Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir. Kolay giydirilip çıkarılabilen alttan çıtçıtlı bodyler de idealdir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer giyinebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyimine uygun olabilir.
Bebeğiniz için en sağlıklı olansa her zaman pamuklu olan uyku tulumlarıdır. Oda sıcaklığı 16 derece ve altı olmadığı sürece bebeğinizi uygun TOG değeri belirlenmiş pamuklu bir uyku tulumuyla yatırmanızı tavsiye ederim. Ama 16 derece ve altı oda sıcaklığında polar olanları da tercih edebilirsiniz.
İçeriğinde yün olan kıyafetler, bebeğinizin narin cildinde hassasiyet yaratarak alerji oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle doğal malzemelerden yapılmış, pamuklu ürünleri ve hava alan kıyafetleri tercih edin. Kışın bebeği dışarı çıkarken mutlaka soğuktan koruyucu erkek bebek tulum ve montlarla korunmalıdır.
21 derece evde bebek için en uygun giysiler, hafif ve nefes almasına yardımcı olacak giysilerdir. Örneğin, pamuklu veya polar fleks pijamalar, kalın olmayan kazaklar, pamuklu veya polar fleks pantolonlar veya eşofmanlar giymek bebeğinizi rahatlatacak ve vücut ısısını düşürmeye yardımcı olacaktır.
24 derece ortam sıcaklığında bebeğinize sadece uzun kollu bir body giydirmeniz yeterli olacaktır. Hava sıcaklığı 25 derece ve üstüne çıktığı zaman kumaş kalınlığı 0.5 tog olan ürünlere geçmenizi tavsiye ederiz. 25 derece ortam sıcaklığında 0.5 tog kalınlığa sahip uzun kollu body tercih edebilirsiniz.
İlgili 41 soru bulundu
Yazın Bebeklerin Üstü Örtülür Mü? Bebeğinize terlememesi ve pişik olmaması için uyurken de ince ve pamuklu kıyafetler giydirilmesi önemlidir. Üzerine ince pamuklu bir battaniye örtülmesi yeterlidir. Eğer bebeğiniz hareketlenmeye başladığı dönemde ise ve üzerinde battaniye tutmuyorsa, uyku tulumu tercih edilebilir.
Battaniye yerine bebek uyku tulumu
Uygun bir bebek uyku tulumu, başın üzerine çekilemez veya örtülemez.
Bebeğin üşüyüp üşümediğini anlamanın en hızlı ve pratik yolu bebeğin ensesine ya da göğüs kısmına dokunmak. Bebeğin ensesi ya da göğsü normalden soğuksa bu durum büyük ihtimalle bebeğinizin üşüdüğüne işaret ediyor. En garanti yöntem ise bebeğin vücut sıcaklığını termometre yardımıyla ölçmek.
Ancak, eğer evin içinde klima çalışıyorsa ve bebeğin ayakları soğuyorsa ince çoraplar giydirebilirsin. Gece uyurken de aynı durum geçerlidir. Eğer bebeğinin odası soğuksa ve ayakları soğuyorsa çorap giydirebilirsin.
Bebeklerin el ve ayaklarının soğuk olması her zaman üşüdükleri anlamına gelmez. Bebeğinizin yüzü ve yanaklarının soğuması ise onun gerçekten üşüdüğü anlamına gelebilir. Bu nedenle bebeğinizin yüzü ve yanakları soğuduysa, ensesini ve göğsünü de kontrol ederek bulunduğu ortamdaki ısının yükselmesini sağlamanız önemlidir.
İlk aylarda şapka eldiven ve çorap mutlaka giydirilmelidir.Bebeklerin elleri ve ayakları genellikle soğuk olacağından, üşüyüp üşümediği göğüs veya sırtından kontrol edilmelidir. Bebekler yetişkinlere göre bir kat daha fazla giydirilmeli ve uyurken de üstünün örtülmesi uygun olur.
Bebeklerin vücut sıcaklığı koltuk altından ölçüm yapıldığında 36.5-37.5 derece aralığındadır. Eğer bebeğinizin üşüdüğünü düşünüyorsanız sıcaklığını ölçün. 36 dereceye yaklaşmış veya altına inmiş ise üşümüştür, ortam sıcaklığı bir derece artırılabilir ve üzerine bir kat daha pamuklu bir kıyafet giydirilebilir.
Üç aylık ve üzeri bebeklerde kısa kollu bodyler, kısa ya da uzun alt giyim ürünleri tercih edilebilir. Kolay giydirilip çıkarılabilen alttan çıtçıtlı bodyler de idealdir. 1 yaşını geçmiş bebekler ise artık yetişkinlere benzer giyinebilir. Kısa kollu tişört ve kısa şortlar gündüz giyimine uygun olabilir.
Bebekler yazın uyurken eğer hava sıcaklıkları çok yüksekse kalın giydirildiğinde rahatsız olabilir. Bu yüzden bebeğinizin rahat etmesi ve güzel bir uyku uyuyabilmesi için ince ve terletmeyen organik pamuktan üretilen yazlık bebek uyku tulumu tercih etmenizi tavsiye etmekteyiz.
Amerikan Pediatri Akademisi, ideal olarak bir yıl, en az da altı ay süresince bebeklerin ebeveynleri ile aynı odada, ebeveyn yatağına yakın bir yerde yatmasını tavsiye eder. Ancak güvenli bir uyku için bebekler anne baba arasında aynı yatakta yatırılmamalı, kendi beşiklerinde uyutulmalıdır.
Tog değeri oda ısısı ile uyumlu olan bebek tulumları tercih etmeniz deneme yanılma yoluna gitmeden doğru tulum tercihi yapmanızı sağlayacaktır. Örneğin; 24-27 derece oda sıcaklığında 0.2 Tog değeri olan bir tulum tercih edilirken, 18-20 derece sıcaklıkta 2.5 Tog değerinde bir tulum tercih edilmelidir.
Uyurken vücut iç sıcaklığı düşer ancak cilt sıcaklığı yükselir. Bu da ortam sıcaklığı yüksekse ve bebek çorap, bere gibi ekstra kıyafetlerle yatırılmışsa aşırı ısınma ile ateşe bile neden olabilir.
Uykuya geçişin kolay olması uyku kalitesini belirleyen faktörlerden biri olarak değerlendirildiğinde, evet çorapla uyumak uyku kalitesini artırır.
İnsanlar uyuduğu sırada kan dolaşımı yavaşlar, çorap kılcal damarlar üzerinden oluşturduğu baskıyla yavaş akan kanı daha çok yavaşlatır ve beyninize yeteri miktarda kan gitmesine engel olur. Alzheimer gibi hastalıklara sebep olmaya başlar.
Bebeğin elleri ve burnu soğuksa, ortam ısısı yetersiz demektir. Bu durumda vücut ısısına da bakılabilir. Üzerine bir battaniye örtülerek bebek ısıtılmalıdır. Devamlı soğuk olan bebekler iyi büyüyemezler.
BEBEK SOĞUKTA UYUMALI
O nedenle bebeklerin yaşadığı ortamın serin olması çok önemlidir. En uygun sıcaklık 20-21 derece olmalı, daha üzerine çıkmamalıdır. Bebek uyurken çok fazla giydirilmemeli, başına şapka takılmamalıdır.
Bebeğin odasında sıcaklık 22-23 derece idealdir.
Ürün Açıklaması
2,5 TOG değerli uyku tulumları evin ortam ısısına bağlı olarak, yorgan ve battaniye yerine kullanılmak üzere tasarlanmıştır.
-Uyku Tulumunun İçine Ne Giydirmeliyim? Uyku tulumlarımızın içine doğal ürünler giydirmenizi tavsiye ediyoruz. Merino yün veya pamuklu ürünler. Ürünle birlikte gelen broşür içindeki sıcaklığa göre giydirmeniz gerekenler bilgisini kontrol edebilirsiniz.
- kuru ve sıcak hava soluyan bebeğin solunum yolları etkilenir, - burun tıkanıklığı gibi sıkıntılar yaşayan bebeğin uyku düzeni bozulur, - bebek sıcaktan dolayı devamlı uyuma ihtiyacı hisseder, bebeğin beslenme başta olmak üzere günlük rutini aksar, - bebek terler ve hasta olma ihtimali artar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri