Dar gelirli vatandaşların ısınma ve elektrik ihtiyaçlarını giderebilmesi adına yapılacak destek ile bir nebze olsun rahatlama sağlanacak. 2023 yılının haziran ayına kadar işveren tarafından çalışanların maaşına ek olarak 1000 TL'lik doğalgaz yardımı verilecek.
İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızın, e- Devlet üzerinden yaptıkları başvuruları onaylandıktan sonra hak sahipliği bulunan vatandaşlarımız PTT'ye gidip faturalarını ibraz ederek destekten yararlanabilecek. Diğer yandan ön ödemeli sayaç kullanan vatandaşlarımızın ise destek miktarı kartlarına yatırılacak" demişti.
Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, yılın son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.Bir sonraki doğal gaz ödemesi ise şubat ayı içinde hesaplara yatırılacak.
- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, - Doğal gaz arzı bulunan bir bölgede ikamet ediyor olmak, - İkamet edilen adreste faturalı veya ön ödemeli doğal gaz aboneliğinin bulunması, - Faturanın mesken abone grubuna ait olması ve SYD Vakfı tarafından hak sahipliği kararının verilmesi.
Yakacak yardımı yasanın yürürlüğe girdiği tarih olan 09/11/2022 den itibaren 30/06/2023 tarihine kadar işveren tarafından işçiye ödenen 1.000 TL na kadar olan yakacak parası sgk priminden ve GV den istisnadır. 1.000 TL den fazla ödeme yapılması halinde fazla ödenen tutar brüte dönüştürülür GV , SGK ve DV hesaplanır.
İlgili 21 soru bulundu
Dar gelirli vatandaşların ısınma ve elektrik ihtiyaçlarını giderebilmesi adına yapılacak destek ile bir nebze olsun rahatlama sağlanacak. 2023 yılının haziran ayına kadar işveren tarafından çalışanların maaşına ek olarak 1000 TL'lik doğalgaz yardımı verilecek.
Doğalgaz yardım tutarı 900 TL ila 2. 500 TL arasında değişiyor.
Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olmak, İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması, Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması, Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi.
Çalışanlara elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderlerine karşılık olmak üzere ödemelerin aylık toplam 1.000 TL'ye kadar olan kısmı istisna kapsamında bulunuyor. Bu tutarı aşan ödeme yapılması halinde, tüm ödeme tutarı değil, sadece aşan kısım gelir vergisi ve SGK primine tabi tutulacak.
Doğal gaz yardım ödemeleri Mart 2023'te yatıyor. 900 TL ve 2500 TL arasında değişen doğal gaz desteği ödemesi alacak vatandaşlar tarihleri merak etmeye başladı. Bu yılın ilk ayında verilecek olan yardım ihtiyaç sahiplerine ve ısıl harita baz alınarak yapılıyor.
Doğal gaz faturalarına gelen yüksek fiyatların ardından yapılması açıklanan doğal gaz tüketim desteği 900 ila 2500 lira arasında değişmektedir. Doğal gaz destek ödemeleri yılda iki kez olmak üzere gerçekleşirken ilk ödeme mart ve nisan ayında gerçekleşti.
Doğalgaz için konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023'ten 31 Mayıs 2023'e kadar olan 38 günlük kullanımı için ücret ödenmeyecek.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak yatırılan Aile Destek Programı Ağustos 2023 ödemeleri bu ay da gerekli kişilerin hesaplarına yatırılacak. Aile destek ödemeleri hanenin gelir durumuna göre tutarı 850 TL ile 1250 TL arasında yatırılıyor.
Hayır, işverenler yapacakları bu ödemeler için çalışanlarından elektrik, doğalgaz ve diğer ısınma giderleriyle ilgili fatura veya herhangi bir belge istemeyecek. Bu ödemelerin yapılması işverenler için zorunlu mu? Hayır, çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değil, tamamen isteğe bağlı.
Doğal gaz desteğinden yararlanmak isteyen vatandaşlar e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan başvuruda bulunabiliyor.
10 bin TL deprem yardımı için e-devletten başvuru zorunluluğu bulunmuyor. Ödemeler hane başına yapılmakta olup kişinin Ziraat Bankası hesabına yatırılıyor. Ziraat Bankası'nda hesabı bulunmayan vatandaşların ödemeleri ise kimlikleri üzerinden yapılıyor.
Çalışanlara bu ödemelerin yapılması işverenler açısından zorunlu değil, tamamen isteğe bağlı. Bu nedenle tüm özel sektör çalışanları 1000 TL tutarındaki ısınma ve doğalgaz yardımından faydalanmayacak.
Şu anda asgari ücret 5 bin 500 TL. İşveren 6500 TL çalışanına öderse bu 1000 TL'yi de elektrik, doğal gaz, su faturaları için verirse hem işveren vergi ve sigorta yükünden kurtulacak hem de çalışanın eline bin TL net olarak geçmiş olacaktır.
Açıklamada, "Sigortalı çalışıyor olmak sosyal yardım alınmasına engel değildir. Sosyal Güvenlik Sistemi tüm risklere karşı sigortalı çalışan kişileri güvence altına alır.
İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede oturan ve doğalgaz aboneliği olan herkesin destekten yararlanabileceğini kaydeden Bakan Yanık, "Doğalgaz Tüketim Desteğini hem faturalı hem de ön ödemeli sayaç kullanan hanelere vereceğiz.
Doğalgaz tüketim desteği ne kadar? Başvurular ise e-Devlet Kapısı üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor. İhtiyaç sahibi olduğuna kanaat getirilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu desteği alabilecek.
kimlik numarası ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “ Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” sayfasına giriş yapan adaylar kimliklerini doğrulayarak başvurularını kolayca yapabilirler. Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor.
Doğalgaz tüketim yardımı miktarı, iki defada ödenmek üzere yılda toplam 450 lira ile 1150 arasında değişecek. Ödemeler Mart ve Ekim aylarında yapılacak.
Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, yılın son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı. Bir sonraki doğal gaz ödemesi ise şubat ayı içinde hesaplara yatırılacak.
2-Arama Çubuğuna Doğalgaz Yardımı ile Fatura ödeme ve abone/sözleşme numarası güncelleme (PTT Genel Müdürlüğü) yazılır. 3-Hak sahibi bilgileri ekrana gelir ve sağ üst köşedeki fatura öde sekmesi seçilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri