“100 amper jel akü kaç saat dayanır ve neleri çalıştırır?” sorusuna ise net yanıt vermek mümkün değildir. Çünkü bağlı cihazların kullandığı enerji miktarı değişiklik gösterebilir. Ancak genel olarak bakıldığında 10AH çeken cihaz, 100 amper jel aküyle maksimum 10 saat çalışabilir.
100 amper jel akü, bir saat boyunca 100 amper akımı sağlayabilir. Bu, bir saat boyunca 12 voltluk bir güç çıkışına denk gelir ve 1200 watt saatlik enerji depolama kapasitesine sahiptir. Ancak, jel akülerin ömrünü uzatmak için, her şarj ve deşarj döngüsünde sadece %50'ye kadar boşaltılması tavsiye edilir.
Lityum aküler en az 6000 defa kullanım ömrüne sahip JEL aküler ise ortalama 300 defa kullanım ömrüne sahiptir.
Solar Paket 280 Watt Panel 100 Amper Jel Akü 3 kva İnverter.
450 Watt güneş paneli Saatlik 10,53 Amper üretmektedir.
İlgili 29 soru bulundu
* Güney yönüne bakan ve güneşi gölge olmadan enerji üreten bir 100 watt güneş paneli satte 12 volt 5,55 amper enerji üretir ortalama günlük 7 saat güneşlenme ile ortalama 42 amperlik bir aküyü rahatıkla doldurur.
Jel aküler uzun süre kullanılmadıklarında jel kuruyabilir. Bu noktada akünün kapasitesi düşer ve artık kullanılamaz hale gelir. Bu nedenle akünün çalıştırılmaması durumunda mutlaka elektrolit seviyesi kontrol edilmelidir.
1-) Varta Akü
Dünya genelinde en çok kullanılan akü markaları arasında yer alan Varta akü, dünya genelinde en kaliteli akü markası seçilen bir markadır. Markanın akülerinin öne çıkan özellikleri: Start-stop otomobiller için en iyi akü markasıdır. En iyi jel akü markaları arasında üst sıralarda yer alır.
Sulu akülere kıyasla jel aküler oldukça yüksek bir çevrim ömrüne sahiptir. 100 amperlik bir sulu akünün çevrim ömrü 100 iken, aynı güçteki jel akünün çevrim ömrü 450'dir. Bu ise sulu akünün 100 defa deşarj ve şarj olması, jel akünün ise 450 defa deşarj ve şarj olması anlamına gelir.
Şarj durumu tablosuna bakıldığında, akü 12,80V'un üzerindeyse ve başlangıç elektrolit yoğunluk değeri de 1,280 gr/cm3 ise tam doludur. Ancak voltaj değeri 12,4V'un altındaysa, aküde sülfatlaşma başlamıştır ve redresör yardımıyla tekrar 12,80V'a yükseltilmesi gerekir.
Çoğunlukla 14.2-14.4 Volt aralığındaki eşik voltajları jel akü bataryalar için belirlenen bir kıstastır.
Jel aküyü şarj etmek için harici bir şarj cihazı kullanırken, akünün artı kutbu şarj cihazının artı kutbuna bağlanır. Negatif kutuplar da birbiriyle uyumlu bir şekilde bağlanmalıdır. Batarya ve cihazın tam olarak bağlandığından emin olduktan sonra şarj işlemi başlatılmalıdır.
Jel akü tam şarj edilmeden kullanılmamalıdır. Aksi takdirde bir süre sonra aküde bulunan plakalarda sülfatlaşma meydana gelir ve akünün kapasitesi düşerek kullanılamaz hale gelebilir. •Jel akü her kullanımdan sonra mutlaka tam sarj edilmelidir.
Akü takviyesi kalıcı değil geçici bir çözümdür. Aracınızı durdurduğunuz zaman tekrar çalışmayabilir. Bu yüzden akü bitince ne yapılır sorusunun akü takviyesinden sonra aracı durdurmadan hemen servise gitmekten başka yanıtı yoktur. Eğer akünüzün kullanım ömrü dolduysa yeni akü almanız gerekecektir.
Jel akü bakım ister mi Aküler, araçların veya diğer cihazların güç kaynağı olarak kullanılan önemli bir bileşendir. Ancak, doğru bakım yapılmazsa, akülerin ömrü kısalabilir veya verimleri düşebilir. Bu nedenle, akülerin bakımı oldukça önemlidir.
Normal akülere kıyasla jel aküler, titreşim, sıvı teması, darbe ve aşınmalara karşı da çok dayanıklıdır. Kurşun asit ve sulu akülere göre jel aküler hem daha dayanıklı hem de uzun ömürlüdür. Bu nedenle jel akülerin güneş panelleri içerisinde uzun yıllar boyunca rahatça kullanıldıkları söylenebilmektedir.
Şarj edilirkenki jel akü voltaj değerleri 14.2-14.4 arasında olur. Bunun dışında çok farklı kapasite ihtiyaçları doğrultusunda jel akü 20 amper, jel akü 60 amper, jel akü 72 amper, jel akü 150 amper, jel akü 200 amper gibi seçeneklerle bulunabilirler.
Jel aküler bakımsız tip akülerdir, dolayısıyla jel akülere hiçbir şekilde saf su v.b. ilave edilmez.
Jel aküler genellikle derin deşarj özelliğine sahiptir, yani tamamen boşalmaları durumunda bile geri doldurulabilirler. Ancak, mümkün olduğunca düşük şarj seviyelerinde bırakmamak ve düzenli olarak şarj etmek, akünün ömrünü uzatacaktır.
Kablolarla ilgili herhangi bir problem yoksa, akü bitme olasılığının üzerinde durmak gerekir. Tekrar marşa basıldığında, gösterge ekranının ışıkları sönük görünüyorsa muhtemelen akünün bitmek üzere olduğu veya şarja ihtiyaç duyduğu anlamına gelir.
* Güney yönüne bakan ve güneşi gölge olmadan enerji üreten bir 395-400 watt güneş paneli satte 24 volt 9.60 amper enerji üretir ortalama günlük 7 saat güneşlenme ile ortalama 65 amperlik bir aküyü rahatıkla doldurur.
1 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak EPDK elektrik piyasası tarifeleri, 30 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete'nin ikinci mükerrer sayısında yayınlandı. Yayınlanan tarife tablolarına göre; Lisanssız dağıtım bedelleri 28,7660 kr/kWh'dan 66,8442 kr/kWh seviyesine yükseltildi.
* Güney yönüne bakan ve güneşi gölge olmadan enerji üreten bir 340 watt güneş paneli saatte 24 volt 9,87 amper enerji üretir ortalama günlük 7 saat güneşlenme ile ortalama 65 amperlik bir aküyü rahatlıkla doldurur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri