Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
Yüksek kalite inek derisi birinci sınıf deridir. Derinin neredeyse hiç kusur içermeyen, yani yara izi, ben veya herhangi bir delik olmayan kısmından yapılır. Zımparalanmasına gerek yoktur. Hayvanın alt kısmını kaplayan derinin kullanılması yaygındır.
Kaliteli suni deri kumaşlar oldukça uzun süreler kullanılabilen, dayanıklı malzemelerden üretilmektedir. Bu malzemeler, kimyasal reaksiyonları sayesinde yıpranmaya, çizilmelere ve kesilmelere karşı dayanıklı bir yapıdadır.
Gerçek deri, ateş tutulduğunda yüksek direnç gösterir. Suni deri ürünlere ateş tutulduğunda ise doku değişikliği hemen gözlemlenir. Suni derinin yüzeyinde eğilme, erime ve bozulma görülür.
Suni deriler, içeriğinde kimyasal barındırması nedeniyle sağlığa zararlıdır. Hakiki derilerde olduğu gibi nefes almaması neticesinde ayaklarda terleme ve koku yaratır. Terle birlikte suni derideki kimyasallar ayaklara yapışır. Çoğunlukla gözle görülmez ama sağlık için tehdit oluşturur.
İlgili 21 soru bulundu
Çoğu zaman orijinal olmayan ancak deri görünümü kazandırılmış suni deri botlar suya karşı oldukça dayanıksızdır. İçeriğindeki naylon malzemeler su ile etkileşime girdiğinde aşınıp genleşir. Açılan bu aralardan sızan sular da ayağı ıslatıp üşütür.
Suni deri genellikle kumaş bazlı malzemeden yapılır, bu nedenle gerçek deri kadar sağlam olmayacaktır. Suni derinin ömrü genellikle hakiki derinin 1 / 3'ü kadardır.
Deri İmalatı
Suni derilerde pürüzsüz ve düz bir form olmakla birlikte, dikiş izleri de neredeyse hiç belli olmaz. Gerçek deri ürünlerde ise dikiş izleri belli ve tam simetrik değildir. Daima orijinal ve el yapımı bir görünüm vardır.
Suni Deri Bakımı
Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız. Gazete ve dergi ürünleri, suni deri koltuk üzerine koymamalısınız.
Deri kumaş, gerçek olduğu takdir de sıcak tutma gibi bir özelliği bulunmaktadır. Ancak suni derilerde sıcak tutma özelliği bulunmamaktadır.
Sentetik deri veya esnek deri olarak da adlandırılan suni deri döşeme, giyim, mobilya, çanta, ayakkabı ve diğer kullanımlarda derinin yerini alan bir deri malzemedir.. Suni deri, vegan deri, PU deri ve plither gibi birçok isim altında bilinir. Suni deri üretimi için birçok farklı yöntem geliştirilmiştir.
Suni deri, içerdiği kimyasallar sebebiyle son derece sağlığa zararlıdır. Aynı zamanda ayak kokusuna neden olurlar. Özellikle yazın sıcak havalarda suni deri ayakkabılar, hakiki deri gibi nefes alan bir doku taşımadığı için ayakta terleme yapar.
Örneğin, suni deri, doğal deriye kıyasla genellikle daha az nefes alır. Bu, sıcak ve nemli hava koşullarında, ayağın daha fazla terlemesine ve ayakkabının içinde daha fazla nem birikmesine neden olabilir.
Suni Deri Su Geçirir mi? Çeşitli kimyasallar kullanılarak gerçek deriye benzetilen suni deriler suya karşı oldukça dayanıksız kumaş türü olmaktadır.
En sağlam deri türü sığır derisidir. Sığır derisi, kalıcılığı ve dayanılmazlığı ile bilinen ve bu nedenle ayakkabı, çanta, ceket, kemer gibi gezginlerin sahip olduğu özellikler kullanılır. Sığır derisi, genellikle kabuğu en dış katmanı olan "bufalo" adı verilen deriden yapılmaktadır.
En pahalı hayvanın derisi kullanıldığı için pahalıdır: Vizon, samur, timsah ve çinçilla derileri en pahalı ve en lüks deri türleri olarak görülmektedir.
“Poliüretan çanta nasıl temizlenir?” sorusunu da bu şekilde cevaplamak mümkün. Suni deri çanta temizliğinde ise pamuklu bir bezden yardım alarak silme işlemini haftalık olarak gerçekleştirebilir, ürünün yüzeyindeki toz ve kirden kurtulabilirsiniz.
Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir.
Suni deri, PVC olarak bilinen polivinil klorür ile poliüretan(PU) denilen hammaddelerden üretilen bir deri türüdür. Sentetik veya yapay deri olarak da adlandırılır. Suni deri, hakiki deriye alternatif olarak tekstil sektörünün büyük bölümünde kullanılmaktadır.
Hakiki deri cüzdanlar, suni deri cüzdanlara göre daha pahalıdır. Bunun nedeni, hakiki derinin üretiminin daha zahmetli ve daha maliyetli olmasıdır. Ancak, hakiki deri cüzdanlar, suni deri cüzdanlara göre daha uzun ömürlü ve daha dayanıklı olduğu için, uzun vadede daha ekonomiktir.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun ayakkabılardan bazıları: Suni Deri Ayakkabı
Suni deri mont tamiri gerçek deri üretimi olmadığı için maalesef tamir işlemi gerçekleştirilememektedir. Ancak ufak tefek yıpranmalar örnegin yaka kısmında soyulma var ise o bölgeye ek deri parçası koyularak onarım işlemi gerçekleştirilebilir.
Suni deri ince plastik tabakalardan oluştuğu için dış etkenlere karşı daha zayıftır ve daha çabuk sürede tahrip olur. Eğer suni deri montunuz soyulmaya ve dökülmeye başladıysa tamir etmeniz mümkün değildir. Çünkü yüzeyinin hemen her alanında bu sorun oluşacaktır.
Suni Deri Çanta Nasıl Temizlenir? Suni deri çantanın temizlenmesi için yüzde yüz pamuklu bir beze ihtiyaç duyulur. Bu bez sabunlanarak lekeli bölgelere hafif ve dairesel hareketler ile uygulanmalıdır. Ardından temiz ve nemli bir bez yardımıyla durulanarak kurumaya bırakılmalıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri