2022 Araç Muayene Ücreti Gelen zamların ardından otomobil, minibüs ve kamyonetlerin muayene ücreti 372,88 TL'den 507,40 TL'ye yükseldi. Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet muayene ücreti 189,98 TL'den 258,42 TL'ye çıktı.
Artış ile birlikte traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet için muayene ücreti 575,84 TL, otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork muayene ücreti 1.130,44 TL ve otobüs, kamyon, çekici, tanker muayene ücreti ise 1.528,10 TL olarak belirlenmiştir.
Farklı araç için belirlenen muayene ücretileri şöyle: Otomobil, Minibüs, Kamyonet, Özel Amaçlı Taşıt, Arazi Taşıtı, Römork ve Yarı Yömork: 1.130,44 TL. Otobüs, Kamyon, Çekici, Tanker: 1.528,10 TL. Traktör (Römorklu / Römorksuz), Motosiklet ve Motorlu Bisiklet: 575,84 TL.
Çekme Belgeli Araç Muayene Ücreti
2023 yılında çekme belgeli araç muayene ücretleri şu şekildedir: Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet: 575,84 TL. Otomobil, minibüs, kamyonet, özel taşıt, arazi taşıtı, römork, yarı römork: 1.130,44 TL. Otobüs, kamyon, çekici, tanker: 1.528,10 TL.
motorunu ruhsatını al git tüve yaptır muayeneyi kasksız gitme arıza çıkartıyolar. 100cc motosiklete muayene gerekir arkadaşım. bende de 100cc var çünki oradan biliyorum. sıfır aldığında 3 yıl muayene süresi verirler. Daha sonra her 2 yılda bir yapılması gerekir.
İlgili 20 soru bulundu
Motosiklet İçin Egzoz Muayenesi Var mı? Motosiklet için egzoz muayenesi yoktur. Motosikletler, egzoz muayenesinden muaf araçlar arasındadır. Motosiklet sahiplerini 3. kişilerin verdiği zararlara karşı güvence sağlayan motosiklet trafik sigortası ile ilgili detaylı bilgi almak için içeriğimizi okuyabilirsin.
Motosiklet Muayenesinde Kask Takılır Mı? Muayene esnasında kask takma zorunluluğu vardır. Bu nedenle muayene işlemleri esnasında kullanıcıların mutlaka kasklarını yanında bulundurmaları gerekir.
Değerli Müşterimiz, Muayene süresi geçen araçlardan muayene geçerlilik tarihinden itibaren gecikme bedeli alınmakta olduğunu önemle hatırlatmak isteriz. Gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olup, bu tutarlar Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılmaktadır.
Motosiklet Muayenesinde Gerekli Evraklar
Kimlik ve ehliyet. Araç ruhsatı Kilometre bilgisi. Zorunlu trafik sigortası poliçe bilgileri.
İki veya Üç Tekerlekli Araçlar (L kategori motosiklet ve motorlu bisikletler) İlk üç yaş ve sonrası her iki yılda bir muayene edilmelidir.
Egzoz Muayenesi Ne Sıklıkta Yapılır? Araç emisyon denetimleri, havamızı temiz ve nefes almak için güvenli tutmanın önemli bir parçasıdır. Araçların verimli çalışmasını sağlamak için iki yılda bir emisyon testi yapılması gerekmektedir.
2023 Araç Muayenesi Gecikme Ücreti Ne Kadar? Trafiğe çıkan motorlu taşıtlarda vize süresi geçmişse ve trafik kontrol noktalarında sorgulanırsa 951 TL para cezası uygulanır. Araç sahibi bu cezanın ardından 7 iş günü içerisinde aracını muayeneye sokarsa bu ceza 713,25 TL'ye düşmektedir.
50 cc'lik motosikler, tüvtürk muayene işlemine tâbii tutulmaz. Daha büyük motosikletler, 2 yılda 1 muayeneye girer.
Muayene harcı (ücreti), TÜVTÜRK İstasyonları'nda tahsil edilmektedir.
Fakat 50 cc motosiklet kullanımı için B sınıfı ehliyet uygun olarak geçmektedir. 50 cc motosikletlerde muayene: 50 cc motosikletin sıfır olması durumunda 3 sene sona ilk muayenesinin olması, 3 seneden sonra ise 2 senede bir muayene işlemlerini yapılması gerekmektedir.
Yasal düzenleme, araç muayene gecikme ücretleri için yürürlüğe girdiği tarih olan 12.03.2023 tarihinden itibaren 30/09/2023 günü mesai bitimine kadar geçerli olacaktır. Kanun çıktıktan sonra muayene süresi dolan araçlar, geciktikleri takdirde, her ay için yüzde 5 ceza ödemeye devam edecektir.
Muayenesiz araç kullanmanın cezası, 428 TL olarak belirlenmiştir. Ceza uygulandıktan sonra araç sahibine 7 gün süre tanınır. Bu süre içerisinde muayene yapılmadığı takdirde ceza miktarı daha da artar.
Periyodik egzoz emisyon ölçümü araç sahipleri için oldukça önemlidir. Ancak bazı durumlarda tahmin edilemeyecek sebeplerden dolayı muayene günü geçirilebilir. Bu durumda, araç sahipleri muayene günü 1 gün geçerse dahi mutlaka gecikmiş egzoz muayenesi cezası ödemek zorunda kalırlar.
Tabiki geçer ama siz sadece üst tarefı silindir pistonu değiştireceksiniz. Bu sebeple zorladığınız bi anda katırt diye bi ses duyarsanız yani krank keserse pek şaşırmam. Ama limitleri zorlamam okadar diyorsanız dert etmeyin muayeneden geçer.
Hiç bir sorun çıkmadı. Yanında kask götür. Egzoz pulu, ilkyardım çantası, yangın tüpü gibi şeyler sorulmaz. far(uzun-kısa),sinyaller,park lambası,stop lambası,korna, Gidon bilyalarında boşluk var mı onu kontrol ediyorlar, lastik dişlerinin derinliği,frenler.
muayene uzmanının baktığı hususlar genel bir ifade ile: şase ve motor numarası kontrolü, tüm sinyallerin, gösterge lambalarının, farların çalışıp çalışmadığının kontrolü, çatlak vs olup olmadığı, ayrıca uzun ve kısa far ayarı da kontrol edilir.
Motor hacmi 50 cc ve üzerinde olan sepetli veya sepetsiz tüm iki tekerli ve üç tekerli motorlu taşıtlar iki yılda bir olmak üzere TÜV istasyonlarında muayeneye tabidir. Motosiklet muayene istasyonuna götürülmeden önce bir ön hazırlık sürecinden geçirilmelidir.
sinyal olarak kullanırsan muayeneden geçer, ben kayarlı led sinyallerle geçmiştim, ancak amerikan park olarak sinyallerin sürekli açık kalırsa muayeneden kalırsın.
Motosiklet muayenesinde ağır kusur sayılabilecek şeyler arasında lastik dişlerinin bitmesi vardır. Sinyallerin çalışmaması, kask olmaması ve bu gibi durumlar da ağır kusur sayılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri