Buzdolabınızın yiyecek bölmesi çok sıcaksa, kapının etrafında dönen lastik contayı değiştirmek kolay bir çözüm olabilir. O kadar yıpranmış veya gerilmiş olabilir ki mühürlenmez. Contalar kapıya vidalarla veya metal veya plastik tutucularla tutturulur.
Kapağı kapanmayan ver çok kolay açılan buzdolabınızın lastiklerine iyice haşlanmış sıcak suyu gezdire gezdire dökün. Lastikler kauçuk olduğu için sıcak su dökünce lastikler genleşecek, rahatlayacak ve tutunma oranı artacaktır.
Hava kaçırırsa soğutma etkilenebilir, içerideki nemlenme artabilir.
Peki, buzdolabının kapısı açık kalırsa ne olur? Hemen açıklayalım. Buzdolabının kapısı açık kalırsa enerji yakımı artar ve buda faturanızın daha fazla gelmesini sağlar. Aynı zamanda buzdolabının kapağının sürekli ve uzun süre açık kalması durumunda buzdolabının bozulmasına sebep olabilir.
Buzdolabının lastiklerini temizlemek için: Beklenmeyen şekilde buzdolabının lastik bölümünde de kir bulunabilir. Bu kirlerden kurtulmak için karbonat döküp birazcık ıslattığımız diş fırçasıyla boydan boya tüm lastiği ovuyoruz. Ardından nemli bir bez yardımıyla lastiği siliyoruz.
İlgili 21 soru bulundu
Ilık su içerisine bir çay bardağı kadar sirke, karbonat ve maden suyu ilave ederek karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı buzdolabınızın iç kapılarını, sebze kısmını ve buzdolabınızın dış kapısını temizlerken kullanabilirsiniz.
Buzdolabının Fişini Çektikten Sonra Ne Zaman Takılır? Buzdolabının fişi çekildiğinde, yer değişikliği olmadığı sürece fişinin tekrar takılmasında bir mahzur yoktur. Fakat buzdolabı taşıma gibi sebeplerle yer değiştirirse yeni yerinde belli bir süre beklenmeden fişinin takılması uygun değildir.
Lastiklerin birbirine yapışmıyor olma sebebi kapının uzun süre açık kalmış olması olabilir. Bunun sonucunda sıcak hava içeri girer ve soğutma azalır. Bir bezi sıcak su ile ıslatıp, lastikleri sildikten sonra kapağı iki saat boyunca açmayın. Lastikler yumuşayarak birbirine yapışacaktır.
Bir dondurucu veya derin dondurucudaki hava soğudukça "büzüşür". Bu durum bazen kapağın açılmasını zorlaştıran bir emişe neden olabilir. Kapak hızlıca veya sert bir şekilde kapandığında içindeki hava dışarı çıkacağından kapağın normal bir şekilde açılabilmesi için vakumun serbest kalması için birkaç dakika gerekebilir.
Geniş entegre kulplar sayesinde ankastre bulaşık makinesi ve ankastre buzdolabı gibi cihazların kapaklarını da kolayca açabilirsiniz. 💡 Özellikle solo cihazlar kullananlar içinse kulpsuz açılım profilli dolaplar (bknz; Lineadecor Axis model) yerine entegre kulplar çok daha şık bir görüntü sunacaktır.
Kapı lastikleri, içinde kullanılan elektrikli telle beraber dışarıdaki havayla içerideki ısının karışmasını önler. Elektrikli parçalar daima çalıştığında ısınır ve kapı lastiklerinde de elektrikli tel kullanıldığından zaman zaman lastiklerde ısınma hissedilir.
BUZDOLABI NEDEN SU AKITIR? Buzdolaplarında su akıtma problemi genel olarak yemeklerin sıcak konmasından kaynaklanır. Yani diğer bir ifade ile yiyecekler buzdolabına çok sıcak ya da çok soğuk yerleştirilmemelidir. Aksi takdirde buzdolabının iç kısmı üzerinden terleme ile beraber su akıtma durumu ortaya çıkar.
Eğer sorununuzun kaynağı buzdolabı üstü soğutmuyor ise kapak contasının yıpranması, fan motoru arızalanmış olabilir. Hava kanallarının tıkanması ve buzdolabının doğru şekilde yerleştirilmemesi gibi nedenler de sorununuzun kaynağı olabilir. Bu gibi durumlarda kapak contasını kontrol edebilir veya değiştirebilirsiniz.
Kırık veya sızdıran bir buzdolabı kapısı enerjiyi boşa harcar, enerji maliyetlerinizi artırır ve buzdolabınızın ömrünü kısaltır. Ayrıca yemeğinizi bozma riskiniz de var. Kapı contasının değiştirilmesi gerekebilir (genellikle conta olarak adlandırılır), ancak bu işlem o kadar zor değildir.
Buzdolabının içine soğuk hava eşit bir şekilde dağılmazsa, arka duvarında karlanma ve buzlanma oluşabilir. Bunu önlemek için, buzdolabının iç duvarlarıyla yiyecekler arasında dört parmak boşluk bırakılmalıdır.
Buzdolabınızda gıdalarınızı sakladığınız soğutucu ve dondurucu bölmelerin kapakları arasındaki bölgede ve aynı bölgenin yan taraflarında sıcaklık hissedebilirsiniz. Bu sıcaklık, buzdolabınızın düzgün çalışabilmesi için ısıtıcıların çalıştığı anlamına gelir ve normaldir.
Buzdolabının üst kısmını soğutma görevi gören kondenser kirlenmiş ya da düzgün çalışmıyor olabilir. Ayrıca motor pervanesi de arıza yapmış olabilir. Buzdolabının üst motorunun düzgün çalıştığından emin olmalısınız. Buzdolabı ayarı yükselmiş olabilir.
Buzdolabının buzluk kısmının -18, normal kısmının +4 derece olabileceğini söylemiştik. İdeal buzdolabı derecesi kaç olmalı sorusunun asıl yanıtı budur. Eğer buzdolabı kısmında sıcaklık hissediyorsanız en soğuk ayar olan 1'e doğru çevirebilirsiniz. Yaz aylarında ise +2 derece ve -20 dereceye ayarlanması doğru olacaktır.
Paslanma ise hava ve su içerisindeki oksijen atomunun demir ile kimyasal tepkimeye girmesi sonucu oluşmaktadır. Yani saf bir halde korumaya alınmadan bırakılan demir mutlaka bir süre sonra oksitlenip pas tutmaya başlayacaktır.
Sabunlu su, arap sabunu ya da araç yüzeyi temizleyiciler kullanılarak lastiklerin temizliği ve parlatılması gerçekleştirilir. Yumuşak uçlu fırça ile sabunlu su karışımı ile lastik yüzeyini fırçalayarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Buzdolabı lastikleri için; Buzdolabının açılıp kapanmasına yardımcı olan lastik kısımları da zamanla kirlenebilir. Bu kirlerden kurtulmak için, bir diş fırçasını ıslatın ve üzerine karbonat dökün. Lastikleri diş fırçasıyla ovarak temizleyin.
Buzdolabının iç ısısının korunabilmesi için kapak kapandığı zaman dışarıdan hava almamalıdır. Kapakların hava geçirmemesi içinde çok sıkı kapanması gerekir. İşte bu noktada mıknatıslardan yararlanılır. Buzdolabının kapağında kullanılan mıknatıslar sayesinde dolabın kapağı sıkıca kapanır.
Tatiliniz ister kısa olsun ister uzun buzdolabınızın fişini çekmeyin. Tatile çıkarken yapılan en büyük yanlışlardan biri buzdolabını fişten çekmek ya da mutfak şalterini tamamen indirmektir. Bunu yaptığınızda derin dondurucunuzda sakladığınız tüm yiyecekler bozulacaktır.
Buzdolabının fişi 12 saat önceden çekilmelidir. Buzdolabı paketleme işlemi çok başarılı olmalıdır. Bir taşıma ipi ile sıkıca bağlamanız gerekir. Mümkünse buzdolabı dik olarak gönderilmelidir.
-Kapısı çok sık açılmamalıdır. -Besinler konulmadan boş olarak çalıştırılmalıdır. -Buzdolabınızın fişini, prizden çırkartmayınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri