hayvanlara altlık olarak değerlendirilebiliyor. Ayrıca kömür yapımında da yer fıstığı kabuğu kullanılıyor." dedi.
YER FISTIĞININ FAYDALARI
Kötü kolesterol seviyesini düşürür ve iyi kolesterol seviyesini yükseltir. Kolon ve mide kanserine karşı büyük bir savaş verir. Kan şekeri seviyesini dengelemeye yardım eder. E vitamini deposudur ve bundan dolayı da cilt sağlığına fazlasıyla yararlıdır.
Büyük bir tencereye su, tuz, baharat ve yer fıstığı koyun, kaynatın. Kısık ateşte kaynatın. Fıstıklar istenen yumuşaklık düzeyine ulaşana kadar kaynatın. Süzün ve yiyin.
Sarsakta mevcut olan elekte ürünün içindeki kırıklarve tozlar dışarı alınır. Soyulan fıstık zarı bir vakım sayesinde sarsağın sonçıkış ucundan emilerek siklona basılır. Siklona basılan kabuklar ürün kilidisayesinde dışarı atılır.
1. ürün yer fıstığı hasadının Ağustos ayının son haftasında başlayıp Eylül ayının son haftasına kadar devam ettiğini, 2.
Kabuklu yer fıstıkları genellikle kavrulmuş olarak tüketilse de çiğ halde de tüketiliyor. Tamamen doğal ve işlenmemiş haliyle bulunan çiğ kabuklu yer fıstığı çeşitleri çok özel bir lezzete sahiptir.
“Pantotenik” adında içerdiği asit sayesinde potasyum, manganez, kalsiyum, bakır, magnezyum, demir, selenyum, çinko ve bunun gibi bir çok mineral içeren yer fıstığının çiğ tüketilmesi mineralleri en iyi şekilde vücuda kazandırabilmeniz adına çok önemli bir faktördür.
Sağlıklı yağlar, protein ve lif içeren yer fıstığı, potasyum, fosfor, magnezyum ve B vitamini açısından da oldukça zengin. Kalorisi yüksek olmasına rağmen, karbonhidrat bakımından düşük olması fıstığın faydalarından.
İçeriğinde bulunan vitamin ve minarallerle bağışıklık sistemini güçlendiren aynı zamanda kolesterolu dengeleyen yer fıstığının şifa deposu kabuklarıdır. Bundan sonra bu şekilde tüketin uzmanlar uyarıyor.
İçerdiği E Vitamini sayesinde cilt sağlığına oldukça faydası dokunur. Omega 3 yağları sayesinde saç dökülmesi ve kırılmasına karşı koruma sağlar, ayrıca saçların parlak ve güçlü görülmesini sağlar. Potasyum, Magnezyum, Bakır, Kalsiyum, Demir, Selenyum, Çinko gibi vücut için faydalı vitamin ve mineralleri barındırır.
Tencereye biraz tuz ve limon suyu ekleyin ve ateşe koyun. Bir saat sonra ısıyı kapatın. Bu yöntemde antepfıstığı kabuğu pişirilir ve antep fıstığı biraz baskı ile kolayca çıkarılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri