Ayhan, Hazine ve Maliye Bakanlığı katkılarıyla eğitim verilen Şanlıurfalı 70 gençten 10'unun bugün itibarıyla işe başladığını, 40 kişinin ise bir ay sonra istihdam edileceğini duyurdu.
Türkiye'nin bilgi teknolojileri alanındaki ilk ve tek “eğitim-istihdam” platformu olarak hayata geçirilen 1 Milyon İstihdam Projesi, BTK Akademi online eğitim platformu entegrasyonu ile ücretsiz online eğitim imkanlarını kariyer sahibi olmak isteyen kullanıcılarına sunmaya devam etmektedir.
Söz konusu program 2023 Ekim ayında başlayacak ve staj süreçleriyle beraber 2024 yılı güz dönemine kadar devam edecektir. Eğitimler yüz yüze olacak şekilde İstanbul Ticaret Üniversitesinde gerçekleştirilecektir.
Projenin amacı, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2023 yılında 1 milyon gencimizi bilgi teknolojileri alanında istihdama hazır hale getirmek. Projeyle, katma değeri yüksek olan bilgi teknolojileri alanında istihdam ihtiyacının karşılanarak ülkemiz için ekonomik değer oluşturulması hedefleniyor.
1Milyonİstihdam uygulamasında yaş sınırlaması var mıdır? Uygulama içerisinde yaş sınırlamamız bulunmamaktadır.
İlgili 37 soru bulundu
Çok özel bir elektronik devrenin programlamasında uzmanlaşmış 50+ yazılımcılara ve pek çok bankanın uzman sisteminde 45–50 yaşında Cobol yazılımcılarına rahatlıkla rastlanabiliyor. Özetle, 35–40 yaşından sonra firmaların sizin maliyetinizi karşılayabilmek için gerçekten anlamlı bir teknik problemi olması gerekiyor.
Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir. Bu sürenin dönemsel olarak farklılık gösterebileceği unutulmamalıdır. SAP ABAP danışmanı olan bir yazılımcı ise günde ortalama 6-8 saat arasında çalışmaktadır.
T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı Bilgi Teknolojileri Genel Müdürlüğü tarafından proje çalışmalarına başlandı.
BTK Akademi 1 Milyon Yazılımcı Projesi nedir, başvuru nasıl yapılır? Avrupa'nın en genç nüfus ortalamalarından birine sahip Türkiye'deki nitelikli gençlerin geleceğine yön vermek amacıyla 1 Milyon Yazılımcı Projesi başlatıldı. Projede 13 kategoride, 46 bin 742 dakikadan oluşan 31 eğitim bulunuyor.
Nitelikli iş gücünü artırmak gayesiyle 2020 yılında başlattıkları 1 Milyon Yazılımcı İstihdamı Projesi'nin bu anlayışla ortaya çıktığını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ücretsiz sunulan ve herhangi bir şart aranmayan proje portalına kayıt yaptıran vatandaşların 33 iş kolundan birini seçerek, sistemdeki 1800 saati bulan ...
Katılımcılar 1 Milyon İstihdam uygulamasında özgeçmişlerini oluşturduktan sonra BTK Akademi uygulaması üzerinden ücretsiz olarak video eğitim hizmeti alabilmektedirler. Proje kapsamında Bilgi Teknolojileri alanında 33 pozisyon için Gelişim Programı oluşturulmuştur.
Kamuda ve özel sektörde Bilgi Teknolojileri alanında kariyer yapmak isteyen kişilerin özgeçmiş oluşturması için '1 Milyon İstihdam' projesi geliştirildi. Projenin hazırlanmasındaki amaç, bilgi teknolojileri personeli ihtiyacına karşılık vermektir.
İstihdam oranı, aktif olarak çalışmaya uygun olan nüfusun ne kadarının çalıştığını gösteren hesaplamadır. Toplumda istihdam edilen aktif çalışan nüfus; çalışma yaşına, ülke nüfusuna oranı dikkate alındıktan sonra ortaya çıkan sayıdır. Aktif çalışan nüfus ise; bir sözleşme doğrultusunda çalışan kişilerden oluşur.
Çeşitli kurumların tahminlerine göre Türkiye'de 2020 yılında 170 bin yazılımcı vardı. Son yıllarda eklenenler ve yurtdışına gidenler dikkate alındığında, bugün 180 bin düzeyinde olduğu tahmin ediliyor. 2023 hedefi 500 bin idi ama talep artmasına rağmen bu hedefe ulaşmak zor görünüyor.
İstihdam, ülkedeki mevcut iş gücünün ekonomik faaliyetler içerisinde sürekli biçimde çalıştırılmasıdır. İstihdam kavramı bir ekonomide belli bir dönemde mevcut üretim ögelerinin var olan teknolojik düzeye göre hangi oranda kullanıldığını ifade eder.
Öncelikle yazılım öğrenmek için yaş konusunun çok öneminin olmadığını bilmemiz gerekir. Yani her yaştan insan, bu meslekte ilerlemek istediği sürece yazılım öğrenebilir. Dolayısıyla yaşınız ne olursa olsun bu işi öğrenmek için erken veya geç olduğunu düşünmemelisiniz.
Yazılım Mühendisliği bölümü 4 yıllık lisans bölümüdür ve mühendislik fakültesine bağlıdır.
2000 satır kod
Bu karara göre her yazılımcı her hafta minimum 2000 satırlık kod yazmak ve haftanın bitiş günü olan Cuma günü, o hafta içerisinde yazdıkları kod satırını bir form şeklinde doldurup ilgili yöneticite teslim etmek zorundaydılar.
Kıdemli Yazılım Mühendisi Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Kıdemli yazılım mühendisi olmak için 4 yıllık eğitim veren yazılım mühendisliği, bilgisayar mühendisliği veya elektrik elektronik mühendisliği bölümlerinden mezun olmak gerekir.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Alanda kendini geliştirmiş bir yazılımcı kamu ve özel sektörde kolaylıkla iş bulabilir. Nitekim yazılımcılık ve yazılım uzmanlığı geleceğin önemli mesleklerinden biridir. Yazılımcıların söz konusu görev ve sorumlulukları yerine getirebilmesi için meslekle ötüşen bazı kişisel özelliklere sahip olması gerekir.
İstihdam edilenlerin %14,7'si tarım, %21,7'si sanayi, %6,3'ü inşaat, %57,4'ü ise hizmet sektöründe yer aldı.
İşgücüne dâhil olmayanlar, iş aramayıp çalışmaya hazır olanlar, mevsimlik çalışanlar, ev işleriyle meşgul olanlar, öğrenciler, emekliler ve çalışmaz halde bulunan engelli ve hasta kişilerden oluşmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri