Motor. Tesla Model S'in performans modelinde 3 fazlı ve 4 kutuplu AC motor bulunmaktadır. Aracın performans modelinde arka arkaya monte edilmiş iki elektrik motoru toplamda 316.02 hp (410 kW) güç vermektedir. Aracın baz versiyonunda ise 362.31 hp (270 kW) güç sağlayan tek elektrik motoru bulunmaktadır.
Manyetik akı birimi weber 'dir. (Wb) Bu durumda manyetik akı yoğunluğu ise weber/ metre2 dir. (Wb/m2) Ancak uluslararası SI birimlerde tesla birimi de kullanılır. (T). Buna göre 1 T = 1 Wb/m2. (Bu birimlerden weber birimi Wilhelm Weber isminden, tesla birimi ise Nicola Tesla isminden gelir.)
Daha büyük manyetik alanlar için, benzer olan ancak daha büyük Tesla birimlerinde ölçüm yapan bir Tesla Metre kullanılır. Bir Gauss Metre, bir gauss probu/sensörü, metre ve her ikisini birbirine bağlayan bir kablodan oluşur. 1 Tesla = 10.000 Gauss 'dur.
1 Tesla değerindeki bir manyetik alanda protonların dönü vektörleri 42.577 MHz değerinde bir frekansla dönerler.
Bazı çalışmalarda ise benzin cinsinden; 1,8L/100 Km olarak değerlendirilebileceği söyleniyor.
İlgili 36 soru bulundu
Tesla Model S'in ağırlığı 2086 - 2177 kg. arasındaydı. Bu da yaklaşık 2 ton ağırlığına denk geliyor. Model X ise 2267 kg civarında olacak.
Toplamda 40 ton yük çekebilen Tesla Semi, 40 ton çektiği senaryolarda 0'dan 100 km hıza 20 saniyede ulaşabiliyor. Merkeze konumlandırılmış bir sürücü koltuğu bulunan Tesla Semi, yaklaşık 800 km'lik bir menzile sahip.
Tesla Roadster 0'dan 100 km/s hıza sadece ama sadece 1.9 saniyede çıkabiliyor. Bu açıdan en güçlü Model S'i de geride bırakan araç, kalkış konusunda rakipsiz hale getirilmiş görünüyor.
Bilim insanları manyetik gücü tesla ya da gauss denen birimlerle ölçerler. Bir tesla 10 bin gaussa eşittir. Buzdolabı mıknatısı örneğin, 10 gausstur. Dünyanın manyetik alanı yaklaşık 0,5 gauss (veya 0,00005 tesla'dır).
kendisine doğru çektiği görülür. göstermek için kullanılan çizgiler kuvvet çizgisi veya akı olarak tanımlanır. sembolü ile gösterilir, birimi weber dir.
Bebek isimleri sitesi Nameberry'nin aktardığına göre Tesla ismi, Slav, Sırpça, Hırvat kökenli, 'Teselya'dan' anlamına geliyor. Elbetteki Elon Musk'ın mucit ve mühendis Nikola Tesla'dan ilhamını alan elektrikli arabasının da bu ismin popülerliğinin artmasında önemli bir etkisi var.
Motor. Tesla Model S'in performans modelinde 3 fazlı ve 4 kutuplu AC motor bulunmaktadır. Aracın performans modelinde arka arkaya monte edilmiş iki elektrik motoru toplamda 316.02 hp (410 kW) güç vermektedir. Aracın baz versiyonunda ise 362.31 hp (270 kW) güç sağlayan tek elektrik motoru bulunmaktadır.
Tesler Kuralı, her sistemin kendine özgü ve daha da azaltılamayacak bir karmaşıklık derecesi olduğunu öne süren kuraldır. Bütün tasarımcılar süreçleri basitleştirmek ve hızlandırmak için çaba harcarlar, fakat bilinmelidir ki bazı süreçler daha özlü olması amacıyla olduğundan daha da basitleştirilemezler.
Tesla'nın geliştirdiği üç fazlı alternatif akım indüksiyon motoru, elektrik enerjisini mekanik enerjiye, doğru akıma göre çok daha başarılı bir şekilde çeviriyordu. Ayrıca alternatif akım daha yüksek voltaj üretmeyi mümkün kılıyor, elektriğin çok daha uzağa, çok daha ucuz bir şekilde taşınmasını mümkün kılıyordu.
Wall Connector, 11,5 kW / 32 amp'ye kadar çıkış sağlayabilir. Wall Connector, Tesla araçlar için bir saatlik şarj başına 71 kilometreye kadar menzil sağlar.
Önden çekişli Standart Plus, maksimum 306 hp (225 kW) güç sağlayan 50 kWh bataryaya sahip, bu da 225 km/s azami hız ve 5 saniyede 0-100 km/s sprint vaat ediyor. 476 hp (350 kW) Uzun Menzilli versiyon ve 490 hp (360 kW) Performans versiyonu 75 kWh pil ile donatılmıştır.
Model S'lerin çoğunun pilinin enerji kapasitesinin 85kWh olduğunu düşünür isek ortalama tüketimi tüm depo boyunca tutturabilirseniz piliniz 425km sonra bitecektir. Eğer tüketimi 150Wh/km'ye düşürebilirseniz menziliniz aynı pil ile 560 km'ye çıkıyor.
Elektrikli araçların menzil hesaplamalarında 1 kW'nin kaç km gidebileceği, batarya verimliliği ve aracın enerji tüketimiyle doğrudan ilişkilidir. Genel bir yaklaşım olarak, ortalama bir elektrikli aracın yaklaşık 5-8 km kadar yol kat edebilmesi için 1 kWh enerjiye ihtiyaç duyduğu söylenebilir.
“40kWh batarya kapasitesine sahip ortalama bir EV'nin tam kapasite şarj olma fiyatı 348 TL. Aynı araç evde şarj edilseydi (ortalama 6 saat) 53.49 TL (düşük mesken tarifesi) ya da 79.49 TL (yüksek mesken tarifesi) tutacaktı.”
Yönetim kurulu. 2014 itibarıyla, Tesla yönetim kurulu aşağıdaki kişilerden oluşur: Elon Musk—Tesla Yönetim Kurulu Başkanı, CEO ve Baş Tasarımcı; Eski PayPal Başkanı, kurucusu; SpaceX CEO ve CTO; SolarCity Yönetim Kurulu Başkanı Brad Buss—Cypress Semiconductor Corp, CFO.
88,5 kWs batarya kapasitesi bulunan 523 kilometre uzun menzilli Togg'un da şarj maliyeti 707.1 lira olacak. Kilometre başına harcadığı enerji de 1,35 lira olarak gerçekleşecek.
En uzun mesafeli elektrikli otomobillerden biri, tek bir şarjla 515 km kadar çıkabilen Tesla Model S'dir. Nissan Leaf 208 km kadar yol alabilmektedir. Tesla Model 3, 220 mile kadar çıkabiliyor. Halen üretimde olan en uzun mesafeli elektrikli otomobil, tek bir şarjla 238 km kadar yol alabilen Chevy Bolt EV'dir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri