Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1170 yılında ne oldu?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1170 yılında ne oldu?

1170 Suriye depremi, Suriye'yi vuran en büyük depremlerden biriydi. 29 Haziran 1170 sabahı erken saatlerde meydana geldi. 1138 Halep depreminden başlayarak, 1157 Hama, 1170 ve 1202 Suriye olaylarıyla devam eden, Ölü Deniz Transform Fayı boyunca güneye doğru yayılan bir dizi büyük depremin parçasını oluşturdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1171 tarihinde ne oldu?

1171'de Selahaddin Eyyubi tarafından Mısır'daki Şii Fâtımî Halifeliği'nin ortadan kaldırılmasının ardından doğan bir iktidar boşluğuyla Selahaddin'in ''Mısır Sultanı'' ilan edilerek tarih sahnesine çıkan devlet, 1187'de Hıttin Muharebesi ile Kudüs'ü Hristiyanlardan geri almış ve Orta Doğu'da önemli bir güç hâline ...

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1053 yılında ne oldu?

Miryokefalon (Myriokephalon) Muharebesi (Yurttutan Savaşı, Türkçe adlandırması: Düzbel Savaşı) Anadolu Selçuklu Sultanı II. Kılıç Arslan ile Bizans imparatoru I. Manuil arasında, Beyşehir Gölü yakınlarında yapılan savaştır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1200 yılında ne oldu?

1200 yılı civarında, Doğu Akdeniz Bölgesini kaplayan Uygar Dünya, 20-30 yıl içinde yok oldu. Mikenlerin tüm sarayları yakıldı, Mısır dışındaki bütün büyük kentler ve daha küçük binlerce yerleşim tamamen yok oldu. Hitit İmparatorluğu tarihten silindi. Hitit çivi yazısı, Miken Linear B yazısı bir daha hiç kullanılmadı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arkeolojisanat.com

1122 yılında ne oldu?

Emir Gazi Gümüştekin esirleri, Tuğrul Arslan ve Belek'e danışmadan serbest bıraktığından, Danişmendliler ile Selçukluların arası açıldı. 1122 yılında Artuklu Beyi Necmeddin İl Gazi öldü. Yerine oğlu Hüsameddin Timurtaş geçti ise de ülkenin asıl yönetimi Malatya Sultanı Tuğrul beyin Atabeyi Belek'in elinde idi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malatya.gov.tr

Aslı Hünel'in seçtiği takının sahibi kim olacak? | 1170. Bölüm

İlgili 21 soru bulundu

Soru cevap kısmı

1105 yılında ne oldu?

Türklerin Karadeniz'e ilk giriş kapısı olan Ordu'nun Perşembe Yaylası'nda 1105 yılında Trabzon Rum Devleti'ne karşı savaşırken şehit düşen Danişment Gazi, komutanı Emir Kümbet ve Danişmentli Beyliği şehitleri anılacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: haberturk.com

1691 yılında ne oldu?

Salankamen Muharebesi (Szlankamen, Slankamen, Slankamin diye de geçer) Osmanlı ordusu ile Habsburg Ordusu arasında 9 Ağustos 1691 tarihinde meydana gelen ve Osmanlı-Kutsal İttifak Savaşları'nın parçası olan bir muharebedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1452 yılında ne oldu?

1452 yılında İstanbul Boğazı'nın Avrupa kısmına Rumeli Hisari inşa edildi. Rumeli Hisarı, Bizans İmparatorluğu sınırlarına yalnızca birkaç km üzaklıktaydı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

990 yilinda ne oldu?

Baz 990 yılında bir savaşta öldürülünce yerine Mervan b. Kek'in en büyük oğlu, Mervanî Devleti'nin asıl kurucusu olarak anılan Hasan b. Mervan (990-997) geçti. Hasan, döneminde nüfuz alanını genişletmenin yanı sıra, ülkesini bayındır hale getirecek icraatlarda bulundu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: diyarbakirhafizasi.org

1071 yılı kaçıncı yüz yıl?

11. yüzyıl - Vikipedi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1158 de ne oldu?

1071 Malazgirt zaferinin ardından Danişmentliler zamanında, 1158 yılında Yağıbasan'ın, Yeşilırmak ve Kızılırmak ağızları arasındaki alanı ele geçirmesine karşın, Bizanslılar yeniden yöreye hakim oldular.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: carsamba.bel.tr

1187 Ne tarihi?

Kudüs'ün Fethi veya Kudüs Kuşatması, 20 Eylül 1187'de Selahaddin Eyyubi'nin başlatmış olduğu kuşatmadır. Şehri savunan Kudüs komutanı İbelinli Balian'ın 2 Ekim 1187'de şehri teslim etmesiyle sona ermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kudüs'ün ilk fatihi kimdir?

Kudüs'ün İlk Fatihi Hz. Ömer'in (ra) Tüyler Ürperten Hayat Hikayesi - YouTube.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: youtube.com

Selahaddin Eyyubi kime karşı savaştı?

Selahaddin Eyyubi'nin bir tasviri. Selahaddin Eyyubi, Üçüncü Haçlı Seferi sırasında Haçlı devletlerine karşı Müslüman askerî harekâtına öncülük ve liderlik etti.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Fetih 1453 kaç gün sürdü?

İstanbul'un Fethi, Kostantiniyye'nin Fethi veya Konstantinopolis'in Düşüşü (Yunanca: Άλωση της Κωνσταντινούπολης), 6 Nisan 1453 - 29 Mayıs 1453 tarihleri arasında, 53 gün süren yoğun bir kuşatmanın sonucunda Osmanlı Devleti padişahı II.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1618 yılında ne oldu?

Otuz Yıl Savaşları, 1618 ve 1648 yılları arasında Orta Avrupa'da Protestan ve Katolik devletlerin birbirleri ile savaşmalarına verilen isimdir. Savaşlar ise, Vestfalya Antlaşması ile sona erer. Otuz Yıl Savaşları, 1618 yılında başlayarak 1648 yılında sona erdi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

1859 neyin tarihi?

Kızıldeniz'le Akdeniz'i birbirine bağlayacak 101 mil uzunluğundaki Süveyş Kanalı'nın kazılmasına Akdeniz'deki kıyı kenti Port Said'de başlandı. İsviçreli iş insanı Henri Dunant, İtalya'da Solferino Muharebesi sonrası uluslararası Kızılhaç'ı kurmaya karar verdi. 27 Ağustos - Dünya'nın ilk petrol kuyusu ABD'de açıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

1618 1622 Hangi padişah?

Genç Osman (1618 – 1622)

Sultan Genç Osman, on dört yaşında iken, amcası Sultan Birinci Mustafa'nın tahttan indirilmesi üzerine Osmanlı tahtına oturdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ttk.gov.tr

1698 ne oldu?

Karlofça Antlaşması olarak da bilinen bu barışçıl politika 16 Kasım 1698 yılında imzalandı. Osmanlı Devleti'nin ilk toprak kaybettiği antlaşma olarak tarihe geçerken yenildiğinin de ilk belgesi oldu. Osmanlı, aynı zamanda Rus çarının imparatorluk unvanını da resmen tanımış oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: onedio.com

1770 yılında ne oldu?

1770 yılının 6 Temmuz gecesi Çeşme Limanındaki Osmanlı donanmasına Rus donanması tarafından gerçekleştirilen baskın, dönemin Osmanlı deniz gücünün tümüyle yok olmasıyla sonuçlanmıştı. Bu büyük yenilgiye rağmen Çeşme Deniz Savaşı, Osmanlı tarihi açısından önemli bir dönüm noktası teşkil eder.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tinaturk.org

1077 yılında ne oldu?

Melikşâh tarafından Anadolu'nun fethine memur edilen Süleymanşâh kısa zamanda İznik'e kadar bütün Anadolu'yu ele geçirerek 1077 tarihinde devletini kurdu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kulturportali.gov.tr

1045 yılında ne oldu?

Anı'yı Selçuklu ordusu, Bizans kuvvetlerini mağlup ederek, Türk yurdu haline getirmiştir. Anı'daki Ermeni Krallığının ve katolikosluğu'nun varlığına 1045 yılında Bizans İmparatoru Konstantin IX. Monomakhos son vermiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eraren.org

1152 yılında ne oldu?

Ardından Selçuklulara karşı isyan bayrağını açtı. Sonuçta taraflar 1152 (H.547) yılında Evbeh şehrinde karşı karşıya geldiler. Savaşı ezici bir üstünlükle kazanan Sultan Sencer, Büyük Selçuklu Devleti'nin kaybolan otoritesini de yeniden tesis etmiş oldu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: asosindex.com.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT