Düzce'nin Yığılca ilçesindeki kovanlardan acı bal yiyen Yavru bozayı, baygınlık geçirdi. Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından, veteriner hekime götürülen ayının görüntüleri sosyal medyada viral oldu.
Düzce'de arıcıların kovanlarından yediği bal nedeniyle şeker komasına giren boz ayı, veteriner hekime götürüldü Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince komalık oldu. Vatandaşlar kovanların yanında buldukları ayıyı, veteriner hekime teslim etti. Olay Düzce'nin Yığılca ilçesinde meydana geldi.
Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince komalık olan ayı sosyal medyada gündem oldu.
Düzce'de deli bal yiyen ve ardından komaya giren ayı günlerdir gündemde. Balkız adı verilen ayı dünya basınında da geniş yer buldu.
Sosyal medya hesabından verilen isim önerileriyle bakanlık ayının isminin bulunduğunu duyurdu. Paylaşımda, Sevimli ayıcığımızın adı “Balkız” Kızımız adıyla yaşasın. Balkız'ın sağlık durumu gayet iyi en kısa sürede yaşam alanına bırakağız" ifadelerine yer verildi.
İlgili 38 soru bulundu
Düzce'nin Yığılca ilçesine bağlı Karakaş köyünde fazla bal tükettiği için fenalaşan yavru ayı, köylüler ve orman memurları tarafından bulunarak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü teslim edilmişti. Efteni Gölü Doğal Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi'nde gözetim altında tutulan yavru ayıya "Balkız" ismi verildi.
Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince baygınlık geçirdi. Ayının şikayetleri şok hali ve halüsinasyon. Ormancının bulduğu bitkin düşen ayıya `Balkız` ismi verildi.
Trabzon'da ayıların bal testi izleyenleri şaşkına çevirdi. Kanada'nın Montreal kentinde 8-12 Eylül tarihleri arasında yapılan 46. Dünya Arıcılık Kongresi'nde Eğriçayır Balı, "Dünyanın En İyi Balı" ödülüne layık görüldü.
Dünya Arıcılık Kongresi “Dünyanın En İyi Balı” Ödülü sahibi olan Eğriçayır balını tadanlar, tadına doyamıyor. Kanada'da yapılan bu kongre sayesinde Mersin halkı dışında pek çok kişi ve ülke sağlığa faydalı olan bu balı tanımıştır.
“Eğriçayır olarak 2019 yılında Türkiye'nin gurur duyduğu, tüm dünyada en önemli arıcılık ödülü olarak kabul edilen Apimondia'da, "Dünyanın En İyi Balı" ödülünü aldık.”
Türkiye'nin en ballı illeri ise Ordu, Adana, Muğla, Sivas ve Kocaeli oldu. Ordu uzun yıllar boyunca Türkiye'nin en çok bal üreten ili olmuştur. TÜİK verilerine göre 2022 yılında Ordu, 19 bin 098 ton bal üretimi ile Türkiye'de ilk sırada yer almıştır.
Acı bal yedikten sonra bayılan yavru ayıya 'Balkız' adı verildi. Tarım ve Orman Bakanlığı, ayının kısa sürede yaşam alanına bırakılacağını duyurdu.
Görüntüleri inceleyen Sedef, balların kokusunu alıp bölgeye gelen ayıların ilk tercihinin kilosu bin lira olan dünyaca ünlü Anzer balı olduğunu tespit etti.
Düzce'de bal kovanlarına dadanan ayı, fazla bal yiyince sersemledi. Yurttaşlar kovanların yanında buldukları ayıyı, veteriner hekime teslim etti. Boz ayının durumunun iyi olduğu 1-2 gün içerisinde Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince tekrar doğaya salınacağı öğrenildi.
Geçtiğimiz günlerde Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi Kemerdere Vadisi mevkiinde 2 gün üst üste ortaya çıkan boz ayı, üniversite öğrencisi Feraye Talay tarafından fark edildi.
Düzce'de üreticilerin kovanlarını parçalayıp acı bal yiyen ayı bayıldı. Kendinden geçen ayıyı Doğa Koruma ve Milli Parklar ekibi, tedavi için koruma sahasına götürdü. DUVAR - Düzce'nin Yığılca ilçesi Karakaş köyündeki ormanda acı bal üretimi yapan arıcılar, parçalanmış kovanlarının yanında baygın bir ayı buldu.
Türkiye'de arı kolonilerinden uzakta ve deniz seviyesinden 2 bin 500 metre yükseklikteki mağaradan çıkarılan kantaron balı, kilosu 10 bin Euro ile ( 96 bin TL) ile 'dünyanın en pahalı balı' olarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi. Lezzetiyle dünyaya nam salan Türk balı Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.
Çiçek balı ile çam balının besin değeri karşılaştırıldığında; çam balının daha faydalı olduğu gözlemlenir. Çam balını tüketirken, damağınızı rahatsız eden bir tat oluşmaz. Çam balının tadı, çiçek balına göre daha hafiftir. Her iki bal türü de sağlık için faydalıdır.
Balparmak Bal Çeşitleri
Balparmak laboratuvarlarında analiz edilerek özenle seçilen doğal ballar, en güvenilir haliyle sofralara ulaşıyor!
Rize'de üretimi yapılan Anzer balı için Türkiye'deki tek üretim yeri Rize'dir. Bu nedenle gerçek Anzer balı ile tanışmak ve bu özel balı tüketmek isteyenlerin bu yörede üretimi yapılan balları tercih etmesi gerekir.
Türkiye Kalkınma Vakfı Entegre Arıcılık Tesislerinin temeli 1978 yılında Ankara/Kazan İlçesinde atılmıştır. 32.000 m2 alan üzerine kurulu olan bu tesiste, 40 yıldır kalite kontrol ve analizleri yapılan bu ürünlerin paketlenerek siz değerli tüketicilere ulaşmasını sağlamaktayız.
Cilo Dağı'nda zorlu bir çalışmayla elde edilen kaya balı, doğal ve bereketli bir şekilde üretilmektedir. HAKKARİ - Hakkari'nin Kırıkdağ köyünde yaşayan Hamdi Akdoğan, Cilo Dağı eteklerinde 11 yıl önce keşfettiği kaya balını 3 bin rakımlı dağlardan çıkartırken, kilosunu bu sene 2 bin 500 TL'den satışa çıkarttı.
Yayılış Alanları Nerelerdir? Ülkemizde görülen bozayı alt türü Avrasya bozayısıdır. Bu alt tür Türkiye'de Karadeniz Bölgesi, Toros'lar, İç Ege Dağları ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde yayılış gösterir.
Doğu ve Batı Karadeniz'de, Doğu Anadolu'da önde olan yerlerimiz var. Türkiye'nin diğer bütün bölgelerinde de ayı popülasyonları var fakat çok yüksek olduğu yerlerden bahsediyoruz. Biz çok yüksek olduğu yerlerde önlem almazsak elbette insanımız bununla karşılaşacak.
Ülkemiz topraklarında bu türlerden yalnızca Boz ayı yaşamaktadır. 13 alt türü bulunan Boz ayılardan Türkiye'de Latince adıyla Ursus Arctos Arctos, İngilizce adıyla Eurasian Brown Bear olarak bilinen alt tür bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri