Her iki alanda da gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. * DIN 4807-3 normları uyarınca değiştirilebilir EPDM membranlıdır. * Tankların ön basınç değeri 1,5 ila 4 bar arasındadır. Kullanım yerine göre ayarlanmalıdır.
Genleşme tanklarına üretim sırasında 4 bar civarında hava basılır ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
Bu tankların etkin şekilde işlevini yerine getirebilmesi için belli bir hava basıncı seviyesinde olmalıdır. Verimli şekilde su alabilmeniz açısından, cihazınızın deposunda 5 ile 7 psi basınç olması gerekir.
Dönüştürme ve hesaplamalarda net ve doğru bilgiye ulaşmak için akademik ölçü birimi çevirme hesaplama programlarının, bilimsel cetvellerin ve hesap makinelerinin kullanılması daha doğrudur. 1 bar PSİ = Basınç 14,5 psi'dir. 1 PSİ = 0,068 b'dir.
Genleşme tankının, kalorifer tesisatında ki görevi, kombi ya da kazanın yanması ile ısınan ve hacmi artan kalorifer suyunun, tesisatta oluşturacağı aşırı basıncı, içindeki membranı aracılığı ile absorbe etmektir.
İlgili 34 soru bulundu
Her iki alanda da gönül rahatlığı ile kullanılabilmektedir. * DIN 4807-3 normları uyarınca değiştirilebilir EPDM membranlıdır. * Tankların ön basınç değeri 1,5 ila 4 bar arasındadır. Kullanım yerine göre ayarlanmalıdır.
Ayarı yapmak için tesisata su girişini kesin ve basıncın ayarlamak istediğiniz değere kadar düşmesini bekleyin. Basıncı hidrofor üzerindeki manometreden okuyabilirsiniz. Örneğin 3 Barda devreye girmesini istiyorsunuz. Bir musluğu açıp basınç 3 Bara düşene dek bekleyin. 3 Bara indiğinde ise musluğu kapattırın.
Eğer genleşme tankında hava kalmadıysa kombi su basıncı yüksek veya kombi su basıncı düşük gibi sorunlar ile karşılaşabilirsiniz. Normalde sizin yüksek basınç şikayetiniz olsa bile kombi su basıncı çok yüksek olduğunda kombideki emniyet vanası açar ve fazla basınçlı suyu dışarıya tahliye eder.
Isıtma Sistemleri İçin Hidrofor Tankları
2LT'den 150LT dahil galvanizli karbon çeliği, 200LT ile 10000LT arası kaplamalı. 2LT'den 35LT'ye kadar ön gaz basıncı 2 bar, 50LT'den 1000LT'ye kadar ön gaz basıncı 4 bar.
6 lt'lik bir tüpe 300 bar hava basarak 1800 lt hava elde edilir.
Diyelim ki Mini Tüplü Scuba Dalış Seti – 5 Lt sahibisiniz. 200 bar basınçlı havayla dolu 5 litrelik bir tüp için bu 200 X 5 = 1.000** litredir.
Sıcaklığın artması ile genleşen su kontrol altına alınmaz ise borularda, kazanda ve ısıtma sisteminde sızıntılara neden olur. En zayıf noktadan patlak veren bu sızıntılar ısıtma sisteminden verim almamanıza ve sistemin arızalanmasına yol açar.
Ve= n.Va (lt) olarak hesaplanabilir. “Va” sistemdeki su hacmini, n ise sıcaklıkla doğru orantılı genleşme katsayısını ifade eder.
Kombi peteklerinizi tam ısıtamaz devirdaimi. sağlayamaz basınç göstergenizde oynamalar olur. kombiniz alt ventilden su sızdırmaya başlayabilir.
Su ısınıp genleştiğinde fazla su tanka dolar ve membranın diğer tarafındaki gaz basıncı yükselir. Sistem soğuduğunda ise su hacmi düşer ve büzülen su tanktan boşalır. Tanktaki gaz basıncı düşer.
Tanklara üretim sırasında 1-2 bar civarında hava basılır. Ama kullanım yerinde tanktaki basıncın binanın koşullarına göre ayarlanması gerekir.
normlarına uygun bir çözüm olacaktır. Not: Bina içerisindeki basınç dağılımı öngörülürken, tesisatın hiçbir noktasında statik su basıncının 5 bar'ı (50 mSS) geçmemesine dikkat edilmelidir.
1 bar, 14,5 PSI'a eşit olarak bilinmektedir. 2.4 bar ise 35 PSI' a eşit olarak ifade edilebilir. Lastik basıncının az olması durumunda yüksek yakıt kaybı yaşanabilmektedir. Lastik basıncının fazla olması durumunda ise lastiğin taban kısmının yıpranmasına yol açmaktadır.
Bar / Psi Dönüşümü
Bu değer nasıl hesaplanır; 1 bar 14.50 psi değerindedir. Size verilmiş bar değerini bu psi değeriyle çarpmanız gerekmek- tedir. Örneğin aracınızda 2.5 bar yazıyor ise 2.5x14.50 olarak çarparız yani aracınızın psi değeri 36.25 çıkar ve bu basıncı uygularsınız.
Güncel olarak, Tüm Giant lastiklerinin (MIN) asgari hava basıncı değeri 23C & 25C'ler için 70 psi (4.8 bar) , 28C için 50 psi (3.4 bar) ve 32C için 45 psi (3.1 bar) olarak belirtilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri