Schengen bölgesinde her 6 ayda bir olmak üzere maksimum 90 gün kalabilirsin. Yani vize geçerliği 1 yıl olsa da 90 günü doldurduktan sonra Schengen bölgesinden ayrılman gerekir. Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Türkiye'de son 180 gün içerisinde toplam kalış süresinin 90 günü geçmemesi kaidesi Türkiye'ye seyahat edecek tüm yabancı ülke vatandaşları için geçerlidir. - Çift pasaportlu yabancıların son 180 gün içerisinde ayrı ayrı pasaportlar ile 90'ar gün kalmaları mümkün olamamaktadır.
Vizesiz girişler: 6 aylık dilim içinde 90 günü geçmeyen ziyaretler için T.C. Hususi, Hizmet ve Diplomatik Pasaport sahipleri (yeşil, gri ve siyah pasaportlar), mesleki faaliyette bulunmama koşuluyla vizesiz seyahat edebilirler.
Schengen bölgesinde en fazla 90 gün kalabileceğinizden ve gösterilen kalma süresi 120 gün olduğundan vizenizi 30 gün geçmiş olursunuz.
İlk girişiniz olan 1 Ocak'ta başlayan 180 günlük süre 30 Haziran 2023'te bitiyor. Böylelikle toplamda 93 gün kaldığınız için 90/180 kuralını çiğnemiş olursunuz. Vize başlangıç tarihinden itibaren her 180 günde 90 gün kalma hakkınızın yenilendiğini hatırlatırız.
İlgili 45 soru bulundu
Schengen vizesi süresi ilk 6 ayda maksimum 90 gün ve sonraki 6 ayda da 90 gün olmak üzere toplamda 180 gün Schengen bölgesinde kalabilirsin.
Konumuz Türkiye'de kalış süresi ve sınırlandırmaları. Türkiye'ye vizesiz veya çalışma izni olmadan giriş yapan yabancıların kalabileceği süre, ülkelerine ve amaçlarına bağlı olarak değişiyor. Genellikle vizesiz giren yabancılar 90 günü aşamazken, vizeyle gelenler vizede belirtilen süre kadar kalabiliyorlar.
En uzun Schengen vizesi çok girişli Schengen vizesidir ve 5 yıllıktır. Bu vizeyi almak için Schengen ülkelerinden herhangi birinin konsolosluğuna müracaat edebilirsiniz. Vize almanın daha kolay olduğu Yunanistan, İtalya, İspanya gibi ülkelerin konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz.
İlk vizeniz 15 günlükken, ikinci vizeniz iki aylık olacak, üçüncü başvuruda alacağınız süreyse 6 aya çıkacak. Hangi ülkeye seyahat edecekseniz, oranın konsolosluğuna başvurun.
Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Kolay Schengen Vizesi Verir Mi? 2024 yılında Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya Konsolosluklarına Schengen vize müracaatında bulunacak vatandaşlarımız için söz konusu Konsolosluklar kolay Schengen vizesi veren ülkeler arasında son sıralar arasında yer alırlar.
A Schengen vizesi En fazla 5 yıl süreyle verilir ancak koşullar geçerlidir. Schengen için 5 yıllık çok girişli vize (MEV) almak, seyahat eden kişilerin vizenin geçerlilik süresi boyunca Schengen bölgesine birden çok kez seyahat etmelerine olanak tanır.
Son 3 aya ait şahsi banka hesap cüzdanı veya dökümü sunulmalıdır hesapta mutlaka bakiye olmalıdır bankadan kaşeli ıslak imzalı imza sirküleri ile birlikte alınmalıdır. Hesap sonunda en az 5-6 bin TL civarı bakiye olmalıdır, Okuldan alınmış orijinal kaşeli ve imzalı öğrenci belgesi.
Tek Girişli Vizeye Sahip Kişiler Başka Ülkelere Seyahat Edebilirler Mi? Bu vizeye sahip kişiler Schengen bölgelerinde yer alan ülkelere 1 kez giriş ve çıkış yapmaları şartıyla başka ülkelere tek bir vize ile seyahat etme hakkına sahiptirler.
Vize başvuru davet mektubu, vize alma sürecinin daha kolay olabilmesini sağlayan bir kriterdir. Gidilecek ülkede bulunan birinden davet alınması, barınma ve ekonomik anlamda güvence oluşturmaktadır. Seyahat edilecek ülkeye sunulan tüm evraklar ve davet mektubu başvuru sürecine etki etmektedir.
Vize İşlemleri
Schengen vizesi, Schengen bölgesinde 180 günde 90 gün kalış hakkı tanımaktadır ve maximum 5 yıllık verilebilmektedir. Schengen vize başvurusu asıl seyahat hedefi olan ülkenin temsilcisine yapılması gerekmektedir.
Almanya uzun süreli vize veren Schengen ülkeler arasında yer almaktadır. Almanya ticari vize başvuruları ve emeklilerin Almanya aile ziyareti vizesi için yapacakları başvurularla uzun süreli schengen vizesi alınabilir. Almanya, en uzun vize veren Schengen ülkeleri arasında yer almaktadır.
Schengen Vizesi (C tipi vize) – Bu vize Polonya'da veya diğer Schengen ülkelerinde 180 günlük bir süre boyunca en fazla 90 gün kalmanıza imkân verir. Bu, son 180 gün içerisinde Schengen ülkelerinde 90 günden fazla kalmamış olmanız halinde yasal olarak bu ülkelerde bulunabileceğiniz anlamına gelmektedir.
Çoklu giriş Schengen vizesinin başvurusu, en uzun süre kalacağınız ülkenin konsolosluğuna yapılmalıdır. Yetişkinler için standart ücret 80 avrodur. 6-12 yaş arasındaki çocuklardan 40 avro alınır. Başvuran bazı kişiler (çoğu öğrenciler, 6 yaşından küçük çocuklar) her türlü vize ücretinden muaftır.
Vize alıp ülkeye giriş yapmamak herhangi bir cezai yaptırıma neden olmaz. Vize alıp gitmeyen bir kişinin yeniden vize başvurusunda bulunması mümkündür.
Türkiye'de vize ihlali olan yabancılar ikamet izinleri olmasa dahi resmi evlilik yapabilirler, yasal hale gelebilirler,aile ikamet izni ve çalışma izni alabilirler.
Vizesiz seyahat süresi ülkelere bağlı olarak farklılık gösterebilir. Ülkelerin vizesiz seyahat süreleri en az 15 gün, en fazla ise 90 günden oluşur. Vizesiz seyahat izinleri gerekli durumlarda uzatılabilir. İzinlerin alınması için çevrim içi vize veya sınır vizesi uygulamaları bulunur.
Tek girişli vize, sahibinin Schengen Bölgesine belirli bir süre içinde yalnızca bir kez girmesine izin verir. Yani vize sahibi Schengen Bölgesinden çıktıktan sonra aynı vizeyi kullanarak tekrar giriş yapamaz.
Schengen vizeleri Schengen bölgesine tek giriş, çift giriş ve çoklu giriş şeklinde alınabilir. Bu terimler sırasıyla “01”, “02” ve “MULT” şeklinde kısaltılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri