Genellikle standart bebek yatağı boyutları olan 70x140 cm veya 60x120 cm yatakları tercih etmeniz önerilir. Bebek yataklarının bebeğinizin rahat edebileceği bir ortam sağlaması gerekmektedir. Ayrıca, bebeğinizin yatağına uygun bir uyku düzeni oluşturmak da önemlidir.
1 yaş bebek yatağı nasıl olmalı incelendiğinde en azında 80*100 santim olması gerekmektedir. İlk doğduğunda alınan yatağın özelliklerini taşmaya da devam etmesi gerekmektedir. 2 yaş bebek yatağı nasıl olmalı araştırıldığında bu yatağın artık bebeğin okula gidene kadar yatabileceği boyutlarda olması uygundur.
0-2 Yaş Bebeklerde Yatak Seçimi
Sert yataklar bebeğin içerisine gömülmesine olanak tanımayacağı için omurga sahip olduğu doğal S formunu koruyarak gelişimi sürdürür. İkinci önemli neden ise sert yataklar boğulmayı önlemeye yardımcı olur. Ani Bebek Ölümü Sendromu (SIDS) riskini azaltır.
İdeal sertliğe sahip olan yatak seçiminde bulunulması gerekmektedir. Çocukların 3 yaşına kadar çok yumuşak yataklarda yatması omurgalarının düzgün şekilde gelişimini engelleyebilmektedir. Bu bakımdan yaygın bilinen kanının aksine çocuklar için çok yumuşak yataklar tercih edilmemelidir.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
İlgili 32 soru bulundu
Park yatak modelleri, yeni doğan bebekler için en çok tavsiye edilen yataklardır. İskelet sistemini destekleyen park yataklar, iskelet yapısının doğru gelişim göstermesini sağlar. Park yataklar; doğal maddeler kullanılarak üretilir, kimyasal barındırmaz, sağlıklıdır.
Yeni doğan bebekler için 60x120 cm boyutlarındaki bir yatak yeterli olurken 6+ aylık bebekler için en iyi tercih 80x130 cm boyutlarıdır. Bebek odanız yeterince geniş ise ve bebeğinizle beraber uyumak istiyorsanız 100x200, 120x200 gibi ölçüler sizin için daha uygun olacaktır.
Özellikle yaylı yataklarda terleme ya da ısınma gibi sorunlar oluştukları için kişilerin uyku kalitesinde ciddi düşüşler söz konusu olmaktadır. Bebek ve çocukların sağlıklı fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin sağlanması için lateks yataklar ihtiyaç duyulan tüm özellikleri sağlayabilirler.
Bebek anne sütü almıyorsa, bebeğin odası 3 aydan itibaren ayrılabilir. Bebeklerin odalarının ayrılmasında üst sınır ise 2-3 yaş dolaylarında olmalıdır. Çocuğun yaşına bağlı olarak çocuğa kendi odası ve kendi yatağının olduğu kararlı bir şekilde anlatılmalıdır.
Çocuğunuz Değişime Hazır mı? Sanıyorum 2 yaş uyku düzeni oluşturmaya çalıştığınız zamanlarda karşınıza çıkacak olan ilk soru: “Bebeğimi ne zaman büyük yatağa geçirebilirim” olacaktır. Çocuklar genellikle 2 ile 3,5 yaşları arasında bebek yatağından çocuk yatağına geçmek için hazır olurlar.
Yaylı yatak kullanmak gelişim çağındaki bebeklerde sağlık sorunlarına neden olabilmektedir. Bu yüzdendir ki bebeklerin kemik gelişimlerinin sağlıklı bir şekilde gerçekleştiğinden emin olmak için yaysız yatak kullanılması önerilmektedir.
Visco yataklar ve yaylı yataklar yanlış bir şekilde bebeklere tavsiye edilmektedir. Bebekler için yatak seçerken bu ürünlerden uzak durulmalıdır. Visco yataklar sanıldığı gibi rahat yataklar değil aksine yapıları gereği fazla yumuşak oldukları için kas ve kemik gelişimine zararlı yataklardır.
2 yaşından itibaren doğru yatak seçiminde Ortopedik destek için köpük şilteler kullanılmaktadır. Çocuğunuzun omurgasını doğru hizada tutmaya yardımcı olmak için genellikle orta derecede bir sıkılığa sahiptirler. Aynı zamanda sünger yatak vücudunuza uyum sağlayarak rahat bir uyku için baskı noktalarını rahatlatır.
“. 3. Organik Yataklar; sağlık koşulları için en elverişli yataklardır denilebilir. Bu yataklarda kullanılan at kılı, Hindistan cevizi kabuğu lifi, pamuk gibi malzemeler nedeniyle sağlık açısından tamamen doğal koşullar oluşmaktadır. Malzemelerinin dayanıklılığı sayesinde de uzun süreli kullanım için uygundur.
Park yataklar, ebeveynler için büyük bir kolaylık sağlamaktadır. Ara katlı park yataklar ise bebeğinizin doğumundan itibaren beş yaşına kadar kullanabileceği bir üründür. Ara katlı park yataklar, çift kademeli tasarıma sahiptir.
Yapılan araştırmalar sonucunda yumuşak olmayan yatakların özellikle yeni doğanlar için çok verimli bir uyku ortamı sağladığı görülmüştür. Yenidoğan bebek için pamuk yatak değil sert sünger bebek yatağı tercih etmelisiniz.
Çocuğun kendi odasında ve kendi yatağında uyumasının gelişimi için çok önemli olduğuna dikkat çeken Aktaş, “En geç 2-3 yaş aralığında çocuğun yatağı ve odası ayrılmalıdır.
Bebeklerde günlük uyku düzeni ay ve yaşa göre değişir
Gece uykuları 10-11 saattir. 9-14 ay aralığında bebeklerin çoğu gündüz 2 kez, toplamda 2.5-3.5 saat uyur. Geceleri 10-11 saat kesintisiz uyuyabilirler. 15-18 ay aralığı, bebekler için tek gündüz uykusuna geçiş dönemidir.
Çocukları 2 – 3 yaşına geldiğinde, çoğu anne-baba gece boyunca kendi yataklarında rahat uyumak için can atacaktır. 1 yaşından itibaren çocuk kendi odasında, kendi yatağında, tek başına uykuya dalıyor olmalıdır.
Vücudu dört bir yandan saran visco yataklar vücut ağırlığını dengeleyerek ve omurganın doğal şeklinde hizalanmasını sağlayarak ekstra konforlu ve rahat bir uyku süreci geçirmenize yardımcı olur. Bu özelliklerinden dolayı visco yataklar ağrıları giderme konusunda lateks yataklara oranla daha etkilidir diyebiliriz.
Bebekler için yaylı yataklar uygun olmayıp kullanılması tavsiye edilmemektedir. Çünkü yaylı yatakların, vücut açısından belirli riskleri bulunmaktadır. Yetişkinler için yayların paket şeklinde kullanılması gibi müdahaleler ve aynı zamanda yün, pamuk vb. malzemeler ile yaylı yataklar bir nebze iyileştirilebilmektedir.
Yaylı yataklardan çok daha konforlu bir uyku ortamı sunan yaysız yataklar, günümüzde kaliteli ve kesintisiz uyku arayanlar kadar sağlıklı bir uykuya kavuşmak isteyenler tarafından da tercih edilmektedir. Yaysız yataklar, yaylı yataklara göre hem daha sağlıklı hem de uzun ömürlüdür.
Ebeveynleri ile bebeğin aynı anda ve yakın uyumalarını sağlayan bir beşiktir. Doğumdan 6 aya kadar kullanılabilir.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri