Seyahat kartları metro istasyonlarından, gazete bayilerinden, seyahat acentelerinden, otobüs bileti gişelerinden temin edilebilir. Günlük seyahat kartlarını ise gişelerin yanı sıra otomatik makinelerden de alabilirsiniz. Seyahat kartları günlük, haftalık, aylık veya sezonluk olabilmektedir.
Oyster kart büyük ve merkezi istasyonlardan ya da marketlerden temin edilir. Günlük, haftalık, aylık veya yıllık yükleme yapmak mümkündür.
Londra'da Oyster Kart Ulaşımın Anahtarı
Bu yüzden Londra'ya ayak basar basmaz ne yapın edin bir Oyster Kart edinin. 5 pound civarı bir kart ücreti ödüyorsunuz ve ileride Türkiye'ye geri dönerken kartı geri verip ücret iadesi alabiliyorsunuz.
Haftalık veya aylık alınan seyahat kartları sayesinde daha da ucuza seyahat edebilirsiniz. Eğer otobüs ücretini Oyster Card ile ödemek istiyorsanız girişteki sarı panele basmanız yeterli. Ya da otobüs şoföründen bilet alıp öyle de biniş ücretinizi ödeyebilirsiniz.
Seyahat kartları metro istasyonlarından, gazete bayilerinden, seyahat acentelerinden, otobüs bileti gişelerinden temin edilebilir. Günlük seyahat kartlarını ise gişelerin yanı sıra otomatik makinelerden de alabilirsiniz. Seyahat kartları günlük, haftalık, aylık veya sezonluk olabilmektedir.
İlgili 21 soru bulundu
London Pass'ınızı internetten online satın alıp telefonuma gönder seçeneğini seçtiğinizde kartınız anında telefonunuza yönlendiriliyor. London Pass'ınızı, ister tek günlük isterseniz de 2, 3, 6, 10 günlük alabiliyorsunuz.
İngiltere'de yaşam şartları
Ülke, Brexit ile Avrupa Birliği'nden ayrıldığı için euro da bu para birimlerine dahildir. Sterlin - Türk lirası ve Türk lirası - sterlin işlemlerinizi Wise ile gerçekleştirerek uluslararası para transfer masraflarından tasarruf edebilirsiniz.
themes nehrinin hemen kuzeyindeki dikdortgen bolge, "central london" alarak bilinir ve burasi zone 1 olarak gecer.
Yüksek hızlı tren servisi olan Stansted Express, her 15 dakikada bir hareket etmektedir. Havaalanından doğrudan Londra Şehri'ndeki Londra Liverpool Caddesi'ne gider. Oraya varmak 47 dakika sürer.
O yüzden Londra'da ne kadar kalsanız o kadar iyi. Zaten bir kere de her şeyi görmek mümkün değil. Öncelikli görmeniz gereken yerleri için ben en az 5 gün ayırmanızı öneririm. 7-10 gününüz varsa Londra içinde birçok şeyi görüp şehir dışına da 1-2 gün ayırma şansı bulabilirsiniz.
İngiltere'de her şehir ve kasabada karayolu kullanılıyor. Ancak karayolunda toplu taşıma kullanmanın elverişliliği ve kolaylığı da bulunduğunuz bölgeye göre değişiyor. Genellikle yolunuzu bulmanızın en kolay yöntemi olan otobüs servisini aynı zamanda ucuzluğu ile de taksi gibi taşıtlardan çok tercih edeceksiniz.
Londra büyükşehiri harita üzerinde 6 bölgeye ('zone' deniliyor) ayrılmış olup, underground, overground ve railways ücretlendirilmesi bunlara göre yapılmıştır. Ulaşım için İstanbulda kullanılan iett kartı gibi orada da OYSTER card kullanılıyor.
Oyster Cart Nedir? Oyster Card'a İngiltere'de ulaşımın mihenk taşı diyebiliriz. Şehir içinde ister metro, ister otobüs kullanabilmeniz için bu karta ihtiyaç duyuluyor. Kartı çıkarırken, £ 5 depozito verilmesi gerekiyor ve bu depozito Londra'dan ayrılırken geri alınamıyor.
Londra'da ister metro ağını ister otobüs seferlerini kullanıyor ol, ucuz ve pratik bir şekilde hizmet bedelini ödemek için Oyster Card'a ihtiyacın olacak. Yani Oyster Card, Londra'da ucuz bir şekilde toplu taşımayı kullanmayı sağlayan bir tür seyahat kartı.
Otobüs şirketleri, pek çok güzergâhta pasolar ve sezonluk biletlerle seyahat edebilme imkânı sağlar. Bunları kullanabilmek için mutlaka fotoğraflı bir kimlik kartı taşınması gerekmektedir. Bazı bölgelerde “Sunday Rider” veya “Rembler” biletleri Pazar günleri otobüslerle sınırsız seyahat imkânı sunar.
London Eye'a ulaşmak oldukça kolaydır. Metroyla seyahat ediyorsanız en yakın metro durağı Waterloo'dur ya da Westminster'e giderek ve Thames nehrinin diğer tarafından manzaranın tadını çıkararak köprüyü geçerek buraya ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek isteyenler için ise 77, 211 ve 381 no'lu otobüsler kullanılabilir.
Diğer görülecek yerler arasında Buckingham Sarayı, London Eye, Piccadilly Circus, Aziz Paul Katedrali, Tower Bridge, Big Ben, Windsor Şatosu, British Museum, National Gallery, Londra Zindanı, Hyde Park, Trafalgar Meydanı ve The Shard yer almaktadır. Londra metrosu, dünyanın en eski yeraltı demiryolu ağıdır.
Kendine has bir şehir düzeni olan Londra, ''zone'' diye tabir edilen bölgelere ayrılmış ve şehir düzeni sadeleştirilmiştir. Buna sebep olarak ulaşımın kolaylaştırılması, semt ve posta kodları gibi detayların daha düzgün bir şekilde sınıflandırılması amaçlanmıştır denilebilir.
Türk parasında 25.000 TL, dövizde ise 10.000 Avro ve eşiti efektif üzeri miktarı yurtdışına çıkarmak isteyen yolcuların gümrük memuruna beyanda bulunması zorunludur. Bu miktarlar altındaki nakitlerin beyan edilmesi zorunlu değildir. Vb. Bu nakitler sadece bankalar aracılığıyla çıkarılabilir.
Yaklaşık olarak, Londra'da aylık yaşam maliyeti ortalama 1.200 ile 1.500 sterlin civarındadır. Diğer öğrenci şehirleri ise ortalama 800-1.200 sterlin arasında bütçe ister. Bu masraflar, kira, yiyecek, ulaşım, eğlence, kitap ve malzeme, internet ve cep telefonu gibi giderleri içerir.
Pound ve Sterlin arasında fark yoktur. İngiliz Sterlininin alt birimi peni ya da pens olarak geçmektedir. Sterlin günümüzde Bank of England tarafından ve yetkilendirdiği diğer bankalar tarafından basılır. Dünya döviz piyasasında Dolar, Euro, 100 Japon Yeninden sonra en çok işlem gören 4 numaralı para birimidir.
Tüm Araçlardan Geçiş Ücreti Olarak 11.5 Sterlin Alınıyor
Kent merkezine girişlerde uzun zamandır Congestion Charge adında ücret alınıyor. Congestion Charge ücreti 11.5 sterlin değerinde ve bölgeye giriş yapmak isteyen tüm araçlardan günlük olarak alınıyor. Yaklaşık 50 TL'ye denk geliyor ve günlük olarak alınıyor.
İngiltere'de Ekmek Fiyatları – (0.80£ – 1.40£)
Bu da haliyle İngiltere'de ekmek fiyatları hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir. İngiltere'de ortalama ekmek fiyatları; Ortalama: 1.02 £ En Düşük/Yüksek: 0.80-1.40 £ şeklindedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri