Aslında, keratin sentezinde yer alan temel bir besin olan büyük bir biyotin kaynağıdırlar. Tek bir pişmiş yumurta, bu besinden 10 mcg veya Günlük Değerin (DV) %33'ünü sağlar. Dahası, yumurta proteini, 50 gramlık büyük bir yumurtada paketlenmiş 6 gram protein ile keratin üretimini destekler.
Keratin, en çok lahana, brokoli, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzelerde bulunur. Vücudunuzun keratin oranını yükseltmek için bu gıdaları yemeniz gerekir. Keza, karaciğer, balık, yoğurt ve süt, keratin içeren diğer besin kaynaklarıdır. Keratin üretimini artıran gıdaların meyve ve sebzeler olmasına şaşılmamalıdır.
Öncelikle keratin, saçta ve tırnaklarda bulunması gereken bir protein çeşidi olarak biliniyor. Çekirdekli hücrelerde bulunan lifli yapı olarak da tanımlanıyor. Bu protein çeşidi olmazsa olmazlardan denebilir. Varlığını ve yokluğunu özellikle de saçlar üzerinde hemen belli ediyor.
En çok kolin içeren hayvansal besinler şu şekilde sıralanabilir: Dana ciğeri (85 gramında 356 miligram) Yumurta (1 büyük yumurtada 147 miligram)
Keratin sadece bazı ökaryotik (çekirdekli) hücrelerde bulunan lifli, yapısal bir protein ailesinin genel adıdır.
İlgili 16 soru bulundu
Bu doğrultuda birçok farklı sebze meyve gıda türü içerisinde keratin yer alır. Özellikle lahana ve brokoli ile beraber pırasada oldukça yüksektir. Aynı zamanda süt ve yoğurt, karaciğer ve balık ile beraber soğan ve sarımsak gibi besin kaynaklarında da önemli oranda yer alır.
Hardline Kreatinin 1 tatlı kaşığı (5 gr) 20 kaloridir. 100 gram Hardline Kreatin 400 kaloridir. 1 tatlı kaşığında 5 gram protein bulunur.
Sporcu beslenmesinde önemli bir yere sahip olan orta boy 1 haşlanmış yumurta besin değeri nedir dediğinizde şu rakamları hatırlayabilirsiniz: 0.34 gram karbonhidrat, 6.22 gram protein, 5.4 yağ, 191 mg kolesterol, 36.5 mg sodyum, 48.5 mg potasyum, 27 mg kalsiyum, 141 mg A vitamini, 0.8 demirden oluşur.
Özellikle A, B5, B9 (folik asit), B12, D, E, K, B6 vitaminlerini yüksek oranda içeren yumurta fosfor, selenyum, kalsiyum, çinko minerallerinden de oldukça zengindir.
Bu doğrultuda bir yumurta içerisinde 6,5 gram kadar protein bulunmaktadır. Bu protein gün içerisinde vücut için gerekli olan miktar bakımından ele alındığında oldukça önemlidir. Günde bir veya iki tane yumurta tüketmek ile beraber ihtiyaç duyulan protein kaynağını elde etmek mümkün.
Tek bir pişmiş yumurta, bu besinden 10 mcg veya Günlük Değerin (DV) %33'ünü sağlar. Dahası, yumurta proteini, 50 gramlık büyük bir yumurtada paketlenmiş 6 gram protein ile keratin üretimini destekler. Bu her yerde bulunan gıdadaki diğer sağlıklı besinler arasında selenyum, riboflavin ve A ve B12 vitaminleri bulunur.
Yumurta kabuğu, mineral ve organik öğelerle keratin ve sudan oluşmuştur.
Toplam kas kütlesini tahmin etmede kullanılır. Günlük kreatin atım miktarı yaklaşık 1-2 gr/gün kadardır. Sporcular ise günde(saat fark etmez) 3-5-8 gr arası kreatin alarak performanslarını arttırabilirler.
Zengin kreatin kaynağı için ticari amaçlı üretilen eti değil, av hayvanları tercih edilmelidir. Bir diğer doğal kaynak ise balıktır. Ortalama 85 gram balık porsiyonunda, 1 – 2 gram kreatin vardır. Bunun yanında içerdiği faydalı yağlarda vücut için oldukça yararlıdır.
ECZANE DOĞAL KERATİN
Eskiden doğal keratin, eczanelerde satılan bir proteindi fakat günümüzde oldukça yaygın olarak bulunmaktadır. Doğal keratin eczanelerde, güzellik salonlarında, kozmetik mağazalarında veya internet sitelerinde birçok çeşidiyle insanlara sunulmaktadır.
Kreatin, keratin veya kreatinin değil, kreatin. Keratin, fibröz yapısal bir protein, saç-tırnak besleyici ürünlerde bulunur. Kreatinin ise, kan tablosunda karaciğer ve böbrek yetmezliğinde ve vücutta genelde kas yıkımı başladığında, serumda yükselen bir metabolit. Kreatin, bunlardan tamamen farklı bir küçük molekül.
Bundan dolayı günlük olarak en fazla 3 adet yumurta yemek faydalıdır. Yumurtanın sarısı kolesterol, yağda çözünen vitaminler ve esansiyel yağ asitleri içermektedir. Göz sağlığına iyi gelir ve çok sağlıklı bir proteindir.
Yumurta proteinlerinin tamamının vücut proteinlerine dönüştüğü bilinmektedir. Yumurtanın beyazı yağ içermez; su, protein ve kalsiyum içerir. Yumurtanın sarısı ise su, protein, yağ ve B12, B2 (riboflavin), B6, A, D vitaminleri ile demir içerir. 1 orta boy yumurta tükettiğinizde beyazından daha fazla protein alırsınız.
Yumurta hiçbir birey için yasak değildir. Ciddi genetik kolesterol yüksekliği olan ve eşlik eden kalp damar hastalığı olan bireyler günde 1 yumurta ile sınırlı olarak tüketebilirler. Eğer mevcutta sadece bir kalp damar hastalığı varsa bu bireyler yumurta tüketimini günde 2 ile sınırlandırmalıdırlar.
Yumurta (5 büyük) içinde 368 kadar kalori mevcut. Kalori Dağılımı: %63 yağ, %2 karb, %35 prot.
Ortalama olarak 60 gram ağırlığında olan bir yumurta yaklaşık 6 gram protein içeriyor. Tüketilen bir yumurtanın içinde yer alan protein, tamamen sindirildikten sonra zamanla vücut proteinine dönüşerek vücut yapılarında kullanılmaya başlıyor.
Kreatini normalde tek seferde 5 gr almanız yeterlidir. Eğer yükleme dönemindeyseniz almanız gereken dozu her defasında 5 gr olmak üzere gün içine bölmeniz gerekmektedir. Müsabakalara katılan vücut geliştiricilerin kreatin alma zamanları değişkenlik gösterebilir.
Kırmızı et ve balıkta bulunur. Ortalama 1 kilo ette, 1 gram kadar bulunduğunu söyleyebiliriz. Sporcular için tavsiye edilen günlük Kreatin, kullanım miktarının 5-6 gramdır.
Özellikle kırmızı et, kreatin bakımından oldukça zengindir. 1 kilogram kırmızı ette yaklaşık olarak 2 gram bulunmaktadır. 2 gram kreatin alımı için 1 kg kırmızı et tüketmek ekonomik olmayacağından ihtiyaç duyulması durumunda besin takviyesi olarak alınabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri